12-30-2016 07:57 AM
46 12
tools
  1. anon(9072051)'s Avatar
    If you've already verified the phone's APNs, you can always try removing and reinserting the SIM to coax the phone into resetting its data connection. The LTE Discovery app might come in handy, too, for the same reason, and because it'll give you access to location settings for your area. Could be you're stuck in some weird DMZ between two cell towers.

    Just out of curiosity, what Android version/build # is your N6 running?
    08-03-2016 09:02 AM
  2. grayson73's Avatar
    If you've already verified the phone's APNs, you can always try removing and reinserting the SIM to coax the phone into resetting its data connection. The LTE Discovery app might come in handy, too, for the same reason, and because it'll give you access to location settings for your area. Could be you're stuck in some weird DMZ between two cell towers.

    Just out of curiosity, what Android version/build # is your N6 running?
    Problem started 2 days ago. Was fine for months before that.

    Android version 6.0.1
    Build Number MOB30O
    08-03-2016 09:32 AM
  3. anon(9072051)'s Avatar
    Problem started 2 days ago. Was fine for months before that.
    Still, your carrier could be making changes in your area. I got a weird call from from someone at T-Mo the other day telling me they were doing just that.

    Anything else happen 2-7 days ago? New apps? App updates? New anything?
    08-03-2016 10:49 AM
  4. grayson73's Avatar
    Still, your carrier could be making changes in your area. I got a weird call from from someone at T-Mo the other day telling me they were doing just that.

    Anything else happen 2-7 days ago? New apps? App updates? New anything?
    Not that I know of. Was thinking about doing a factory reset, but would rather not if the problem will fix itself.
    08-03-2016 11:46 AM
  5. karthik pappu's Avatar
    Not that I know of. Was thinking about doing a factory reset, but would rather not if the problem will fix itself.
    I am to having the same issue which started 2 days ago.
    08-03-2016 11:46 PM
  6. grayson73's Avatar
    I am to having the same issue which started 2 days ago.
    Interesting. What carrier are you with? I'm with T-Mobile.
    08-04-2016 07:08 AM
  7. grayson73's Avatar
    08-04-2016 07:12 AM
  8. Ricanxd's Avatar
    Listen everyone, you have to call T-Mobile so they can reset the connection on their end. That's what is fixing the issue. Worked for me.
    08-04-2016 08:51 AM
  9. anon(9072051)'s Avatar
    Damn, that's a lot of people for one subreddit! Are all of your phones on an MOB build? Weird that this should be happening on a build that T-Mobile's already approved and not happening on the N preview builds. Hope that fix is permanent!
    08-04-2016 09:08 AM
  10. grayson73's Avatar
    08-04-2016 09:16 AM
  11. grayson73's Avatar
    Google engineer posted this fix. It worked for me.

    Settings -> Apps -> tap three dots in upper right, Show System, scroll down to Google Connectivity Services, tap three dots in upper right, Uninstall Updates.

    Then do a full power down reboot of the N6.
    08-04-2016 11:16 AM
  12. karthik pappu's Avatar
    Yes its Tmobile
    08-04-2016 11:50 AM
  13. fiat1.4's Avatar
    ...
    08-04-2016 06:31 PM
  14. Ricanxd's Avatar
    Only issue I'm having now is when I'm home and stay on Wi-Fi overnight. When I leave the house, I have to reboot the phone to reconnect to network internet. Way better than before when i couldn't even keep the connection.
    08-05-2016 05:44 PM
  15. Alex Peerenboom's Avatar
    Yeah, I'm having the same issues too. TMo in Portland, Oregon. Glad this is a known issue.
    08-05-2016 08:28 PM
  16. kct1975's Avatar
    Only issue I'm having now is when I'm home and stay on Wi-Fi overnight. When I leave the house, I have to reboot the phone to reconnect to network internet. Way better than before when i couldn't even keep the connection.
    Yeah, I'm having the same issues too. TMo in Portland, Oregon. Glad this is a known issue.
    Not sure if it is related...but I just saw an article mentioning that Nexus 6 phones on T-Mobile have recently started having problems connecting to T-Mobile 4G

    http://www.androidauthority.com/nexu...mobile-707959/
    08-05-2016 08:35 PM
  17. BigCTM's Avatar
    No issue on Verizon...

    Posted via the Android Central App
    08-06-2016 07:41 AM
  18. anon(9072051)'s Avatar
    Nexus 6 phones on T-Mobile have recently started having problems connecting to T-Mobile 4G
    It seems to be a T-Mo problem here in the States, but it's not a problem exclusive to T-Mo. As of yesterday, This is the list of countries and carriers experiencing the issue (as compiled on https://www.reddit.com/r/nexus6/comm...bled/d63rqp1):

    Country/Carrier
    US T-Mobile
    CA Rogers
    CA Koodo
    CA Wind
    CA Telus
    CA Videotron
    AU Optus
    AU Telstra
    AU BoostMobile
    FI Elisa
    FI TeliaSonera
    NL KPN
    NL Vodafone
    SE Telia
    SE 3
    SE Tele2
    MX Telcel
    JP Y!Mobile
    UK O2
    DE Vodafone
    HK 3
    HK CSL

    The really weird thing, though, is that not every N6 owner on each network is experiencing the problem, and at least three different possible fixes have apparently worked for some people but not worked once-and-for-all for everyone.
    08-06-2016 08:31 AM
  19. DarcieH's Avatar
    I've done this and it seems to be working and then isn't again! It's getting so frustrating! My android version 6.0.1
    08-29-2016 01:26 PM
  20. PAC757's Avatar
    I have been using my Galaxy S6 for a couple of months, I own 2 Nexus 6 phones, I've recently went back to using my Nexus 6 and my cell service is horrible, on both phones, constantly missing calls, text messages, I look at my phone and the cell signal just disappears, I check my signal strength and it's always sitting at about - 118 sometimes - 120. I don't know if this was due to an update or what, all I know both nexus 6 phones have become useless as a reliable phone, thinking of selling both of them and trying a 6p and HOPE that it has a better cell radio. This wasn't always the case so I can only imagine that one of the updates trashed the cell radio.
    08-29-2016 08:36 PM
  21. Wuyi Li's Avatar
    I got the same issue with Sprint, however, from the speedtest, 3G and LTE don't have much differences in my area.
    12-30-2016 07:57 AM
46 12

Similar Threads

  1. Cricket User: Can I update to Lollipop via OTA?
    By officially_juju in forum AT&T LG G2
    Replies: 4
    Last Post: 08-10-2015, 03:34 PM
  2. LTE signal
    By gtt1 in forum T-Mobile
    Replies: 4
    Last Post: 07-21-2015, 10:28 AM
  3. To ROOT, or not to Root.........
    By qigongdoctor in forum Samsung Galaxy Note Edge
    Replies: 3
    Last Post: 07-20-2015, 04:53 PM
  4. Can I get some StraightTalk LTE confirmation?
    By Rigby Jones in forum Verizon Samsung Galaxy S4
    Replies: 4
    Last Post: 07-20-2015, 02:30 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 07-19-2015, 08:21 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD