1. chail60's Avatar
    Stock Nexus 7, 2012. I received the downlload and notification to install 5.0.2 from 4.4.4. When it began the install, I received an error message and the install stopped. I did a factory reset, signed in, allowed all apps to finish updating, then tried again with the same result. I've tried the install several times.
    01-27-2015 11:21 AM
  2. srkmagnus's Avatar
    Stock Nexus 7, 2012. I received the downlload and notification to install 5.0.2 from 4.4.4. When it began the install, I received an error message and the install stopped. I did a factory reset, signed in, allowed all apps to finish updating, then tried again with the same result. I've tried the install several times.
    Are you, or have you previously been rooted? If so, then a factory reset won't change that and that would produce the errors because the update won't load.
    01-27-2015 11:56 AM
  3. chail60's Avatar
    No, this device has never been rooted
    01-27-2015 12:02 PM
  4. chail60's Avatar
    Update: After another factory reset, I only allowed the stock apps to load and update. No restore from backup. The same failure occurred "Error" during install. A couple of minutes after the Error, the tablet rebooted itself. Settings confirms that 4.4.4 is still active.
    01-27-2015 12:11 PM
  5. DavdEBSmith's Avatar
    I got an error on the update and ended up having to flash to 5.0.2 with WugFresh Nexus Root Toolkit. Nexus Root Toolkit v2.0.2 | WugFresh. That fixed it and it runs pretty well now.
    01-27-2015 01:34 PM
  6. Paul627g's Avatar
    Stock Nexus 7, 2012. I received the downlload and notification to install 5.0.2 from 4.4.4. When it began the install, I received an error message and the install stopped. I did a factory reset, signed in, allowed all apps to finish updating, then tried again with the same result. I've tried the install several times.
    Are you saying you never received the OTA to update to 5.0 back weeks ago? I mean we've seen OEM's and Google force jump over an build, but I wonder if that is the problem that the device was never updated from 4.4.4 to 5.0 first, then onward to 5.0.2
    01-27-2015 01:36 PM
  7. chail60's Avatar
    No, I never received the 5.0 OTA (or 5.0.1)
    . The device has been powered off for a couple of weeks. I had a chat with the Nexus help desk and he asked the same question. He says that 5.0.2 is a small upate, not a complete package and that's why it failed. He gave me a link to do a manual update from the factory images, but I haven't had time to try it yet.
    01-27-2015 02:50 PM
  8. DWolf1231's Avatar
    No, I never received the 5.0 OTA (or 5.0.1)
    . The device has been powered off for a couple of weeks. I had a chat with the Nexus help desk and he asked the same question. He says that 5.0.2 is a small upate, not a complete package and that's why it failed. He gave me a link to do a manual update from the factory images, but I haven't had time to try it yet.
    That doesn't make any sense. I never got the 5.0/5.0.1 OTA and went straight into a 5.0.2 OTA. I had massive lag issues that ultimately required a factory reset, but none of the install error issues you're reporting.
    01-27-2015 03:50 PM
  9. Paul627g's Avatar
    No, I never received the 5.0 OTA (or 5.0.1)
    . The device has been powered off for a couple of weeks. I had a chat with the Nexus help desk and he asked the same question. He says that 5.0.2 is a small upate, not a complete package and that's why it failed. He gave me a link to do a manual update from the factory images, but I haven't had time to try it yet.
    You could try side loading the OTA to Android 5.0 and then you should soon after get the OTA update to 5.0.2

    The link below has the links and info needed to side load the OTA for your Nexus 7 2012 from 4.4.4 to 5.0

    Update your Nexus to Lollipop using OTA packages http://www.androidcentral.com/update...g-ota-packages
    chail60 likes this.
    01-27-2015 06:25 PM
  10. fury2g's Avatar
    I am in the same boat. Never got the 5.0 OTA, just got the 5.0.2 last night now my tablet is stuck in a constant reboot cycle.
    02-06-2015 02:28 PM

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 06-10-2015, 04:01 PM
  2. Why do I have problem with data connection sign?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2015, 11:37 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-27-2015, 11:32 AM
  4. How do I get my Motorola Moto G2 to reset or just plain work?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2015, 11:18 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 01-27-2015, 10:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD