1. doggy2965's Avatar
    I'm having reduced signal strength after upgrade. Anyone else?
    09-04-2019 10:15 AM
  2. djg1701's Avatar
    I'm having reduced signal strength after upgrade. Anyone else?
    At least according to the status bar it is much reduced. Actual on calls not sure if it is or just my imagination.
    09-05-2019 04:48 AM
  3. GeorgesBlazah's Avatar
    Same here, I thought it was just me. It disconnected a call on me yesterday where I normally have service.
    09-05-2019 08:14 AM
  4. Javier P's Avatar
    Verizon? There are some reports from Verizon users after the update.

    https://forums.androidcentral.com/sh...d.php?t=975978
    09-05-2019 08:16 AM
  5. davidnc's Avatar
    My signal strength is unchanged after the update . ( T-mobile ) I checked the digits not the bars .
    J Dubbs likes this.
    09-05-2019 10:10 PM
  6. J Dubbs's Avatar
    My signal strength is unchanged after the update . ( T-mobile ) I checked the digits not the bars .
    Yep I would trust the actual signal strength numbers in your phone menu over the bar indicator. Those indicators are more for rough estimates than absolute signal strength representations.

    My signal strength is also unchanged.... I'm with AT&T.
    09-06-2019 03:43 AM
  7. toy4rick's Avatar
    Very low signal strength for me and my wife as well

    I called Verizon, they said there is an issue all along the southern US border due to a mexican carrier starting up using the same frequency, it's really bad 0-10 miles from the boarder, gets better the farther away you go. I'm 50 miles away and I get 1 or 2 bars max.

    This started 2 weeks ago, yes I was on Beta 6 but my wife was still on Pie and had the same issue

    Often takes 60-90 seconds to place calls, lots of static, echoing and dead spots...
    09-06-2019 11:33 PM
  8. oks10's Avatar
    Very low signal strength for me and my wife as well

    I called Verizon, they said there is an issue all along the southern US border due to a mexican carrier starting up using the same frequency, it's really bad 0-10 miles from the boarder, gets better the farther away you go. I'm 50 miles away and I get 1 or 2 bars max.

    This started 2 weeks ago, yes I was on Beta 6 but my wife was still on Pie and had the same issue

    Often takes 60-90 seconds to place calls, lots of static, echoing and dead spots...
    I'm in Oklahoma City and only have 1-2 bars...
    09-07-2019 09:09 AM
  9. toy4rick's Avatar
    Bummer, sorry to hear. For us, it didn't start with A-10
    09-07-2019 09:36 AM
  10. mxmarcus's Avatar
    I am on TMobile and signal is still the same
    Only Wi-Fi doesn't reconnect some time
    09-07-2019 10:25 PM
  11. doggy2965's Avatar
    I'm on Verizon still having issue.
    09-10-2019 05:34 AM
  12. diggy33's Avatar
    Cell signal has remained unchanged for me, on Verizon. I am noticing constant Wifi drops at home and work. After my phone has been idle for a while, say 10 - 15 minutes, I'll unlock and its off Wifi. I have to manually connect. Happens also at work.
    09-11-2019 12:58 PM
  13. JET4's Avatar
    my signal strength is very low also
    09-11-2019 01:22 PM
  14. Kilroy672's Avatar
    Is this a Verizon only issue? I have T-Mobile and I was thinking about getting the 3a.
    09-11-2019 05:25 PM
  15. markryb's Avatar
    complained to Verizon (signal dropped to one/ two bars and dropping calls)... they did some checks ( downloaded a diagnosis app they could access phone..) determined it was due to signal strength .. blamed it on the change over to 5G ? apparently they are having issues with the upgrades with the towers...
    the provided me with a " mini cell tower" that we plug in and attached to router...
    now have MAX bars..( no cost to me)
    09-11-2019 07:57 PM

Similar Threads

  1. [FIXED] Outbound call issues after update
    By Mbrill73 in forum Google Pixel 3 & Pixel 3 XL
    Replies: 25
    Last Post: 09-09-2019, 05:00 PM
  2. Android 10 System Update is Live
    By PhiPsi32 in forum Android 10
    Replies: 5
    Last Post: 09-08-2019, 02:53 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 09-04-2019, 04:46 PM
  4. Bluetooth Issues with Android 10 Update
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-2019, 08:48 AM
  5. Nexus 7 (2012) Not charging after replacing faulty charging port
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 9
    Last Post: 09-03-2019, 11:08 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD