03-04-2014 04:59 AM
90 123 ...
tools
  1. pauluea's Avatar
    Picked up my new Nexus 5 at my local Carphone Warehouse this morning. Loving it so far. However I seem to have a pretty major problem when connecting to WiFi networks. I can scan for networks and connect OK but after a few minutes (between 3 and 15) I stop being able to load web pages or even connect to my routers management page (192.168.1.1). The phone still shows a good connection but just doesn't seem to transfer any data. A reboot usually fixes things temporarily but not always. I have tried 3 networks (two 2.4ghz and one 5ghz) and have the same problem on all. Other devices could connect perfectly to these same networks.

    Anyone else experiencing similar troubles or do I just have a faulty unit?
    11-01-2013 11:10 AM
  2. Eclipse2K's Avatar
    Check out this thread and let us know if any of this helps. The last two things which show images may help you.

    Sent from my XT1080 using Tapatalk
    11-01-2013 01:00 PM
  3. Eclipse2K's Avatar
    The link didn't paste so here it is. Tapatalk isn't allowing me to edit for some reason. http://forums.androidcentral.com/sho...d.php?t=326698

    Sent from my XT1080 using Tapatalk
    andr0idralphie and mrsmumbles like this.
    11-01-2013 01:01 PM
  4. Jocelyn84's Avatar
    Picked up my new Nexus 5 at my local Carphone Warehouse this morning. Loving it so far. However I seem to have a pretty major problem when connecting to WiFi networks. I can scan for networks and connect OK but after a few minutes (between 3 and 15) I stop being able to load web pages or even connect to my routers management page (192.168.1.1). The phone still shows a good connection but just doesn't seem to transfer any data. A reboot usually fixes things temporarily but not always. I have tried 3 networks (two 2.4ghz and one 5ghz) and have the same problem on all. Other devices could connect perfectly to these same networks.

    Anyone else experiencing similar troubles or do I just have a faulty unit?
    Are any of the routers you used wireless AC? I'm specifically interested to know if you used an Asus AC66U, because other phones (S4 (same broadcom chip as the N5), Note 3, etc.,) have had problems with it.
    mrsmumbles likes this.
    11-01-2013 01:07 PM
  5. pauluea's Avatar
    Hi,

    Thanks for the link to the tips. I will try them later when I return home. I am using both an Asus N66U and an Asus AC66U.

    Paul
    11-01-2013 01:24 PM
  6. Czaxon's Avatar
    Picked up my new Nexus 5 at my local Carphone Warehouse this morning. Loving it so far. However I seem to have a pretty major problem when connecting to WiFi networks. I can scan for networks and connect OK but after a few minutes (between 3 and 15) I stop being able to load web pages or even connect to my routers management page (192.168.1.1). The phone still shows a good connection but just doesn't seem to transfer any data. A reboot usually fixes things temporarily but not always. I have tried 3 networks (two 2.4ghz and one 5ghz) and have the same problem on all. Other devices could connect perfectly to these same networks.

    Anyone else experiencing similar troubles or do I just have a faulty unit?
    Does it have a notification light?
    11-01-2013 01:29 PM
  7. pauluea's Avatar
    Yes it does.
    Czaxon likes this.
    11-01-2013 01:50 PM
  8. Wez Knowles's Avatar
    Picked up my new Nexus 5 at my local Carphone Warehouse this morning. Loving it so far. However I seem to have a pretty major problem when connecting to WiFi networks. I can scan for networks and connect OK but after a few minutes (between 3 and 15) I stop being able to load web pages or even connect to my routers management page (192.168.1.1). The phone still shows a good connection but just doesn't seem to transfer any data. A reboot usually fixes things temporarily but not always. I have tried 3 networks (two 2.4ghz and one 5ghz) and have the same problem on all. Other devices could connect perfectly to these same networks.

    Anyone else experiencing similar troubles or do I just have a faulty unit?
    I'm having the exact same issues as you. I'm using a Sky Hub router and after about 10/15 mins nothing will load until an aeroplane mode toggle. 3G seems to work fine. Wasn't sure whether to return it or not.
    11-02-2013 04:37 AM
  9. pauluea's Avatar
    I got home last night and went to bed leaving my phone on and connected to WiFi. Woke up this morning and to my surprise I could browse the internet normally. It's been a couple of hours now and I'm still connected. Not sure what's changed as I haven't even had chance to try any of the tips given in this thread. Fingers crossed it stays this way as it's an awesome phone!
    11-02-2013 05:15 AM
  10. jalan94's Avatar
    While I don't know if this will work specifically for the Nexus 5 I have had some experience with other devices that had that problem and what seemed to work for me was to restrict the channel width on 2.4 gigahertz to 20 megahertz. If my router was set to auto or to 40 megahertz on the 2.4 gigahertz band, I would have a lot of intermittent connection issues on a variety of devices. Today, I run my router at 2.4 gigahertz using a 20 megahertz channel width and use a 40 megahertz channel with for the 5 gigahertz band and I have no issues with about a dozen WiFi devices in the house.
    11-02-2013 10:41 AM
  11. Wez Knowles's Avatar
    I don't want to speak too soon but I think mine has somehow fixed itself too. It's been working fine for a couple of hours now.

    Posted via Android Central App
    11-02-2013 03:51 PM
  12. Wez Knowles's Avatar
    Yup, I spoke too soon. My WiFi worked fine for about 5 hours then went weird again. I guess I'll be returning it the next time I'm in town again.

    Posted via Android Central App
    11-03-2013 05:46 AM
  13. Billy Bob Jimmy Joe's Avatar
    My Nexus 4 has WiFi and YouTube issues. Hope its not the same for the Nexus 5.

    Posted from my Nexus 4 via Android Central App
    11-03-2013 02:12 PM
  14. MOG111's Avatar
    Same problem with my Nexus 5. Connects to the internet for a few minutes then freezes. Switch the wifi, on my phone, off and on again and it works for another few minutes. Its a pain.
    I'm using a Netgear VMDG280 router.
    11-03-2013 04:07 PM
  15. planoman's Avatar
    Picked up my new Nexus 5 at my local Carphone Warehouse this morning. Loving it so far. However I seem to have a pretty major problem when connecting to WiFi networks. I can scan for networks and connect OK but after a few minutes (between 3 and 15) I stop being able to load web pages or even connect to my routers management page (192.168.1.1). The phone still shows a good connection but just doesn't seem to transfer any data. A reboot usually fixes things temporarily but not always. I have tried 3 networks (two 2.4ghz and one 5ghz) and have the same problem on all. Other devices could connect perfectly to these same networks.

    Anyone else experiencing similar troubles or do I just have a faulty unit?
    Have your tried forgetting the network and entering the passcode again? Lots of threads on Nexus Devices and wifi issues. I remember hearing issues with the Google edition S4 and I went out and bought an Belkin dual band AC router and never had issues. Moto X is also working fine. I guess I will know soon enough as my Nexus 5 is coming this week.
    11-03-2013 04:12 PM
  16. Jon D2's Avatar
    Hi guy's

    Joined this forum for this thread.

    Exactly the same issue, picked up handset from CPW on Friday. Phone is amazing. WiFi is a nightmare.

    I think it's the device as I've had the issue on my home wifi, in Starbucks and over the in laws. Browse for a few minutes and then no data exchange between the device and the router. Changed frequency, but did not resolve the issue. Monitored data between router and device and you can see that the nexus 5 just doesn't communicate.

    At this time, this thread is the only report of it. But it's gota be a wider issue. Nexus 4 works fine on all 3 networks along with S3 on 2 of them (not tested on Starbucks)

    Cheers

    Jon
    11-04-2013 01:59 AM
  17. nexus5test's Avatar
    Hi Im having the same issue !
    My Neus 4 shows 4 bars wifi analyzer shows -52 db
    The Nexus 5 shows one bar and -86 db

    im guessing we have a batch where the antenna not fixed to back of case correctly ??
    11-04-2013 07:56 AM
  18. Gekko's Avatar
    this guy talks about the WIFI problem in his review. go to about 12:50 in the video -



    http://forums.androidcentral.com/goo...-5-review.html
    11-04-2013 08:06 AM
  19. TheAndroidizen's Avatar
    Hey guys thanks to the poster for adding my video, defo seems to be something up with the wifi on the Nexus 5. I'm not having disconnect issues all fine their my problem is lack of signal strength if i move rooms i can watch the bars drop all other handsets, S4, HTC One, Z1, Note 8.0 all fine. It appears to me the Nexus 5 needs a bit more juice to the wifi to keep the SNR in check. We will know more once some devs can deep dive the device and see how things are setup at the moment. I expect a community based kernel fix before too long. For those suffering connection problems and disconnects check you have the latest firmware for your wifi router most of those issues are related to old firmwares. S4 had a similar problem with Dlink and a few Netgear if memory serves.
    11-04-2013 08:24 AM
  20. TheAndroidizen's Avatar
    Hi Im having the same issue !
    My Neus 4 shows 4 bars wifi analyzer shows -52 db
    The Nexus 5 shows one bar and -86 db

    im guessing we have a batch where the antenna not fixed to back of case correctly ??
    That's possible I suppose sadly no way of knowing without opening her up and I'm not going to be the first to try :-)
    11-04-2013 08:31 AM
  21. TheAndroidizen's Avatar
    Something else I noticed last night that just popped into my head, I was streaming a film to my PS3 over wifi and then started to download a few apps on the Nexus 5 over wifi. The Ps3 started to have buffering issues like it's bandwidth had dropped, ended the download on the N5 and the PS3 returned to normal. Never had that with any other device I own. It's a strange one alright.
    11-04-2013 08:33 AM
  22. Barnyg's Avatar
    I'm having a different issue. 2.4 works fine, solid connection. 5ghz connects fine, solid connection but try & do anything & I get unable to connect to proxy server. No issues with 2 x laptops, HTC One X or TV which are all connected to the 5 ghz band. I've rebooted the router & also changed channels. Any help appreciated.
    11-04-2013 09:37 AM
  23. maj71303's Avatar
    Same problem I had one time with a Lumia 920 I think I had to modify some of the routers settings. If you live where their are multiple wifi signals then it could be a problem of your router hopping channels too frequently because of the interference. The test is if you can connect to a public hotspot or another router, then it is your router with the problem settings. If the problem persist with any other router and hot spots then it is the phone.
    TheAndroidizen likes this.
    11-04-2013 10:06 AM
  24. TheAndroidizen's Avatar
    Same problem I had one time with a Lumia 920 I think I had to modify some of the routers settings. If you live where their are multiple wifi signals then it could be a problem of your router hopping channels too frequently because of the interference. The test is if you can connect to a public hotspot or another router, then it is your router with the problem settings. If the problem persist with any other router and hot spots then it is the phone.
    This is good advice, you can use an app called Wifi analyzer to see what channels are in heavy use around you and set your gear to the one with no one on it.
    11-04-2013 10:22 AM
  25. Gekko's Avatar
    i'm also going to try my wifi router's 5G band.
    11-04-2013 10:25 AM
90 123 ...

Similar Threads

  1. I'm finding it odd how to Google silently releasing the Nexus 5.
    By _X_ in forum General News & Discussion
    Replies: 35
    Last Post: 11-08-2013, 09:52 PM
  2. Fess up..... NEXUS 5
    By prissysox in forum HTC One M7
    Replies: 10
    Last Post: 11-02-2013, 02:12 PM
  3. Nexus 5 SIM card size
    By dacunto in forum Google Nexus 5
    Replies: 6
    Last Post: 11-01-2013, 11:09 PM
  4. How to hold the Nexus 7 in landscape orientation?
    By Aditya Shanbhag1 in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 5
    Last Post: 11-01-2013, 08:26 PM
  5. Nexus 5 or HTC One?
    By elysm1 in forum Google Nexus 5
    Replies: 10
    Last Post: 11-01-2013, 03:14 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD