1. Anderain's Avatar
    Ok, so I have been running gummycharged FE 2.0 for a few months now with no real problems. Just today I was browsing around on the internet and it locked up completely and auto restarted. Not the weirdest thing, but not that common either. Phone restarted normal, went through its regular media scanner stuff and I thought everything was good. I look down a minute later and it auto restarts again! Does its thing, boots back up again, and then immediately auto restarts again for the third time!

    Although now, it will not start up at all. It just hangs at the Samsung screen. The only way to get out of it is a batter pull. I tried to let it go for about 5 minutes but never changed, just hung at the Samsung logo. I can get into CWM no problem, but can't get my phone to boot up at all now. I haven't made any changes (besides updating regular apps through the market) since I installed 2.0 a few months ago.

    Any ideas?
    11-01-2011 01:15 PM
  2. Anderain's Avatar
    Additionally. I just tried popping in the battery and plugging it into my wall charger. It begins to go to the screen with the battery where it charges green but just hangs there too. The battery appears with the spinning circle in the center and stops there.
    11-01-2011 01:18 PM
  3. Halo's Avatar
    If I was you, I would go into CWM, wipe data/reset and flash GummyCharged again. Not saying that's the best way to fix your problem, but if I was in your situation, that's what I would do.

    Or, if you have made a backup somewhat recently (in CWM) try restoring to that.
    Anderain likes this.
    11-01-2011 03:52 PM
  4. Anderain's Avatar
    Actually I just tried this exact thing, and everything seems to be working again. Just very strange because its worked perfect for months, and then boom. I wasn't flashing anything.

    Got me with the SD card problem though ha. No biggy.


    If I was you, I would go into CWM, wipe data/reset and flash GummyCharged again. Not saying that's the best way to fix your problem, but if I was in your situation, that's what I would do.

    Or, if you have made a backup somewhat recently (in CWM) try restoring to that.
    11-01-2011 04:18 PM
  5. Anderain's Avatar
    Well.... kinda good. Can't access my SD card now. I have kejar's SD card fix already and tried applying that but it didn't work. Never had to use it before this. Any suggestions?
    11-01-2011 10:36 PM
  6. kraisydave's Avatar
    Anderain,

    Did you restore from a save or a new flash from clockwork? If you have not yet, I would erase dalvik cache and then try a fresh flash from your .tar in clockwork. I did have a similar problem which appeared to be random on Gummy Froyo 2.0. I am now on Gummy Gingerbread 2.1 and have not had that issue yet. Plus it is fast. Sorry if your data is gone.

    Let us know...

    Dave
    Anderain likes this.
    11-02-2011 01:19 AM
  7. mm247's Avatar
    How is battery life with GG2.1 ?
    11-02-2011 01:48 AM
  8. Anderain's Avatar
    Anderain,

    Did you restore from a save or a new flash from clockwork? If you have not yet, I would erase dalvik cache and then try a fresh flash from your .tar in clockwork. I did have a similar problem which appeared to be random on Gummy Froyo 2.0. I am now on Gummy Gingerbread 2.1 and have not had that issue yet. Plus it is fast. Sorry if your data is gone.

    Let us know...

    Dave
    Had enough of the stuff backed up, none of the data is an issue at this point. I wiped and reflashed 2.0 through CWM. I was planning on going right to GG 2.1 like you did, but when i tried to download through my phone is when I realized that the SD card was locked. So I booted back into CWM, applied the sd card fix and restarted but i'm still locked out.

    Once I charge up my battery this morning I'll try a full wipe of everything again. However right now, I can't access any of the files on my sd card through CWM either.
    11-02-2011 08:06 AM
  9. Anderain's Avatar
    Alright, heres what I did.

    1. Rebooted in CWM
    2. Wiped data/factory reset
    3. Wiped cache partition
    4. Wiped dalvik cache

    At this point I couldn't reflash because I forgot I couldn't access my SD card, I kept getting the "e:can't mount /sdcard" message whenver I went to install zip from sd card.

    5. Took off the back and pooped out the SD card and put it right back in. Seemed to work
    6. Flashed 2.0
    7. Flashed kejar's sd card fix
    8. Rebooted through CWM

    Phone starts up, do all the set up stuff, but still can't access my sd card or anything. Booted back into CWM just to see and was getting the "e:can't mount /sdcard" error again and couldnt reflash anything, so back to step 1.

    Here's a list of other things I have done since the original crap out a few days ago that might be affecting this.

    1. Yesterday I tried reflashing 2.0 and it seemed to be boot looping again. So I just wiped data and cache partition and flashed 1.9.1 that I had on my SD card. Was having the same problems so that was the only time I tried it. Not sure if built in kernels might affect anything or whatever.

    2. After it seemed like I had a stable 2.0 again last night. I flashed blue CWM because I've had yellow this whole time. I also flashed EP1 radios through ODIN because I was planning on going to GG 2.1 (I was following your video dave! its awesome btw ).

    I'm not sure at what point I lost access to my SD card. Ive read a lot this morning about voodoo lag fix affecting things. Could this be a problem with what I've done?
    11-02-2011 10:31 AM
  10. Halo's Avatar
    You could always try to use ODIN and flash the GummyCharged file. That might "reset" everything. If I'm not mistaken, flashing and ODIN file overwrites everything anyway.
    Anderain likes this.
    11-02-2011 11:36 AM
  11. Anderain's Avatar
    You could always try to use ODIN and flash the GummyCharged file. That might "reset" everything. If I'm not mistaken, flashing and ODIN file overwrites everything anyway.
    I'll have to try that tonight... Phone is contantly rebooting now.
    11-02-2011 12:09 PM
  12. Halo's Avatar
    Don't panic, we'll get you fixed up in a jiffy. The reason I suggested ODIN is I got myself into a nasty bootloop/soft brick at one point. No matter what I wiped or flashed in CWM, nothing worked. I flashed GummyCharged (I think it was the GummyCharge FE 1.9.1 ODIN file) and that fixed my phone.
    Anderain likes this.
    11-02-2011 12:24 PM
  13. Anderain's Avatar
    Ha thanks. Not really in panic quite yet!
    11-02-2011 12:30 PM
  14. Anderain's Avatar
    Something interesting I just noticed. If I take the SD card out when phone is off, boots up normal and stays on no problems (Yet! )

    Ive had it in all these other times and it would loop a few times on start up and take about 6 minutes to do so. After anywhere from 2-20 minutes once it said Preparing External SD Card it would crap out and I would have to restart...
    11-02-2011 01:05 PM
  15. dwitherell's Avatar
    I'm not sure how much help this will be, but given the "e:can't mount /sdcard" error it seems like it might be relevant -

    Look under the Known Issues area in the OP here - this is the thread where you can download the 0817 version of CWM (4.0.1.4). There is a mention of what can be done if there are issues involving the sdcard mounting, but it requires ADB. Just thought I would point that out - good luck!
    Anderain likes this.
    11-02-2011 01:07 PM
  16. Anderain's Avatar
    I'm not sure how much help this will be, but given the "e:can't mount /sdcard" error it seems like it might be relevant -

    Look under the Known Issues area in the OP here - this is the thread where you can download the 0817 version of CWM (4.0.1.4). There is a mention of what can be done if there are issues involving the sdcard mounting, but it requires ADB. Just thought I would point that out - good luck!
    Thanks! Looks like it could help. I am going to try and do the ODIN flash first. Never used ADB before so I'll try that last.
    11-02-2011 01:43 PM
  17. Halo's Avatar
    Have you tried accessing your sd card through your pc? Maybe your sd card is corrupt?
    Anderain likes this.
    11-02-2011 01:45 PM
  18. Anderain's Avatar
    Have you tried accessing your sd card through your pc? Maybe your sd card is corrupt?
    Haha, amazing! Dug up my SD card from my original moto droid and everything works. Popped it in and immediately recognized it. I'm just suprised that the SD card could mess with the phone as much as it did. Also interesting that I could still flash things through CWM. Either way, thanks to all of you!
    Halo likes this.
    11-02-2011 02:02 PM
  19. Halo's Avatar
    I have not. How do I do that? I need a separate thing to put the SD card in right?
    Yeah. Since you can't mount your SD card in CWM, you'd have to get one of those adapter cards. I have one where it's the size of a normal SD card and there's a slot to insert your micro-sd card into it. And my laptop and desktop both have media stations that have an SD card slot. Very convenient feature to have.
    11-02-2011 02:23 PM
  20. patrickz63's Avatar
    If I was you, I would go into CWM, wipe data/reset and flash GummyCharged again. Not saying that's the best way to fix your problem, but if I was in your situation, that's what I would do.

    Or, if you have made a backup somewhat recently (in CWM) try restoring to that.
    how do you do that if screen is locked
    01-29-2012 09:31 PM
  21. piizzadude's Avatar
    What do you mean by locked? Usually CWM is before you boot the device up so it being locked is immaterial
    01-30-2012 08:33 PM
  22. Akash paul tirkey's Avatar
    mY phone gt s5302 is stuck on boot screen !
    in cmw i tried to wipe cache and factory data reset but still it's stuck on boot screen can any1 help me out ?
    01-13-2014 01:01 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD