1. Ryan Dodd's Avatar
    I have a rooted nexus 7 2013 on a kit Kat 4.4.2, everything was working fine til last night when my WiFi symbol has turned orange and now can't connect to Google play. I have restarted device and router, tryed different routers and force stopped play services any one got any help? Thanks
    06-04-2014 12:17 PM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Review this guide and see if any of the tips help: http://forums.androidcentral.com/amb...-problems.html
    06-04-2014 12:59 PM
  3. Ryan Dodd's Avatar
    Non of that works anything else
    06-04-2014 04:49 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    What kind of broadband do you get at home? Cable, DSL, FiOS? You might consider resetting your modem.

    Does the tablet connect to networks outside of your house? If so, I would suspect your broadband provider even more.
    06-04-2014 04:59 PM
  5. GSDer's Avatar
    my WiFi symbol has turned orange and now can't connect to Google play
    You can't connect to the Google Play Store or you don't have any Internet access?

    When you navigate to Settings -> Wi-Fi and long-press your SSID does it show any reason for the orange icon?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    06-04-2014 09:56 PM
  6. Ryan Dodd's Avatar
    I can connect to the internet and appa like faceboo that require internet but just not gmail or Google play
    06-05-2014 02:24 AM
  7. B. Diddy's Avatar
    You might consider removing your Google account and adding it back. Maybe something got screwed up with the Google password or credentials?
    06-05-2014 02:26 AM
  8. Ryan Dodd's Avatar
    Nope tired that cant log back in says cannot establish connection
    06-05-2014 08:36 AM
  9. GSDer's Avatar
    Do you have syncing enabled for your Google account?
    Can you login to your Google account via a browser?

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    06-05-2014 12:23 PM
  10. Ryan Dodd's Avatar
    No that won't work because I can't even sign in as I deleted my account to try and add them again but now I can't add them again
    06-05-2014 01:19 PM
  11. LuvMusic's Avatar
    Is your router connected to a cable or DSL modem? If so, have you tried power cycling the modem? Sounds like you are connecting to the router but the router possibly isn't connected to the internet. Do you have other devices working off the same router that are working normally?
    06-05-2014 07:44 PM
  12. Ryan Dodd's Avatar
    Yes we do have other devices, we have a galaxy s4 xperia s nexus 4 nexus 5 and nexus 10and they all work the same. When I log my account onto them it works fine which makes me think that its an issue with the tablet.
    06-06-2014 02:38 AM
  13. GSDer's Avatar
    I guess it's time for a Factory Reset and if that doesn't fix the problem then reload the stock firmware.

    Sent from my rooted, debloated, deodexed Sinclair ZX-80 running CM -0.001 using Tapatalk
    06-06-2014 11:46 AM

Similar Threads

  1. Why does my Nexus 5 stop charging at 90?
    By diminisheduk in forum Google Nexus 5
    Replies: 21
    Last Post: 06-11-2014, 01:33 PM
  2. 2012 or 2013
    By newtda513 in forum Google Nexus 7 Tablet (2013)
    Replies: 8
    Last Post: 06-09-2014, 10:26 PM
  3. Should I reflash my Nexus 5?
    By Telomir in forum Google Nexus 5
    Replies: 6
    Last Post: 06-06-2014, 04:47 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 06-04-2014, 09:47 PM
  5. Safe Play - Find safe apps on Google Play
    By Patr1x in forum Android Apps
    Replies: 0
    Last Post: 06-04-2014, 11:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD