1. IMANUT46's Avatar
    The Assistant command *TAKE A PICTURE doesn't work. The command opens the camera, but doesn't activate the SHUTTER. Does anyone know why? Thanks.
    09-05-2019 11:47 AM
  2. foxbat121's Avatar
    Haven't you already asked this in another thread?
    09-05-2019 11:54 AM
  3. thejesse's Avatar
    Haven't you already asked this in another thread?
    He has
    09-05-2019 12:00 PM
  4. anon(10274434)'s Avatar
    Haven't you already asked this in another thread?
    It seems to be what he does.
    09-05-2019 12:18 PM
  5. IMANUT46's Avatar
    Perhaps I haven't been thorough in my post. I fixed the problem by deleting the Camera app and reinstalled it. I avoided any updates by not installing them. The problem reappeared after I upgraded to Android 10. No matter what I tried, I can't fix it. I was just looking to see if others have the same problem. Have any of you tried to replicate the problem?
    09-05-2019 12:47 PM
  6. J Dubbs's Avatar
    It seems to be what he does.
    He most definitely seems to be a creature of habit lol
    anon(10274434) likes this.
    09-05-2019 04:44 PM
  7. Javier P's Avatar
    Perhaps I haven't been thorough in my post. I fixed the problem by deleting the Camera app and reinstalled it. I avoided any updates by not installing them. The problem reappeared after I upgraded to Android 10. No matter what I tried, I can't fix it. I was just looking to see if others have the same problem. Have any of you tried to replicate the problem?
    What do you mean by deleting the camera app and avoiding updates? Are you using a third party camera app as default? IIRC you can't uninstall the stock camera app.
    09-05-2019 05:19 PM
  8. mrpackerguy's Avatar
    Well in his defense, it wasn't working for me until I installed v6.3 of Google camera. With the android 10 update, it back to not taking a picture on command , just opens camera with voice command "take a picture"
    Javier P likes this.
    09-05-2019 05:34 PM
  9. Javier P's Avatar
    Well in his defense, it wasn't working for me until I installed v6.3 of Google camera. With the android 10 update, it back to not taking a picture on command , just opens camera with voice command "take a picture"
    I'm going to edit the title to add that the problem happens after the 10 update.
    mustang7757 likes this.
    09-05-2019 05:36 PM
  10. IMANUT46's Avatar
    I finally found someone with the same problem. To fix the problem before, I edited the notification file by 1. Turning off notification, 2. Disabled. 3. Forced Stop, 4. Cleared the cache.,and then re-enabled everything. After doing that, the Play Store continued to want to update Camera. I just ignored it and the TAKE A PICTURE worked until Android 10. If someone comes up with a solution, please let me know.
    09-05-2019 06:43 PM
  11. foxbat121's Avatar
    Solution is to ask Google fix the app to do what you want. Everything else is just work around that can't be trusted be reliable.
    09-05-2019 07:37 PM
  12. IMANUT46's Avatar
    I have posted this problem on three different websites. Play Store, pixel site on the subject. I hope others do also. we'll see what happens?
    09-06-2019 05:33 AM
  13. foxbat121's Avatar
    It usually takes Google couple months to get the issue fixed after they acknowledge the issue at all. I found the only way to get Google's attention is post on Google Product Fourm.
    09-06-2019 07:15 AM

Similar Threads

  1. After the Android 10 update in my Pixell 2, why is it taking 15-20 seconds for a call to connect?
    By Android Central Question in forum Google Pixel 2 & Pixel 2 XL
    Replies: 22
    Last Post: 09-24-2019, 03:16 PM
  2. NO apps work each morning after taking phone off charger
    By budarooski in forum Samsung Galaxy S10 & S10+
    Replies: 0
    Last Post: 09-05-2019, 07:52 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 09-04-2019, 11:16 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-04-2019, 01:10 PM
  5. Why is their no picture on my smart tv when screenmirroring?
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2019, 10:49 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD