08-09-2012 03:05 AM
2,584 ... 7273747576 ...
tools
  1. izzibew26's Avatar
    have you stayed on the same tower?traveled any distance?
    08-05-2012 11:42 AM
  2. hrffd's Avatar
    [STRIKE]
    I added an Extended Power Menu as well. Does it function as it should?
    I've been looking for this and the theme chooser just to test them out and I don't see them in the released build?[/STRIKE]

    Nevermind i'm dumb, was looking for extended toggles for data/wifi but didn't realize it was power menu. Lol. Really liking RC1, a little LoS with 3G but I can deal
    08-05-2012 11:43 AM
  3. anakin_sw's Avatar
    have you stayed on the same tower?traveled any distance?
    Nope, been in my living room camped on my AirRave. Did one more cycle of airplane mode before the reboot and it came back. Testing with Wi-Fi on now. I suspect something is broken between the interoperablity of WiFi and 3g. Perhaps when Wi-Fi turns off 3g, it also turns off 1xRTT...just a theory right now...
    08-05-2012 11:44 AM
  4. sonic7z's Avatar
    Installed RC1 and market works great now
    08-05-2012 11:46 AM
  5. Dark_Knight2's Avatar
    can be installed on galaxy s2 epic 4G kernel FF18
    Your going to regret that.... :banghead:
    08-05-2012 11:47 AM
  6. DEF3NDER's Avatar
    DK, 1 hour, 7 minutes in, no LOS so far. 30 minutes idle and still connected. Just turned on wifi and settings froze, had to FC, but connected to wifi immediately after that. Made a test call and connected with wifi on. Texts still coming in too.

    EDIT: Just tried to reply to a text while wi-fi is on and met LOS. Cycled airplane on and off and still no service. Went into settings and turned mobile data on and off. Still no service. Reboot was only way to recamp.
    This is what I have been saying. It definitley has something to do with wifi. That is the only time I ever get los. When you turn wifi back off the los stays though till a reboot. Maybe it is coincidence but I dunno...

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    08-05-2012 11:48 AM
  7. anakin_sw's Avatar
    This is what I have been saying. It definitley has something to do with wifi. That is the only time I ever get los. When you turn wifi back off the los stays though till a reboot. Maybe it is coincidence but I dunno...

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    I noticed on B4 that turning off Wi-Fi extended my periods of service before LOS. Out of curiosity, do you have your Wi-Fi sleep set to keep on always or off when sleeping? Another theory that I'm wondering about is if the constant switching of Wi-Fi on and off (and in turn the transcever for 3g/data) is causing the transcever to become stuck in either a half on/off state or just misses an update somewhere to turn back on...going to do some testing on that later...
    08-05-2012 11:58 AM
  8. NoDiggity247's Avatar
    Anyone have an alternate place to download 7-17 version of GApps?? Site is blocked at where i am. Thanks for putting RC1 on Dropbox!!
    08-05-2012 11:59 AM
  9. aboulsaoudm's Avatar
    Did anyone try not using Wi-Fi at all?

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    08-05-2012 12:02 PM
  10. NoDiggity247's Avatar
    I am having the same issues. Have to reboot from time to time. Try RC1. I will be as soon as i can get 7-17 GApps
    08-05-2012 12:03 PM
  11. NoDiggity247's Avatar
    ok i read and read and read and still see no answer if you can make and recieve calls??? I had to go back to my daily becuase i would always run into call problems i could careless about 3g. Can anyone confirm working calls without rebooting or doing other stuff please thank you. so i can flash this bad boy....again (15th time lol)
    I am having the same issues. Have to reboot from time to time. Try RC1. I will be as soon as i can get 7-17 GApps
    08-05-2012 12:06 PM
  12. kuttykartel's Avatar
    I've been looking for this and the theme chooser just to test them out and I don't see them in the released build?
    Theme chooser is missing from the settings, BUT extended power menu is there.

    DK, been on RC1 for about an hour and a half. Only had two instances of LOS, once while charging and once while idling on battery. Full wipe, clean install with the gapps you posted with this build in op. Running FF18 modem.

    Camera and video recording are working. Playback in video I recorded was a iffy...video would start playing then go to black screen. Playback resumed if I hit the play button. YouTube playback works. Haven't tested Google now and no third party apps are installed yet.

    Only thing missing or weird for me is theme chooser not showing up in settings, even though it shows up in system/apps. Good going...this ROM just keeps getting better and better.
    08-05-2012 12:07 PM
  13. anakin_sw's Avatar
    This is what I have been saying. It definitley has something to do with wifi. That is the only time I ever get los. When you turn wifi back off the los stays though till a reboot. Maybe it is coincidence but I dunno...

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    I noticed on B4 that turning off Wi-Fi extended my periods of service before LOS. Out of curiosity, do you have your Wi-Fi sleep set to keep on always or off when sleeping? Another theory that I'm wondering about is if the constant switching of Wi-Fi on and off (and in turn the transcever for 3g/data) is causing the transcever to become stuck in either a half on/off state or just misses an update somewhere to turn back on...going to do some testing on that later...
    Did anyone try not using Wi-Fi at all?

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    Okay, just cycled wifi on and off 10 times in a row, making a call between each cycle. No LOS.

    Made a call and cycled wifi on and off while call was active and no LOS.

    May be coincidences that we noticed...

    I'd like for others to try the same experiment and report back if Wi-Fi switching caused LOS.

    Also, perhaps we should try an hour or half an hour of Wi-Fi on and report LOS and then the same with Wi-Fi off and report LOS to compare numbers.

    Thanks.

    EDIT: Just hit my 2nd LOS with Wi-Fi on. Dialer hung after terminating the call. Made call 6 minutes after last successful outbound call. Cycled airplane mode twice and turned wifi off. Dialer would not make outbound calls until phone was rebooted.
    08-05-2012 12:07 PM
  14. JayWill's Avatar
    This is what I have been saying. It definitley has something to do with wifi. That is the only time I ever get los. When you turn wifi back off the los stays though till a reboot. Maybe it is coincidence but I dunno...

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    Maybe, but I kind of doubt it's related to wifi. Toggling airplane mode typically doesn't resolve LOS. It requires restarting the entire radio daemon, which is what that LOS script did. Also, back in the "LOS days", I recall that is was pretty common for people on AirRaves for whatever reason.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    anakin_sw likes this.
    08-05-2012 12:09 PM
  15. anakin_sw's Avatar
    Maybe, but I kind of doubt it's related to wifi. Toggling airplane mode typically doesn't resolve LOS. It requires restarting the entire radio daemon, which is what that LOS script did. Also, back in the "LOS days", I recall that is was pretty common for people on AirRaves for whatever reason.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    Common on AirRaves...that's news to me...but good info. I have abysmal signal, but perhaps I'll try unplugging my AirRave, camp on the actual network and see what happens. Just wondering...do you have any more insight to the AirRave issue? Thank you.
    08-05-2012 12:14 PM
  16. DEF3NDER's Avatar
    Maybe, but I kind of doubt it's related to wifi. Toggling airplane mode typically doesn't resolve LOS. It requires restarting the entire radio daemon, which is what that LOS script did. Also, back in the "LOS days", I recall that is was pretty common for people on AirRaves for whatever reason.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    Actually toggling airplane mode does indeed fix it for me the majority of the time. Hmm...

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    08-05-2012 12:22 PM
  17. JayWill's Avatar
    If anyone is interested in reading up on LOS, here is the thread for Viperboy's original LOS checker. There's a good amount of info in the OP and throughout the thread.

    http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1326569

    This is a different time and different OS of course, but the cause may be similar.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    sosovoo and patrao_n like this.
    08-05-2012 12:31 PM
  18. anakin_sw's Avatar
    LOS Wi-Fi off. Still bone stock on RC1.
    08-05-2012 12:34 PM
  19. monsta81's Avatar
    Once we figure out this los this could be a daily
    08-05-2012 12:36 PM
  20. aboulsaoudm's Avatar
    LOS Wi-Fi off. Still bone stock on RC1.
    Oh man I thought I had hope

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    08-05-2012 12:36 PM
  21. anakin_sw's Avatar
    Oh man I thought I had hope

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    There's hope! Dude, the XDA JB ROM was useless to me with LOS every 2 minutes. I ran B4 Fri night and Sat and I had LOS probably every 10 min. With RC 1, I'm averaging once an hour or so. I have 2 LOS's on WiFi almost within minutes of turning on Wi-Fi, and only 1 LOS probably within an hour of WiFi off. This is HUGE progress for a weekend. DK is accelerating progress on this ROM at a pace that I've never seen before. I'll be honest, I saw he blew through Alphas and went to Betas and said "this is hype...this guy clearly doesn't understand development cycles", but after trying his ROM and seeing DK's progress 1st hand, it's remarkable. There's your hope!!!
    countryteazer likes this.
    08-05-2012 12:43 PM
  22. organizedConfusion's Avatar
    Flashed RC1 with new gapps, got this when I went to play store (does for all apps):

    Could not download due to an error retrieving information from server. [RPC: AEC:0]

    Not sure what to do from here o_o anyone having similar problem?

    EDIT: Nevermind, did a factory reset and wiped cache. Working now.
    08-05-2012 12:46 PM
  23. redx1989's Avatar
    Please help I keep getting status 7 error some symlinks failed i'm on el29 I do everything it says I used calk zip to erase, the flash x2 regular wipe not all on the same try but please help

    CM10 Jellybean for the Epic Touch 4G is officially here. As of BETA 3 this rom is now a source built ROM and no longer a port. This is now a Release Canidiate ROM. If you are looking for full stability, this ROM is NOT for you.

    This ROM has been downloaded over 20,000 times From Alpha 1 to RC1. That is a huge number. Thanks for the support.

    Attention: I just want to make something very clear. The word "Dev" or "Developer" has been applied to me by numerious individuals. Trust me I am not a developer. In fact very far from it. Im a contributor. Nothing more. I just love android sharing my little knowledge with the community.

    Disclaimer: FLASH AT YOUR OWN RISK. IF YOU BRICK YOUR DEVICE FLASHING THIS THEN OH WELL FOR YOU. I MIGHT EVEN LAUGH. THIS IS FOR ADVANCED USERS ONLY. BY DOWNLOADING FROM THE LINK YOU AGREE THAT YOU AND YOU ALONE ARE RESPONIBLE FOR ANY BRICKED DEVICES.

    Source from here and here

    My Github: Currently Private, Do NOT PM me about it.

    About GPL and Source code:
    Android Source Code falls under Apache Licensing and not GPL.
    Kernel source does fall under GPL, however my modified code DOES NOT fall under GPL due to it being a modification of already available source code. Go here for unmodified Source code.

    Donation Link:
    PAYPAL DONATION LINK

    What works?
    It boots
    Touchscreen
    Jellybean Launcher
    Butter Smoothness
    Camera
    Video Recording
    WiFi
    Scrolling
    Samsung RIL
    3G
    4G WiMax
    MMS
    Google Search
    Email
    Exchange
    Texting
    SD Card
    eMMC
    Reduced LoS (RC1)
    GOOGLE NOW WORKS 100%
    Bluetooth Calling and Pairing

    What doesnt work?
    1. Bluetooth Media (JB Issue)
    2. Random LOS (Kernel Issue)
    3. Wake Locks (Google Services Framework issue)(Gapps)
    Everything that is not in "whats working?" section...

    Do you got a possible fix or trick to help a fellow user?
    Go here to spread the word

    WARNING: DO NOT I REPEAT DO NOT FLASH THIS ROM INSIDE ANY ICS BASED RECOVERY. IF YOU DO YOU WILL BRICK. APPARENTLY THE REAL CAUSE OF THE HARD BRICK IS STILL UNKNOWN. YOU HAVE BEEN WARNED.

    Directions To Install:
    Download CM10 ROM
    Download Jellybean Gapps
    Mobile Odin or CWM flash chris41g's Clockworkmod 5 EL26 Recovery Kernel (DO NOT USE ANY ICS RECOVERY OR YOU WILL HARD BRICK)
    Move both ROM and Gapps to SD Card (If you dont do this you WILL BRICK)
    Boot into EL26 CWM 5 Recovery
    Make a nandroid of your current Setup inside recovery
    Wipe data
    Wipe cache
    Wipe Dalvik Cache
    Flash CM10 ROM
    Flash Jellybean Gapps
    Reboot out of recovery
    Let sit for 5 mins
    Enjoy JB

    CREDITS:
    Sbrissen (Cyanogen/AOSP Maintainer and Awesome Developer)(Huge Thanks)(Kernel)
    Chris41g (Cyanogen Maintainer)
    Xboxfanj (Epic 4G Source)
    Darchstar (Cyanogen Maintainer)
    Shabbypeguin (Unofficial Nightlies Maintainer)
    Team Cyanogenmod (The whole team)
    Team Kang (AOKP Jellybean Pieces)
    Samsung (Device)
    Google (Making Jellybean Open Source)

    DOWNLOADS ARE HERE:

    Attention U.S Cellular Users:
    Go here to Download A Compatible CM10 test build for your device

    SPRINT USERS:

    CM10 RC's and Stable Releases:

    CM10 RC1 Release keys

    CM10 RC1 Mirror

    New As Of Aug 05, 2012 at 6:52am Pacific Standard Time
    Jellybean Gapps Download here

    Changelog:

    CM10 RC1 Release Changelog:
    Reduced LoS (Better then before)
    Reduced Battery Drain (Better then before)
    Added New Build.prop Tweaks
    Recompiled and Recoded Sbrissens JB Kernel (Developers: STOP ASKING FOR MY SOURCE CODE)
    Added Extended Power Menu (Sbrissens Source code)(Huge Thanks)
    Added In CM10 Theme Chooser
    Added Some New Upstream Fixes (CM10 Source)
    Fixed Sleep of Death
    Fixed SU and Superuser (Chainsfire)
    Reverted to old 07-17-2012 gapps

    WARNING: THERE IS ALWAYS RISK OF BRICKING WITH A NEW OS UPDATE. JELLYBEAN HAS BEEN A TOUGH NUT TO CRACK THUS FAR. PLEASE USE CAUTION.

    Please hit my thanks button or donate to the open source cause if you enjoy my contribution to this community.
    08-05-2012 12:58 PM
  24. Dark_Knight2's Avatar
    There's hope! Dude, the XDA JB ROM was useless to me with LOS every 2 minutes. I ran B4 Fri night and Sat and I had LOS probably every 10 min. With RC 1, I'm averaging once an hour or so. I have 2 LOS's on WiFi almost within minutes of turning on Wi-Fi, and only 1 LOS probably within an hour of WiFi off. This is HUGE progress for a weekend. DK is accelerating progress on this ROM at a pace that I've never seen before. I'll be honest, I saw he blew through Alphas and went to Betas and said "this is hype...this guy clearly doesn't understand development cycles", but after trying his ROM and seeing DK's progress 1st hand, it's remarkable. There's your hope!!!
    Oh trust me. I understand development cycles perfectly. All my alpha beta and rc build fit perfect with the titles :P
    08-05-2012 12:59 PM
  25. anakin_sw's Avatar
    LOS WiFi off again. Enabling data roaming and system select to Auto. Anybody notice the "Radio" options under "advanced" in the system menu...?

    EDIT: and immediate LOS after changing settings.
    08-05-2012 01:00 PM
2,584 ... 7273747576 ...
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD