1. jbmeicher's Avatar
    I received my nexus 4 right before turkey day and brought it into a local AT&T store to ensure that it was set up correctly. My data works fine, I have been able to use every aspect of the phone without an issue, but I am not receiving picture messages.

    I am not even receiving a message stating that there was a download error, simply nothing. Is there anything that I can do?
    11-25-2012 06:34 PM
  2. GMJeff's Avatar
    Do you have their messaging plan as well?

    I believe you need the messaging plan to get the mms. Otherwise, you will only get the pay per text option. I could be wrong.

    Other than that, it could just be a APN setting that gets overlooked sometimes.

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using Android Central Forums
    11-25-2012 06:44 PM
  3. bkorver's Avatar
    I would open up the APN and make sure the MMS proxy and MMS port are right. I don't know off hand what they are supposed to be for you, as I am on Strait Talk, but I am sure someone here knows...

    Sent from my Nexus 4 using Android Central Forums
    11-25-2012 06:49 PM
  4. jbmeicher's Avatar
    Do you have their messaging plan as well?


    Other than that, it could just be a APN setting that gets overlooked sometimes.

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I317 using Android Central Forums
    I have unlimited messaging/calls with 10gb between 3 family members. I was sending/receiving picture messages with a HTC Inspire days before switching over

    - - - Updated - - -

    I would open up the APN and make sure the MMS proxy and MMS port are right. I don't know off hand what they are supposed to be for you, as I am on Strait Talk, but I am sure someone here knows...

    Sent from my Nexus 4 using Android Central Forums
    THIS
    11-25-2012 07:22 PM
  5. ryjb's Avatar
    Hope this helps.
    Attached Thumbnails AT&T Photo Message Problem-uploadfromtaptalk1353901835181.jpg   AT&T Photo Message Problem-uploadfromtaptalk1353901844816.jpg   AT&T Photo Message Problem-uploadfromtaptalk1353901854287.jpg  
    jbmeicher likes this.
    11-25-2012 10:51 PM
  6. jbmeicher's Avatar
    Hope this helps.
    I have adjusted my setting identically and unfortunately no luck. i sent out a group message as well and a photo message to one recipient and both messages are still stuck in "Sending..." land
    11-25-2012 11:13 PM
  7. six8's Avatar
    I have adjusted my setting identically and unfortunately no luck. i sent out a group message as well and a photo message to one recipient and both messages are still stuck in "Sending..." land
    Did you reboot after changing the settings?

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    11-26-2012 06:25 AM
  8. jbmeicher's Avatar
    Did you reboot after changing the settings?

    Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
    yes. i powered down the device then powered up. do i need to remove the sim to fully reset?
    11-26-2012 04:07 PM
  9. javierlp's Avatar
    Are you still having problems?

    I'll be using the N4 on At&t (on contract).
    11-27-2012 08:15 AM
  10. Jeffrey Holst's Avatar
    I have adjusted my setting identically and unfortunately no luck. i sent out a group message as well and a photo message to one recipient and both messages are still stuck in "Sending..." land
    I'm having the same exact problem with the same APN settings. Photo messages get "stuck" in sending intermittently. I've found that if I try and send a picture again at a later time, sometimes only minutes later, the new picture will go through and and the old will then send as well. Sometimes photos can get "stacked" up and when I finally get one to go through, all the unsent photos will go all at once. I've called ATT and they are supposed to get back to me. I wonder if it's a Nexus problem though and not an ATT problem.
    07-08-2013 12:10 PM
  11. Only1Z's Avatar
    I'm having the same exact problem with the same APN settings. Photo messages get "stuck" in sending intermittently. I've found that if I try and send a picture again at a later time, sometimes only minutes later, the new picture will go through and and the old will then send as well. Sometimes photos can get "stacked" up and when I finally get one to go through, all the unsent photos will go all at once. I've called ATT and they are supposed to get back to me. I wonder if it's a Nexus problem though and not an ATT problem.
    I get this too once in awhile. Report back if you figure it out. :-)
    07-08-2013 09:54 PM
  12. Jeffrey Holst's Avatar
    I haven't been contacted as of today...
    07-11-2013 12:41 PM

Similar Threads

  1. Text messaging problem with wifi on
    By Anubis in forum HTC Hero
    Replies: 8
    Last Post: 07-10-2013, 05:25 PM
  2. Sending Photos at Highest Quality in Messages
    By DannyMichel in forum HTC EVO 4G
    Replies: 6
    Last Post: 06-24-2011, 04:40 PM
  3. text messaging problem.
    By hawonjung in forum Google / HTC Nexus One
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2010, 12:29 AM
  4. Weird messaging problem
    By salanester in forum Motorola Droid
    Replies: 13
    Last Post: 11-07-2009, 02:26 PM
  5. Sprint Hero has text messaging problem!
    By maxfire05#AC in forum HTC Hero
    Replies: 10
    Last Post: 10-10-2009, 11:49 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD
We have updated our Privacy Policy and Terms & Conditions. Please check them out.