1. jharo's Avatar
    I have an Actiontec PK500 modem/router. I've made sure that the uPnP is enabled. I can't get this thing to setup. Anyone have this setup and got it to work?
    08-12-2013 08:38 PM
  2. prissysox's Avatar
    Are you trying from your phone or browser?

    Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using AC Forums mobile app
    08-12-2013 09:59 PM
  3. jharo's Avatar
    Both. It seems to be a settings issue with my router.
    08-12-2013 10:42 PM
  4. Patrick Schroedl's Avatar
    Ensure that wireless isolation (or any labeled form of network isolation) is disabled, though it shouldn't be enabled unless it was manually set that way. I've also run into this issue when setting up Chromecasts occasionally, and I had to do a factory reset (hold down the small reset button on the Chromecast for 30 seconds) and repeat the setup process in order for it to be detected. You might try that as well.
    08-12-2013 11:00 PM
  5. jharo's Avatar
    thx for the info, but it didn't work. I have an email to google. I hope they can help. They're support person I spoke with was no help at all.
    08-12-2013 11:27 PM
  6. jharo's Avatar
    Fixed! Firmware update.
    prissysox likes this.
    08-13-2013 12:25 AM
  7. Thanachart Subgranon's Avatar
    I'm having the same problem with my Belkin N300 router. I searched forum and they say disable something isolation, but can't find the option. What I wanna ask is that only updating your router/modem firmware then it works? Thanks.
    08-13-2013 10:04 PM
  8. prissysox's Avatar
    I'm having the same problem with my Belkin N300 router. I searched forum and they say disable something isolation, but can't find the option. What I wanna ask is that only updating your router/modem firmware then it works? Thanks.
    Log into your default on your browser. Usually 192.168.1.1 or 192.168.0.1
    The option should be in wireless and advanced settings. Also make sure upnp is enabled.

    Sent from my HTC One using AC Forums mobile app
    08-14-2013 02:57 AM
  9. Jeffrey Andrew Meade's Avatar
    I have the same router and had the same problem. Try changing your wireless authentication to WPA2-PSK.
    08-29-2013 02:54 PM
  10. simpleguy2's Avatar
    I had a Belkin/Chromecast problem. Solved by finding the WPS button on the n300. And pushing that during setup. All now works as advertised.
    09-18-2013 11:20 AM
  11. kjellrunes's Avatar
    I have a similar problem using my D-Link DIR 600 router. I'm not able to find it during setup.
    I've enabled UPnP and disabled AP isolation.
    I have also enabled multicast streams and wireless enhance mode, but it still doesn't work.

    Using WEP security mode btw.

    Anyone else having similar issues?
    11-15-2013 11:57 AM
  12. joeynumbers's Avatar
    I know with the belkin (150 I think) I had to press the try again button quite a few times to make it connect. It is definitely a router issue as with other routers I have seen it work flawless.

    Posted via Android Central App
    11-23-2013 03:04 AM
  13. Somenath Nag's Avatar
    Which firmware, chromcast or router?
    03-05-2014 08:49 PM
  14. Kassem Baalbaki's Avatar
    Hi,
    Which firmware did you update the CC or the router??
    03-10-2014 12:22 PM
  15. njkingsley's Avatar
    Hi, I am using a Belkin N300 router and it says that Chromecast cannot connect to my router. Does anyone know how to resolve this? I couldnt find most of the options like IGMP in my router but the list of supported modems does have this listed
    01-05-2015 08:44 AM
  16. jmsvasquez's Avatar
    Hi, I had the exact same problem and fixed it by changing my router security from 'WPA-PSK/WPA2-PSK' to 'WPA2-PSK'. Then suddenly my Chromecast detected my wifi SSID. You gotta get into your router config in your browser. Type in 192.168.1.1 (or find out which IP address it is for your router model) or 10.1.1.1 as a URL. This will allow you to change router settings.
    08-17-2015 07:38 AM

Similar Threads

  1. Long delay trying to make calls
    By bscherka in forum Verizon HTC Rezound
    Replies: 12
    Last Post: 08-14-2018, 01:23 PM
  2. How do you save a website on your homepage/desktop?
    By Daniel62 in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 4
    Last Post: 06-27-2014, 06:51 PM
  3. How to update SuperSU if converted to GPe?
    By amroa in forum HTC One Rooting, ROMs & Hacks
    Replies: 6
    Last Post: 08-15-2013, 01:36 PM
  4. Anyway to ignore a call?
    By JayInNJ in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 14
    Last Post: 08-13-2013, 05:38 PM
  5. adding on screen buttons?
    By androiduser6y7 in forum Verizon Galaxy Nexus Rooting, ROM's, and Hack's
    Replies: 0
    Last Post: 08-12-2013, 07:44 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD