1. noriyori's Avatar
    So, somewhere along the line rotation has stopped working. Either from dark knights port or phantoms rom. I've gone so far as to do a el29 factoy reset. No luck. Rotation does work for the camera and sky maps apps so I know it's not the sensors. But it does not work for gallery, browser, text messaging, video etc...

    Any help would be great.
    09-12-2012 11:25 AM
  2. burkett1974's Avatar
    I had that same problem for a few days and then it corrected itself. I am running PA 2.1 and the only thing I could get to rotate was the camera app. After checking all the settings to ensure rotation was on, I couldn't find a reason it wouldn't work. After about a week of running the ROM, it just started to work!?! Wish I could tell you if there was anything I did. Have you tried using GoLauncher or CoLocker? I installed those to try them, but removed them shortly after. Maybe they corrected my rotation issue???
    09-12-2012 11:38 AM
  3. noriyori's Avatar
    I had that same problem for a few days and then it corrected itself. I am running PA 2.1 and the only thing I could get to rotate was the camera app. After checking all the settings to ensure rotation was on, I couldn't find a reason it wouldn't work. After about a week of running the ROM, it just started to work!?! Wish I could tell you if there was anything I did. Have you tried using GoLauncher or CoLocker? I installed those to try them, but removed them shortly after. Maybe they corrected my rotation issue???

    hmm, no I haven't used any alternate launchers or anything. The odd thing is that when I fully wiped and restored to factory GB I still had the problem, so something in there isn't getting deleted or overwritten. It's really frustrating
    09-12-2012 11:45 AM
  4. noriyori's Avatar
    Well, fixed it. I tried toggling the "use calibration data" and re-calibrated again and now it's working...
    09-12-2012 12:49 PM
  5. eap_mm's Avatar
    hmm, no I haven't used any alternate launchers or anything. The odd thing is that when I fully wiped and restored to factory GB I still had the problem, so something in there isn't getting deleted or overwritten. It's really frustrating
    Having the same problem. Have you found a solution?
    09-14-2012 10:34 AM
  6. johnnbran's Avatar
    I went back to the EK02 ROM and calibrated and it started working.

    Sent from my SPH-D710 using Android Central Forums
    09-22-2012 06:24 PM
  7. tyler2013's Avatar
    Flash a jellybean ROM and go into settings and check off use calibration data and it should be fixed for any other ROM
    09-26-2012 07:16 PM

Similar Threads

  1. Home Screen Rotate - At Least For Me
    By kmp14 in forum Motorola Droid
    Replies: 15
    Last Post: 09-10-2010, 12:14 PM
  2. camera auto rotate?
    By mps623 in forum Motorola Droid
    Replies: 6
    Last Post: 12-14-2009, 08:18 AM
  3. Rotation of screen
    By Noctem in forum Motorola Droid
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2009, 12:26 AM
  4. Auto-rotate
    By Jezdroid in forum T-Mobile G1
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2009, 07:56 AM
  5. POP/IMAP Client broken.
    By tropmonky in forum T-Mobile G1
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2009, 12:42 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD