1. Justin Emerich's Avatar
    Okay. I need help. I recently removed my Google account from my Samsung Galaxy S3 AT&T SGH-1747, and when I tried to re-add it, I keep getting an error screen saying "Can't establish a reliable connection to server." Is there any way to solve this?

    -a faithful android user
    10-28-2013 07:50 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Are you on wi-fi or 3G/4G? If you're on wi-fi, it could be a server issue. If you're on 3G/4g, it might be a network issue. Try again later.
    10-28-2013 10:23 PM
  3. Justin Emerich's Avatar
    I have tried both WiFi and my 4g LTE. Neither of them work, and I have tried a different WiFi connection from a different house. My friend with this same phone can connect fine on his 4g and the WiFi. Any help?

    -a faithful android user
    10-29-2013 05:51 AM
  4. B. Diddy's Avatar
    Try wiping the system cache partition using these instructions.

    http://forums.androidcentral.com/sam...2-s3-tab2.html

    Posted via Android Central App
    10-29-2013 12:40 PM
  5. Justin Emerich's Avatar
    I tried that too. Still a failure message

    -a faithful android user
    10-29-2013 04:39 PM
  6. B. Diddy's Avatar
    Hmm, I'm close to stumped. Have you tried a factory data reset? Of course, you'll lose all data, so back things up first.
    10-29-2013 04:44 PM
  7. Justin Emerich's Avatar
    I just finished backing up everything on to Titanium Backup. Should I factorely reset and then restore from that?

    -a faithful android user
    10-29-2013 04:50 PM
  8. B. Diddy's Avatar
    I don't have any experience with Titanium, but that sounds like a reasonable plan. I suggest logging into your Google account before you do the restore, in case there's something with your current configuration that is causing issues. The phone should prompt you for your Google account as the first thing it does after after the factory reset anyway.
    10-29-2013 04:52 PM
  9. Justin Emerich's Avatar
    Ok so my phone was factory restored, but guess whay? Still the error. I'm no longer sure what to do.
    10-29-2013 06:26 PM
  10. B. Diddy's Avatar
    Ok, I'm officially stumped. Sorry!
    10-29-2013 06:36 PM
  11. Justin Emerich's Avatar
    Well, thanks for your help.
    10-29-2013 07:22 PM

Similar Threads

  1. Google hangouts scrolling issue on the HTC One
    By rizzman in forum HTC One M7
    Replies: 7
    Last Post: 05-28-2014, 12:30 PM
  2. Preregistration on Wind Mobile in Canada
    By snoopyandroid in forum Google Nexus 5
    Replies: 11
    Last Post: 10-28-2013, 09:23 PM
  3. Installed and updates open into Google play
    By johnnyshinta in forum Verizon Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 2
    Last Post: 10-28-2013, 07:36 PM
  4. Key tap vibration option missing in S3 mini
    By lj_garcia in forum Samsung Galaxy S3 Mini
    Replies: 0
    Last Post: 10-28-2013, 07:30 PM
  5. Nexus 5 in the Canadian Warehouse
    By snoopyandroid in forum Google Nexus 5
    Replies: 1
    Last Post: 10-28-2013, 06:32 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD