1. xfactor99's Avatar
    I currently have an unlocked Nexus 6 running latest build of 5.1 on Verizon right now since Sunday. However I can't get the Nexus to show in my Android Device Manager. The Nexus does show in Google Play. I have cleared cache and data from Device Manager app, I have uninstalled and re installed Device Manager as well. I have went into Google settings>Security and toggled on and off "Remotely locate this device" and "Allow remote lock and erase". I have powered down and on this device several times. I have removed my Google account and then resigned back into the account. I just can't think of anything else to do. I have searched online for this problem and have done everything that was told to me. I am hoping not to factory reset the device but if its the last result, I may not have a choose. PLEASE HELP

    P.S. Is there a setting that I'm missing that has either Gmail or Inbox app retrieve emails quicker. It doesn't seem to be refreshing or pushing the emails to my phone very often. I have missed couple very important emails because of this. Not sure if its a related problem with the device manager situtation (doubt it).

    Thank you in advance.
    03-25-2015 08:59 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    I'm guessing you've done this already, but just to be sure--when you say the Nexus 6 shows up in Google Play, you mean that it's set up to be visible in menus, right? https://support.google.com/accounts/.../3265955?hl=en

    You have Auto-Sync on, right? Syncing should be fairly instantaneous. Do you have background data restricted for Gmail or in general?
    xfactor99 likes this.
    03-26-2015 12:09 AM
  3. xfactor99's Avatar
    Thank you for your help. I did end up factory resetting the phone. I did find an article that if you had cleared data on Google Services Framework ( reason why I did was from another article ) that it should correct the problem. But of course it screwed up a lot of this. So after factory resetting and when I signed back in with my credentials, Android Device Manager found it immediately. Plus looks like apps are syncing again. So long story short. IT WORKS.
    B. Diddy likes this.
    03-26-2015 09:30 PM
  4. ODog2323's Avatar
    Thank you for your help. I did end up factory resetting the phone. I did find an article that if you had cleared data on Google Services Framework ( reason why I did was from another article ) that it should correct the problem. But of course it screwed up a lot of this. So after factory resetting and when I signed back in with my credentials, Android Device Manager found it immediately. Plus looks like apps are syncing again. So long story short. IT WORKS.
    I have the same problem with Device Manager! What exactly did clearing out GS Framework screw up, along with helping to solve the issue??

    AC App
    Nexus 6
    03-26-2015 09:36 PM
  5. xfactor99's Avatar
    03-26-2015 10:12 PM
  6. ODog2323's Avatar
    Yea I know about those articles, from a year and a half ago. I was curious about YOUR experience :-)

    AC App
    Nexus 6
    03-27-2015 06:13 AM
  7. hmmm's Avatar
    I corrected this issue on my Nexus 5 by uninstalling the Google Play Services (Not the Framework) updates and then reinstalling them. Nexus 5.
    07-28-2015 01:57 PM

Similar Threads

  1. Legit Android L news
    By colton groters in forum LG G Pad 8.3
    Replies: 6
    Last Post: 04-03-2015, 01:22 AM
  2. Play YouTube videos in background?
    By Josiah23 in forum Ask a Question
    Replies: 6
    Last Post: 03-31-2015, 06:28 PM
  3. Why aren't downloads starting in my Google play store?
    By AC Question in forum Google Play Store
    Replies: 2
    Last Post: 03-28-2015, 04:24 AM
  4. Why aren't my Google Plus me contact details updating?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-25-2015, 08:33 PM
  5. My Experience With Sprint So Far
    By gatorrich in forum Sprint
    Replies: 0
    Last Post: 03-25-2015, 08:29 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD