1. James Changstein's Avatar
    My Nexus 6 just arrived, it's now fully charged and Lollipop has been updated to 5.1 -
    It registered fine on Verizon LTE network with the same SIM card that has worked flawlessly with the 2013-version Moto X..

    However, the download speed is about 1/2 of my Moto X (2013) (down to less than 3 Mbps) and the upload is speed is abysmal..

    I set the network to "LTE/CDMA" as recommended on the phone.

    Can someone help with settings or reasons why I am not getting the connection speed I used to get?

    Cheers,
    06-05-2015 09:43 PM
  2. Gekko's Avatar
    My Nexus 6 just arrived, it's now fully charged and Lollipop has been updated to 5.1 -
    It registered fine on Verizon LTE network with the same SIM card that has worked flawlessly with the 2013-version Moto X..

    However, the download speed is about 1/2 of my Moto X (2013) (down to less than 3 Mbps) and the upload is speed is abysmal..

    I set the network to "LTE" as recommended on the phone.

    Can someone help with settings or reasons why I am not getting the connection speed I used to get?

    Cheers,
    contact Verizon and make sure they have the Nexus 6 IMEI number listed on your account in their system.
    06-05-2015 09:49 PM
  3. Clocks's Avatar
    If you plug that sim card right back into the moto x does it work at full speed right now?
    06-05-2015 09:50 PM
  4. James Changstein's Avatar
    If you plug that sim card right back into the moto x does it work at full speed right now?
    Yes - I am at the same location - the Moto X is so much faster ( 15Mbps ) with the same sim card - I am returning the Nexus 6 if there are no solutions...
    06-05-2015 10:13 PM
  5. James Changstein's Avatar
    contact Verizon and make sure they have the Nexus 6 IMEI number listed on your account in their system.
    Why would IMEI number make the download speed faster?
    IMEI has to be picked up by Verizon or the phone will never have worked in the first place..
    06-06-2015 07:08 AM
  6. doggy2965's Avatar
    On your cellular networks menu Is the enhanced LTE option there if it is make sure is on if it's not Google how to activate it. If it's not a Verizon phone it probably will have to be switched on

    Posted via the Android Central App
    06-06-2015 07:53 AM
  7. James Changstein's Avatar
    On your cellular networks menu Is the enhanced LTE option there if it is make sure is on if it's not Google how to activate it. If it's not a Verizon phone it probably will have to be switched on

    Posted via the Android Central App
    Thanks for the tip - and I was able to switch on the Enhanced LTE feature,,,
    However the option to turn it on will disappear after the phone has been used for awhile - I will have to dial *#*#4636#*#* again to turn it back on -

    would you know what might have caused this ?

    cheers,
    06-07-2015 09:36 PM
  8. doggy2965's Avatar
    Thanks for the tip - and I was able to switch on the Enhanced LTE feature,,,
    However the option to turn it on will disappear after the phone has been used for awhile - I will have to dial *#*#4636#*#* again to turn it back on -

    would you know what might have caused this ?

    cheers,
    Call Verizon and make sure it's turned on for your phone. I bet it's off. Once that's fixed it will stay working

    Posted via the Android Central App
    kct1975 likes this.
    06-07-2015 10:01 PM
  9. James Changstein's Avatar
    Call Verizon and make sure it's turned on for your phone. I bet it's off. Once that's fixed it will stay working

    Posted via the Android Central App
    It's been a bit of a weird trip with Verizon.. I have added the 'free' enhanced LTE feature under my Verizon Account - then proceeded to turn on the same feature on the phone....

    Then it disappeared from my phone - I then checked my Verizon account where it disappeared as well...

    I then added both back - and both have been turned on for more than 24 hours ...

    thanks again for the tips,

    cheers,
    06-08-2015 12:24 PM
  10. doggy2965's Avatar
    It's been a bit of a weird trip with Verizon.. I have added the 'free' enhanced LTE feature under my Verizon Account - then proceeded to turn on the same feature on the phone....

    Then it disappeared from my phone - I then checked my Verizon account where it disappeared as well...

    I then added both back - and both have been turned on for more than 24 hours ...

    thanks again for the tips,

    cheers,
    You have to call to get it to stay on

    Posted via the Android Central App
    06-08-2015 04:41 PM
  11. James Changstein's Avatar
    You have to call to get it to stay on

    Posted via the Android Central App
    Is there any reason to call in? it's been quite a few days - and my "Enhanced LTE Feature" is till shown as turned on - both my phone and under my VZW account... I never called in.
    06-12-2015 11:54 AM
  12. Almeuit's Avatar
    Please see the other thread below.

    http://forums.androidcentral.com/goo...ml#post4474562
    06-12-2015 05:08 PM

Similar Threads

  1. Why is my Nexus 6 on Verizon upload speed so abysmal?
    By James Changstein in forum Google Nexus 6
    Replies: 12
    Last Post: 06-18-2015, 09:55 PM
  2. LOLLIPOP: How to shorten notification times on the banner?
    By Aliesha Farrington in forum Android 5.0 Lollipop
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2015, 05:19 PM
  3. Should I splurge on an S6 or pay around 0-$50 on an LG G3?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2015, 12:08 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 06-05-2015, 11:32 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-05-2015, 11:31 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD