1. maverick80's Avatar
    The signals on my N4(wi-fi and data) keep turning grey every now and then and I am unable to access the internet while they are grey. I usually have to switch off data and wi-fi and turn them back on to get them to turn blue. Anyone else facing the same issue...Any resolutions??
    01-04-2013 12:48 AM
  2. bit Jockey's Avatar
    Same issue here. I would love to know how to prevent the condition.
    01-04-2013 01:07 PM
  3. Hubertsng's Avatar
    Yeah. Like you said that's your Wi-Fi dead and this shouldn't happen unless you were just connecting to the Wi-Fi. Try it with other networks. It might just be your Wi-Fi connection that is doing this and not the phone.

    Sent from my Nexus 4
    andr0idralphie likes this.
    01-04-2013 02:11 PM
  4. skidmark's Avatar
    I was always under the impression that when they are gray you are able to access the internet, but you are currently not connected to Google. Therefore when it is blue you are on the internet and connected to Google.
    01-04-2013 02:24 PM
  5. Parth Ghetia's Avatar
    I was always under the impression that when they are gray you are able to access the internet, but you are currently not connected to Google. Therefore when it is blue you are on the internet and connected to Google.
    That's correct. However since he says he loses access to the internet completely, it must be his data connection going down entirely.
    01-04-2013 02:31 PM
  6. maverick80's Avatar
    It seems that when I have both wi-fi and mobile data on they keep turning grey. But when I have just one of the 2 turned on they work fine. So nothing's wrong with my wi-fi connection...maybe there is a conflict on the N4 causing them to turn grey.
    01-05-2013 01:19 AM
  7. andr0idralphie's Avatar
    WiFi settings allow weak WiFi connections? Have the latest firmware on your router?
    01-05-2013 03:05 AM
  8. N4Newbie's Avatar
    Sounds like a power/battery saving app is kicking in. Do you have anything like that installed?
    01-05-2013 06:57 AM
  9. maverick80's Avatar
    I had installed Juice Defender...but then I deleted it and I still face the same issue. Any thoughts?
    01-08-2013 06:13 AM
  10. jonathanhher's Avatar
    Hi, I have exactly the same problem, it happens a lot to lock the screen for a long time, I happen to 3g and wifi connection, and probe to another plan or sim card, and other wireless networks.

    I've tried everything, even more, probe reinstalling 4.2.1
    04-24-2013 01:37 PM
  11. cltatenza's Avatar
    I have this same problem, but the weird thing is that my wifes N4 doesn't and we are both running cm10.1 nightlies. I'm on the 4/19 nightly, and my wife is probably on a late March nightly because I stopped updating her as soon as I started having trouble.
    04-24-2013 06:13 PM
  12. chubb's Avatar
    I have the issue with T-Mobile when I am inside my office at work. I should have 2 bars, but will lose the signal for no reason, usually when sending a text. I will have service until I hit send then it drops, have a empty triangle. I have to turn Airplane mode on/off then it's fine for about 15min, then I have to do it again. Don't know if T-Mobile or Google is to blame but does get annoying. Also stock rom, unrooted but have a unlocked bootloader.
    04-24-2013 10:48 PM
  13. david cassidy's Avatar
    Does anyone know am I entitled to a refund. My Nexus internet connection is a disaster & i understand from forums that many owners are having grave issues with maintaining a connection. Google are aware of this for months & are not coming up with a fix. I only have the phone a month but have only used it for a week as I got someone to bring it over from UK ie purchased 5 weeks ago
    04-25-2013 08:46 AM
  14. Tall Mike 2145's Avatar
    FWIW, I am running DD-WRT on my router at home and have not had any of these sorts of issues. I know not everyone can run this due to what hardware you've got and whether there's a port of it for your router (or if you're unfortunately stuck using ISP/telco/cable-provided hardware) but it has worked out really well for me.
    04-25-2013 11:13 AM
  15. itic's Avatar
    Refund no... replacement yes. Theyll tell you to check your APN, network type setting and trying a new sim card.
    04-25-2013 03:38 PM

Similar Threads

  1. Wi-Fi only and Kies Guidance Needed
    By Floridadomer in forum Samsung Galaxy Tab
    Replies: 0
    Last Post: 04-21-2011, 11:22 AM
  2. Wi-fi vs 4G vs signal strength
    By MojaveHigh in forum Verizon HTC Thunderbolt
    Replies: 1
    Last Post: 04-07-2011, 03:23 PM
  3. Wi-Fi Issues and Speed
    By azmo in forum Motorola Droid X
    Replies: 23
    Last Post: 07-17-2010, 08:12 PM
  4. Wi-fi-tether and multiple devices
    By phlash in forum HTC EVO 4G
    Replies: 3
    Last Post: 06-08-2010, 10:42 AM
  5. How to mount Droid via Wi-Fi/3G and Windows 7?
    By matrix2004 in forum Motorola Droid
    Replies: 0
    Last Post: 03-14-2010, 12:08 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD