01-19-2013 09:13 AM
362 ... 56789 ...
tools
  1. jayteck91's Avatar
    try this it may work for you

    1. try the el29 restore method (just google it)
    2. then odin flash the el26 kernel
    3.go to the el26 recovery locate the 41g wtf kernel and flash it.
    4 then try flash the alpha 5 along with gapps.

    its a long process but full proof process for me. let me know if it works pm me if you have any more questions
    thats the exact process ive been using lol least ik now I wasnt on the wrong restore
    08-30-2012 10:15 PM
  2. blackstar1914's Avatar
    thats the exact process ive been using lol least ik now I wasnt on the wrong restore
    So no luck still??? Hummmm it may be a bad DL try redownloading the ROM itself.
    08-30-2012 11:45 PM
  3. scomoney's Avatar
    I installed 5.1 last night and it seems to be running great so far.
    I did notice that when I installed 5.0 for the first time (full wipe) that the camera worked but only has limited options. For instance the camera only supports 3MP instead of 8 and does not support changing the storage location. Anyone else seeing this problem?
    08-31-2012 06:49 AM
  4. zmedhaug's Avatar
    I installed 5.1 last night and it seems to be running great so far.
    I did notice that when I installed 5.0 for the first time (full wipe) that the camera worked but only has limited options. For instance the camera only supports 3MP instead of 8 and does not support changing the storage location. Anyone else seeing this problem?
    8mp for me. And camera stores to sd only
    08-31-2012 07:32 AM
  5. dandinnj's Avatar
    I installed 5.1 last night and it seems to be running great so far.
    I did notice that when I installed 5.0 for the first time (full wipe) that the camera worked but only has limited options. For instance the camera only supports 3MP instead of 8 and does not support changing the storage location. Anyone else seeing this problem?
    Did you install a gapps other than the one linked in the OP. Low Riders I think it was breaks the camera options
    08-31-2012 07:38 AM
  6. autopaintman's Avatar
    Trying to figure out how to do a titanium backup so I don't lose my apps every time.
    08-31-2012 08:49 AM
  7. scomoney's Avatar
    Did you install a gapps other than the one linked in the OP. Low Riders I think it was breaks the camera options
    I did , thanks for the help. I'll wipe and try again.

    [UPDATE] Wiping and installing the recommended gapps works great.. thanks again
    08-31-2012 10:31 AM
  8. zmedhaug's Avatar
    Trying to figure out how to do a titanium backup so I don't lose my apps every time.
    sometimes you have to hit menu and have titanium look for the backup if it is on external. i think titanium looks on internal. or are you having another issue?
    autopaintman likes this.
    08-31-2012 02:20 PM
  9. elbaso's Avatar
    I've just installed 5.1 after doing a clear data-cache-dalvik, and it's working great, but I'm having trouble with root.

    For some reason, when I start up Titanium Backup, I'm not prompted to allow root access.
    When I open up SuperSU, it prompts me to update binaries, but then says that installation has failed, and won't let any apps have root access.

    I've tried to clear SuperSU's data to try again, but it still says installation failed when I try to update the binaries.

    Any ideas as to what I should do?

    Edit: I got it working.
    I'm using lowrider's gapps, and I think that on my previous flash, it didn't flash the gapps properly. My biggest clue should have been when it rebooted by itself while flashing gapps.
    So, I reflashed 5.1 and lowrider's gapps (after only wiping cache and dalvik cache), and it did flash completely. Now SuperSU's working, and I'm getting root.
    Hope that helps anyone else with the same problem
    ThatTechHead likes this.
    08-31-2012 02:29 PM
  10. anmghstnet's Avatar
    Installed 5.1 a couple of hours ago, no LOS at all! Seems stable!

    Keep up the good work everyone!
    08-31-2012 02:55 PM
  11. joegarcia89's Avatar
    Just installed 5.1 loving it works great just wish it would let me over clock and had screen shot like cm9. Any idea if that's something to look forward to?
    pmjj likes this.
    08-31-2012 06:54 PM
  12. pmjj's Avatar
    I agree with joegarcia89, I would like to overclock.
    08-31-2012 07:26 PM
  13. dandinnj's Avatar
    I agree with joegarcia89, I would like to overclock.
    It will come in time .. I doubt it is high on the list right now though. The work now is for stability , bug fixes and possibly CM merging .. options like that will come after ..
    pmjj likes this.
    08-31-2012 07:49 PM
  14. autopaintman's Avatar
    Just installed 5.1 loving it works great just wish it would let me over clock and had screen shot like cm9. Any idea if that's something to look forward to?
    Go to SETTINGS - SYSTEM - POWER MENU, CHECK BOX FOR SCREENSHOT.
    Hope that is what you are talking about :-)
    08-31-2012 08:47 PM
  15. joegarcia89's Avatar
    Go to SETTINGS - SYSTEM - POWER MENU, CHECK BOX FOR SCREENSHOT.
    Hope that is what you are talking about :-)
    That is exactly what I wanted. AWESOME thank you very much!
    08-31-2012 09:20 PM
  16. DEF3NDER's Avatar
    I flash this rom and run it for a little while every couple of days or so. The optimal experience definitely will be when kernel tweaks and kernels are available. Project butter or not, it's just not as smooth as ICS.

    For instance, there is noticeable lag when pulling down the notification bar when compared to ICS. I heard that project butter, or part of it at least, was being optimized for specific devices. We obviously won't ever get this unless there is ever an official build which is unlikely.

    In due time though, with these amazing developers at work here, this rom will be a real beauty. If it weren't for the low media volume I'd use it as a dd as is. I just can't take the distortion that occurs when trying to boost volume with a market app.

    It's just awesome that we have jellybean already either way. I thank Phantom, Sbrissen, and all others working so diligently for practically nothing. Thank you!

    **Aokp ICS with Jellybean bolt-ons**
    wsoxrock likes this.
    08-31-2012 09:30 PM
  17. vetohero's Avatar
    Is anyone else having battery issues? 20 percent gone in 10 minutes?
    09-01-2012 02:16 AM
  18. zmedhaug's Avatar
    Is anyone else having battery issues? 20 percent gone in 10 minutes?
    I am not. With heavy use I had 30% after ten hours.what does it say is using the battery?
    09-01-2012 06:02 AM
  19. daevion0's Avatar
    Is project butter functional in this ROM ?

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    09-01-2012 02:29 PM
  20. autopaintman's Avatar
    What is project butter
    09-01-2012 03:43 PM
  21. lifehacker101's Avatar
    What is project butter
    It is pretty much what Google did to get rid of "android lag". It makes the ui much smoother.

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    autopaintman likes this.
    09-01-2012 04:17 PM
  22. rraman3110's Avatar
    I am not. With heavy use I had 30% after ten hours.what does it say is using the battery?
    I also noticed the same behavior. My battery was depleted after 2 hours.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    09-01-2012 06:50 PM
  23. Bigt2003's Avatar
    Is anyone else having problems with setting custom auto brightness? Mine seems stuck a 255 no matter how dark it is.

    Sent from my SPH-D710 using Tapatalk 2
    09-01-2012 07:47 PM
  24. edwin777's Avatar
    Is 4g tether working on this ROM...
    09-01-2012 10:56 PM
  25. PhantomPhreak53's Avatar
    Is 4g tether working on this ROM...
    No. Only 3G at this time.
    09-01-2012 11:41 PM
362 ... 56789 ...

Tags for this Thread

LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD