How do I restore deleted system apps after rooting?

Jun 26, 2018
5
0
0
Nedavno sam učinio root u mom smartphone-u ( acer liquid jade s55, ) ali pošto sam početnik, između ostalog deinstalirao sam sistemske aplikacije ; acer home i acer liquid. Kada sam pokušao reset mog telefona , nije bilo moguće otvoriti početni ekran i otključati telefon. Mislim da mi je potrebno detaljno uputstvo, kako sve to najbezbednije učiniti i postoji li na google play-u ili na drugom mestu , zamena za sistemske aplikacije. Jer želim osvežiti i poboljšati korisničko iskustvo.
Svako dobro.

Re: Kako posle root-a najbezbednije deinstalirati sistemske aplikacije , a ne napraviti problem ?

Hi and welcome. Sorry to hear that your phone is in bad shape. You deleted the system apps from recovery?

Radujem se tvom odgovoru i zahvalan sam tome.. Neznam šta je to oporavak telefona, ako imaš vremena, potrebno mi je jednostavnije objašnjenje .

Unfortunately I don't know anything about your specific device, I know a bit of the process in general but not enough to step you through it. I'm going to ask the moderators to move this thread to the general help area of the forums so that hopefully more people will see this and be able to help you.

Translation of the OP's posts as best as I can manage:

1st Post:

"I recently rooted my phone (Acer Liquid Jade S55), but because I am a beginner I accidentally uninstalled two system apps, "acer home" and "acer liquid". When I tried to reset my phone, it was not able to open the home screen or unlock the phone. I would like detailed instructions on how to get these apps reinstalled. Thank you".

2nd post:

"Thank you for your response. I do not know what "recovery" is. If you have time, could you provide a simpler explanation?"

Trebali biste pronaći upute za flash ROM - u Hrvatskoj - na webu. I stock ROM datoteku u Hrvatskoj. Zatim slijedite upute, korak po korak. Izgubit ćete sve vaše osobne datoteke - glazbu, slike - sve što nije sigurnosno kopiran negdje drugdje, pa ako nemate sigurnosnu kopiju, a možete ga izraditi prije nego što pokušate bljesnuti ROM.

I malo nagovještaja - sve dok ne naučite kako korijenski ROM (radite ROM, a ne telefon) sami - ručno - nemojte ga ukorijeniti. Rooting ne osvježava i poboljšava korisnički doživljaj, samo omogućava aplikacijama za pokretanje roota (i omogućuje korisniku brisanje datoteka koje ne smije - što već znate).

You'd have to find instructions for flashing a stock ROM - in Croation - on the web. And a stock ROM file in Croation. Then follow the instructions, step by step. You'll lose all your personal files - music, pictures - anything not backed up somewhere else, so if you don't have a backup, and you can make one, make it before attempting to flash the ROM.

And a little hint - until you learn how to root the ROM (you root the ROM, not the phone) yourself - by hand - don't root it. Rooting doesn't refresh and improve the user experience, it just allows apps that need root to run (and it allows the user to delete files he shouldn't - which you already know).

Divno je sa vaše strane koji ste mi poslali, ako ništa više makar najmanje. Imam još potrebe za nečijom pomoć, ali iskreno ne želim nikome biti dosadan. Voleo bih imati nekoga ko želi i može pomoći mi kod mog telefona, jer za sada nemam nikakav drugi uređaj.
Svima prijatan dan.

VOLJENI, ZNAČI MI TVOJ POST KOJI SI MI POSLAO. NAJPRE, AKO NEMAŠ NIŠTA PROTIV, AKO SI HRVAT, PIŠI MI NA HRVATSKOM JER GOOGLE NE PREVODI NAJBOLJE. DRUGO, POTREBNA MI JE TVOJA POMOĆ KOD OVOGA, TO SI MI POSLAO U PROŠLOM POSTU ; Trebali biste pronaći upute za flash ROM - u Hrvatskoj - na webu. I stock ROM datoteku u Hrvatskoj JER NE MOGU ILI NE UMEM NAĆI TO NA WEBU, IAKO SAM POKUŠAO. AKO NIŠTA DRUGO MAKAR LINK, NEKU VEZU. I TREĆE, PISAO SI MI DA NE ROOTUJEM MOJ TELEFON DOK NE NAUČIM DA ROOTUJEM ROM, A NE TELEFON, SAM I RUČNO.
MISLIO SAM MOŽDA TI ZNAŠ GDE BIH MOGAO, MISLIM NA NEKI LINK ILI VEZU, NAUČITI SVE O TOME. POSEBNO BI MI POMOGLO AKO JE PONUĐENA POMOĆ U JEDNOSTAVNIM, PROSTIJIM REČIMA, NE SA ENGLESKIM TEHNIČKIM REČIMA BEZ PREVODA NA HRVATSKI ILI SRPSKI JEZIK.
SVAKO DOBRO TEBI.

Last edited by a moderator:

Forum statistics

Threads
955,828
Members
3,163,403
Latest member
mnhn1995