1. walterg5's Avatar
    I'm on T Mobile prepaid if it makes a difference.
    $60 Unlimited Plus plan.

    Current data used 45.13 GB total.
    Out of that 12.48 GB is mobile hot spot.

    I've drove far enough to be on a different tower and get the same speeds.

    Normal speed for my area on T Mobile prepaid averages 5 MBPS.
    Current speed for the last few days or so has averaged .52-.60 MBPS.

    Im 99 percent sure it isn't a tower issue, and they are data throttling.
    Why.??
    I just don't know what else it could be.

    Every time you test, for the 1st second speeds jump up to 3 MBPS and then instantly drop to .60 MBPS or under.

    The settings on my phone are correct.
    Resetting the connection doesn't change anything.
    05-21-2021 10:22 PM
  2. walterg5's Avatar
    I guess it's possible it's a tower issue affecting two different towers. Doubtful.
    I will go a different direction tomorrow and check another tower, to make sure.
    Haven t called T Mobile yet.
    05-21-2021 10:29 PM
  3. B. Diddy's Avatar
    It says that if you exceed 50 GB of data within a month, you might experience slower speeds during times of network congestion: https://www.t-mobile.com/offers/mydatausage. You haven't quite hit 50 GB but sometimes the amount of data the phone reports it has used may be different from how much the carrier tallies. Which source are you looking at?
    05-21-2021 10:36 PM
  4. walterg5's Avatar
    It says that if you exceed 50 GB of data within a month, you might experience slower speeds during times of network congestion: https://www.t-mobile.com/offers/mydatausage. You haven't quite hit 50 GB but sometimes the amount of data the phone reports it has used may be different from how much the carrier tallies. Which source are you looking at?
    Thanks,
    I checked my data usage directly from T Mobile website, just before I started this thread.
    I've also speed tested at different times of day and night. Speeds stayed the same at .52-.60 MBPS.
    I also live in a rural area so tower congestion shouldn't be an issue.
    This is only my second month with T Mobile.
    05-21-2021 10:43 PM
  5. B. Diddy's Avatar
    Did you get your phone from T-Mobile, or from somewhere else? What's the exact model number of the phone you have?
    05-22-2021 12:24 AM
  6. walterg5's Avatar
    Did you get your phone from T-Mobile, or from somewhere else? What's the exact model number of the phone you have?
    Not from T Mobile.
    Brand new phone bought off of Ebay, from a phone store with excellent feedback.
    Originally a Boost Mobile Phone, it is unlocked.
    LG Stylo 6. LM-Q730QM
    05-22-2021 12:31 AM
  7. B. Diddy's Avatar
    Make sure the APN settings are correct for T-Mobile: https://www.t-mobile.com/support/dev...d-apn-settings
    05-22-2021 01:55 AM
  8. walterg5's Avatar
    Make sure the APN settings are correct for T-Mobile: https://www.t-mobile.com/support/dev...d-apn-settings
    Thanks, settings are correct. I had 4g lte the first month, and thru the 16th of this month tested early AM.
    Tested 19th early AM had none. So it stopped working sometime in between.
    My new month starts June 2nd.
    05-24-2021 08:27 PM
  9. walterg5's Avatar
    I guess it was a major tower issue affecting more then one tower.
    I was going to call yesterday AM, but I tested it one more time and it was back to normal.
    I only get 4-5 MBPS which isn't very good, I was getting 10MBPS minimum on Boost Mobile.
    ... But At least I'm getting 4G LTE again.
    B. Diddy likes this.
    05-26-2021 01:14 AM

Similar Threads

  1. volume does not go up smoothly
    By Android Central Question in forum Moto G
    Replies: 7
    Last Post: 06-24-2021, 04:24 PM
  2. S20 to S21 transfer data
    By Diazee in forum Samsung Galaxy S21 & S21+ & S21 Ultra
    Replies: 5
    Last Post: 05-22-2021, 07:47 AM
  3. Can I recover data from phone, backup is bad
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 05-21-2021, 07:34 PM
  4. volume does not go up smoothly
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 05-21-2021, 12:49 PM
  5. Why does Google Play Console refuse me access? (Error 403)
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 05-21-2021, 12:45 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD