01-11-2012 11:50 PM
1,276 ... 1617181920 ...
tools
  1. DroidXcon's Avatar
    Nice job DroidXcon!! Love your rom but me and some others in the area are having issues with 4G dropping off for no reasons. I reviewed the logcats for any errors but couldn't find anything besides indication of the radio changing. It's weird, I Odin the phones back to stock and it works with no issues with the 4G dropping, anybody in the Vancouver, WA area having the same issues?

    P.S.
    What's the IRC channel that the peeps here are using cause #charge on irc.androids.net is pretty much dead
    i really doubt you are really dropping 4g none of the changes i have made thus far even come close to the ril (radio interface layer) . it may be a visual change a missing icon or replaced with 3g something to that effect. Or it could be do to the kernel but i have no control over the kernel thats jt's department. you may want to try going stock and running the jt's voodoo kernel and see what effects it has
    06-02-2011 09:42 PM
  2. muzhik's Avatar
    how do i fix the icon, it keeps changing back -n- forth from 3g to stock 3g icon, same goes for 4g

    thx,
    06-02-2011 09:51 PM
  3. KassaNovaKaine's Avatar
    The 'More' section of the settings isn't themed properly. The lettering is all-black, which with the current themed background, makes it impossible to navigate.
    06-02-2011 09:59 PM
  4. DroidXcon's Avatar
    how do i fix the icon, it keeps changing back -n- forth from 3g to stock 3g icon, same goes for 4g

    thx,
    The 'More' section of the settings isn't themed properly. The lettering is all-black, which with the current themed background, makes it impossible to navigate.
    yeah guys please realize this is why the rom is still in alpha. please be patient
    06-02-2011 10:01 PM
  5. muzhik's Avatar
    yeah guys please realize this is why the rom is still in alpha. please be patient
    k... keep up the good work,
    06-02-2011 10:19 PM
  6. tallnerd1985#AC's Avatar
    i really doubt you are really dropping 4g none of the changes i have made thus far even come close to the ril (radio interface layer) . it may be a visual change a missing icon or replaced with 3g something to that effect. Or it could be do to the kernel but i have no control over the kernel thats jt's department. you may want to try going stock and running the jt's voodoo kernel and see what effects it has
    Yeah, its weird because we are in solid 4G coverage but its still switching according to ADB logs and like you said, there is no changes in the RIL but maybe JT was drunk again when coding so I will go harass him to see what the issue could be.
    06-02-2011 10:23 PM
  7. Stang68's Avatar
    Opinion on the 3G/4G skinned icon, it's really difficult to see! If I'm alone on that one I'll shut up :P
    06-02-2011 11:57 PM
  8. DroidXcon's Avatar
    Opinion on the 3G/4G skinned icon, it's really difficult to see! If I'm alone on that one I'll shut up :P
    agreed we will work on it
    Stang68 likes this.
    06-02-2011 11:59 PM
  9. avelendapixel8's Avatar
    can't wait to try your Rom! Can you offer any advice for a mac user with new DC ED2 update? I believe I need to use Heimdal?
    06-03-2011 12:13 AM
  10. tkm20's Avatar
    I just pushed this rom to my phone. But how do you get the boot menu to appear upon startup? The boot menu I'm talking about is the one that lists things like "voodoo", "reboot now"...etc. This menu popped up when i finished pushing the rom during the first boot up. There was an error at the bottom of the list talking about the lagfix file. Instead of going to "voodoo" i went to reboot now, so I'm not exactly sure if Altered Beast was installed correctly...
    06-03-2011 04:26 AM
  11. DroidXcon's Avatar
    I just pushed this rom to my phone. But how do you get the boot menu to appear upon startup? The boot menu I'm talking about is the one that lists things like "voodoo", "reboot now"...etc. This menu popped up when i finished pushing the rom during the first boot up. There was an error at the bottom of the list talking about the lagfix file. Instead of going to "voodoo" i went to reboot now, so I'm not exactly sure if Altered Beast was installed correctly...
    if you saw the red screen at all then it installed correctly, that error that shows up you can ignore it, its just letting you know that an image is missing from clockwork. if you absolutely need to get to that menu which i dont suggest unless you have read up on clockwork and voodoo, there is an app in your app drawer called quickboot, open it and hit recovery
    06-03-2011 04:43 AM
  12. prescottp's Avatar
    If you have any experience with sdk you can try the following

    1) open CMD
    2) switch directories to your adb (mine is c:\android\platform-tools)
    3) type this one at a time:
    adb remount
    adb push c:\CalenderProvider.apk /system/app/CalenderProvider.apk (the c:\ part is where the apk is located)


    On a different note, the gmail apk is missing from the rom. No biggie. I just had to dl it from the market.
    First off, I got the WiFi Hotspot working through the link I posted last night. Very cool stuff (using the latest version) and I hope you guys check it out.

    Also, I noticed that my calendar functionality is not working, and saw the APK links posted, but one of them will not install once it's loaded from the SD Card. I saw this prior post in the thread, and I am wondering if I am missing something... I don't know what adb is or how to use it, so I don't think that I have this installed. However, isn't there an easier way that we can copy the file into an appropriate directory using the SD Card and load it from there? How does this process work so we can avoid an installation error?

    Thanks!
    06-03-2011 07:47 AM
  13. cjmac97's Avatar
    I'm running Altered Beast V4 and love it. Already donated and will keep doing so as the versions continue to roll out. Had a question. On my Charge, using Spare Parts under Battery History, I'm seeing the delta between "Running" and "Screen On" consistently between 15-16 percentage points. For example, currently my phone is showing Screen On of 10% and Running of 26%. Obviously something is keeping the phone's processor active and nothing is showing up as particlularly draining under "Partial Wake Usage". See the pictures below. This is a concern, as on my previous Android phones, particularly the Samsung Epic, the delta between Running and Screen On was only 4-6 percentage points. I'm still not satisfied with the battery life, despite it being miles ahead of my Thunderbolt, so I'd like to get to the bottom of this. Any help? Thanks!

    PS...I'm in New York City, a very solid LTE coverage zone.
    Any thoughts on this? Thanks
    06-03-2011 07:59 AM
  14. nitsuj17#AC's Avatar
    Nice job DroidXcon!! Love your rom but me and some others in the area are having issues with 4G dropping off for no reasons. I reviewed the logcats for any errors but couldn't find anything besides indication of the radio changing. It's weird, I Odin the phones back to stock and it works with no issues with the 4G dropping, anybody in the Vancouver, WA area having the same issues?

    P.S.
    What's the IRC channel that the peeps here are using cause #charge on irc.androids.net is pretty much dead
    irc.andirc.net #charge
    06-03-2011 08:29 AM
  15. tkm20's Avatar
    if you saw the red screen at all then it installed correctly, that error that shows up you can ignore it, its just letting you know that an image is missing from clockwork. if you absolutely need to get to that menu which i dont suggest unless you have read up on clockwork and voodoo, there is an app in your app drawer called quickboot, open it and hit recovery
    I toyed around with the quickboot this morning and figured it out. Thank you! Another question (being that I'm a total newb at this), since I have the icon labeled superuser in my app drawer, i assume I'm rooted; how do I edit stuff within the system? I plugged in my phone to my computer, but only have access to the sd card. I wanted to add some of the apks files from your first post.

    Also, in your YouTube video, what app do you use for the music widget?

    Thanks for your help!
    06-03-2011 09:30 AM
  16. ColSaulTigh's Avatar
    Nice job DroidXcon!! Love your rom but me and some others in the area are having issues with 4G dropping off for no reasons. I reviewed the logcats for any errors but couldn't find anything besides indication of the radio changing. It's weird, I Odin the phones back to stock and it works with no issues with the 4G dropping, anybody in the Vancouver, WA area having the same issues?
    The 4G dropping back to 3G is a know issue, and is VZW/Charge issue, not related to the ROM or changes.

    This problem is actually why the initial launch of the device was delayed.
    06-03-2011 10:05 AM
  17. rescueswimmer's Avatar
    I toyed around with the quickboot this morning and figured it out. Thank you! Another question (being that I'm a total newb at this), since I have the icon labeled superuser in my app drawer, i assume I'm rooted; how do I edit stuff within the system? I plugged in my phone to my computer, but only have access to the sd card. I wanted to add some of the apks files from your first post.

    Also, in your YouTube video, what app do you use for the music widget?

    Thanks for your help!
    If your running AB4 then all those APK's listed such as calander etc were included in AB4 I believe AB3 users can import those APK's Hope this helps.

    RS
    06-03-2011 10:13 AM
  18. DroidXcon's Avatar
    I toyed around with the quickboot this morning and figured it out. Thank you! Another question (being that I'm a total newb at this), since I have the icon labeled superuser in my app drawer, i assume I'm rooted; how do I edit stuff within the system? I plugged in my phone to my computer, but only have access to the sd card. I wanted to add some of the apks files from your first post.

    Also, in your YouTube video, what app do you use for the music widget?

    Thanks for your help!
    you either need to learn how to use adb or get an app like root explorer from the market.

    and the music app that im using in the video is powerAmp, its a paid app so i can not include it in the rom
    06-03-2011 10:20 AM
  19. tkm20's Avatar
    If your running AB4 then all those APK's listed such as calander etc were included in AB4 I believe AB3 users can import those APK's Hope this helps.

    RS
    I flashed with whatever version is on the first page of the thread. So i'm guessing it is 4? Is there anywhere on the phone you can check, out of curiosity?
    06-03-2011 10:21 AM
  20. rescueswimmer's Avatar
    I flashed with whatever version is on the first page of the thread. So i'm guessing it is 4? Is there anywhere on the phone you can check, out of curiosity?
    You could check the name of the extracted file you used in odin.
    06-03-2011 01:00 PM
  21. t k's Avatar
    Wow, awesome. And wicked easy. Just donated. And I will donate more if I can figure out how to get the Mobile Hotspot to work. I click on the button and it just closes the program... Maybe because it's Verizon's program? I saw this: android-wifi-tether - Wireless Tether for Root Users - Google Project Hosting

    Is that what I need to download and start using in order to create my own wifi hotspot that bypasses the Verizon settings?
    I flashed using Odin 1.3 and all worked well. Quadrant scores coming in around 1400 (damn Verizon/Samsung - it was at 950 before). No major issues so far outside of I get the same Mobile Hotspot crash as prescottp and adding shortcuts/widgets has a little lag. I swear Hotspot worked two days ago but not today. Just screen flickers and then nothing. PDAnet worked tho. Thanks for the solid work.

    I deleted wifi tether as it seems it only uses WEP.
    06-03-2011 01:02 PM
  22. girlymissjulie's Avatar
    First off, I got the WiFi Hotspot working through the link I posted last night. Very cool stuff (using the latest version) and I hope you guys check it out.
    The Wifi tether app you linked to doesn't give an infrastructure connection like the Verizon Mobile Hotspot app does, so although it works for an ad-hoc connection, it doesn't give me the connection I need for all of my devices. It is a known issue that the Hotspot feature through Verizon is not functioning right now and I read somewhere else here that it has something to do with the date - if you change the date to May, it will function again. So much for free Mobile Hotspot - thanks Verizon! What a tease!
    06-03-2011 02:30 PM
  23. graphikzking's Avatar
    Sorry if this was already covered. (It has to have been covered unless I just did something wrong).

    If your in the Android Browser (or sms message screen) and hit Menu button on the left of the Charge, then MORE option. The text is black on a Carbon Fiber themed menu.

    It's impossible to read. (When you click on it it highlights white) but any way to change this?

    Thanks again!
    Mike
    06-03-2011 03:54 PM
  24. jasper1605's Avatar
    The Wifi tether app you linked to doesn't give an infrastructure connection like the Verizon Mobile Hotspot app does, so although it works for an ad-hoc connection, it doesn't give me the connection I need for all of my devices. It is a known issue that the Hotspot feature through Verizon is not functioning right now and I read somewhere else here that it has something to do with the date - if you change the date to May, it will function again. So much for free Mobile Hotspot - thanks Verizon! What a tease!
    Wouldn't barnacle wi-fi tethering work? I've used that for my PC and it's worked for the hour that I tested it.
    06-03-2011 04:46 PM
  25. girlymissjulie's Avatar
    Wouldn't barnacle wi-fi tethering work? I've used that for my PC and it's worked for the hour that I tested it.
    I don't believe Barnacle provides infrastructure either for the Charge. Your computer can most likely connect to an ad-hoc connection, but certain devices can not.
    06-03-2011 04:55 PM
1,276 ... 1617181920 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD