1. digital0verdose's Avatar
    Chromecast is working perfectly on my wireless laptop as well as my phone, but my main desktop, which is wired to my wireless Linksys WRT54GL router, pops up the topic message when I try to run the app.

    I have been reading that other people with similar setups are not having this issue.

    Anyone know what is going on and how to fix this?

    UPDATE: Called Google and they said the device will not work on a system that is not using wi-fi connectivity to the router.

    SOLVED: My work VPN was preventing access.
    07-30-2013 10:20 AM
  2. NealJ777's Avatar
    Is your Chromecast already setup for use?

    If "yes" then there's no need to run the setup program again. You just use the "Chromecast Extension" to send pages to Cast.

    If "no" then run the setup from a wireless device and not a wired device.
    07-30-2013 10:23 AM
  3. digital0verdose's Avatar
    Neal, I mentioned in my OP that Chromecast works perfectly with my phone and laptop. So yes, it has been setup.

    The device does not show up in the extension on my desktop system. Is does on my laptop however.
    07-30-2013 10:29 AM
  4. tnt118's Avatar
    Not really a help, but I'll mention that everything is working great on my desktop, but cast functions are not working on my wife's laptop. I haven't had time to troubleshoot the problem yet, but there ya go.
    07-30-2013 10:38 AM
  5. kuykendallc's Avatar
    I believe all devices have to be on the same subnet for them to see each other. With your desktop wired, it is possible it's on a different subnet.

    Posted via Android Central App
    07-30-2013 10:51 AM
  6. DreamSTi's Avatar
    It shouldnt be on a different subnet unless he set it up that way.
    07-30-2013 11:06 AM
  7. digital0verdose's Avatar
    It shouldnt be on a different subnet unless he set it up that way.
    I just took a peek and as far as I can tell everything is on the same subnet.
    07-30-2013 11:20 AM
  8. digital0verdose's Avatar
    Updated info in the OP.
    07-30-2013 02:36 PM
  9. baldbear's Avatar
    Neal, I mentioned in my OP that Chromecast works perfectly with my phone and laptop. So yes, it has been setup.

    The device does not show up in the extension on my desktop system. Is does on my laptop however.
    You need to install the Chromecast PLUG-IN not the Chromecast Setup on your wired desktop. I am using my wired desktop right now with my Chromecast and it sees it just fine. (but if I run that Chromecast program it tells me I have no wireless).
    daniel-k likes this.
    07-30-2013 02:49 PM
  10. Legobricke's Avatar
    Anyone know what is going on and how to fix this?

    UPDATE: Called Google and they said the device will not work on a system that is not using wi-fi connectivity to the router.
    This doesn't seem right....

    I hooked mine up today and connected it to the network and all computers (laptop on Wifi / Desktop wired) all connect to the Chromecast. I just casted a webpage from the wired desktop and it appears normally.

    Strange....
    07-30-2013 02:51 PM
  11. digital0verdose's Avatar
    You need to install the Chromecast PLUG-IN not the Chromecast Setup on your wired desktop. I am using my wired desktop right now with my Chromecast and it sees it just fine. (but if I run that Chromecast program it tells me I have no wireless).
    The Chrome extension on my desktop does not see a device. Laptop does, PC does not.

    SOLVED: My work vpn was preventing access.
    07-30-2013 02:53 PM
  12. baldbear's Avatar
    Ah, work VPN's can mess up a lot of things, like your social life!
    07-30-2013 03:14 PM
  13. Jay Alexander13's Avatar
    FYI for everyone...I' have had Chromcast (or Google cast depending on what you want to call it) since it basically came out and a few things I have noticed... 1 it likes 2.4 GHz over 5 GHz 2. it will work on wired connection even though some of Google's employees will say different. 3 From time to time you can and will get a grey'd out Chromcast button the easiest way to fix it delete extension and re-install
    10-02-2014 06:04 PM

Similar Threads

  1. Having problems rooting Samsung s4 verizon
    By Derek11598 in forum Samsung Galaxy S4 Rooting, ROMs & Hacks
    Replies: 3
    Last Post: 08-06-2013, 11:34 AM
  2. Muting Phone, but not ringer for in-coming calls?
    By tabletnovice in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2013, 08:25 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 07-30-2013, 01:01 PM
  4. YouTube problem!
    By binaryn00b in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2013, 11:49 AM
  5. Still no 4.3.. UK N4
    By ShaneBunting in forum Google Nexus 4
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2013, 08:57 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD