1. Pipo Acious's Avatar
    Nexus 7 rooted, And 4.3 - JSS15Q
    Router: netgear wndr3400v2, latest firmware

    2.4ghz works fine. Does not see 5ghz at all (iPad/iPod touch picks it up fine).

    5ghz has different SSID.

    I am trying near the router so no walls in the way.

    Have tried different channels (from 40 - 153) as well as inputing manually to no avail.

    Haven't been able to test on another dual band router yet. Never checked before rooting (doh!) not sure if that could effect it? Probably not worth a factory reset at this time but cannot stand something not working properly.
    09-13-2013 05:19 PM
  2. tflash's Avatar
    Nexus 7 rooted, And 4.3 - JSS15Q
    Router: netgear wndr3400v2, latest firmware

    2.4ghz works fine. Does not see 5ghz at all (iPad/iPod touch picks it up fine).

    5ghz has different SSID.

    I am trying near the router so no walls in the way.

    Have tried different channels (from 40 - 153) as well as inputing manually to no avail.

    Haven't been able to test on another dual band router yet. Never checked before rooting (doh!) not sure if that could effect it? Probably not worth a factory reset at this time but cannot stand something not working properly.
    Go into the WiFi settings under 'advanced', 'Wi-Fi frequency band', make sure it's set to 'auto' or '5 GHz only' to see the 5GHz access points.
    Pipo Acious likes this.
    09-13-2013 05:27 PM
  3. Pipo Acious's Avatar
    Lol I am such a noob, missed the simple solution.

    Thanks!
    09-13-2013 06:00 PM

Similar Threads

  1. HDMI won't work
    By BobbyYork in forum HTC One M7
    Replies: 6
    Last Post: 07-03-2014, 05:23 PM
  2. Verizon LG G2 won't stay connected to 4G
    By The_PLBs in forum LG G2
    Replies: 8
    Last Post: 06-21-2014, 03:36 PM
  3. phone won't recognize SD card
    By mrkvos in forum General Help and How To
    Replies: 6
    Last Post: 09-14-2013, 04:53 PM
  4. Verizon g2 4g symbol won't go away
    By johnnyshinta in forum LG G2
    Replies: 4
    Last Post: 09-13-2013, 11:42 AM
  5. Wifi on Huawei G510 not working
    By Merel van der Meer in forum Huawei
    Replies: 0
    Last Post: 09-13-2013, 04:14 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD