1. srfoot's Avatar
    Hi;
    On my pixel 5, I don't have an icon for my network showing. How do I display this?
    Does not show on lock screen, top of home page or on drop down shade from home page.
    Thank you.
    12-09-2021 06:13 AM
  2. mustang7757's Avatar
    Did you try a reboot?
    Also see if they show in safe mode
    12-09-2021 09:20 AM
  3. srfoot's Avatar
    Hi;
    Thank you for your response.
    Have rebooted.
    Started in safe mode.
    My top line on home page has the camera cutout to the far left and the time of day next to it. Then a long blank space, then, the solid wifi icon, upright battery icon then, battery % next to that.
    No network icon or 5G, 4G, etc.
    mustang7757 likes this.
    12-09-2021 03:51 PM
  4. mustang7757's Avatar
    Hi;
    Thank you for your response.
    Have rebooted.
    Started in safe mode.
    My top line on home page has the camera cutout to the far left and the time of day next to it. Then a long blank space, then, the solid wifi icon, upright battery icon then, battery % next to that.
    No network icon or 5G, 4G, etc.
    Your welcome!

    So if you toggle WiFi off it doesn't display the mobile data 4G/5G ?
    12-09-2021 03:53 PM
  5. srfoot's Avatar
    When I toggle wifi off, the wifi icon is gone but the 5G network icon does not appear.
    I also did a reboot with wifi and bluetooth off and it still does not appear.
    There also is no bluetooth symbol that appears when it is toggled on.
    12-09-2021 04:02 PM
  6. mustang7757's Avatar
    When I toggle wifi off, the wifi icon is gone but the 5G network icon does not appear.
    I also did a reboot with wifi and bluetooth off and it still does not appear.
    There also is no bluetooth symbol that appears when it is toggled on.
    Your getting service calls and mobile data ? Just not displaying, you dont use any apps that changes the notch? If not then probably going factory reset
    srfoot likes this.
    12-09-2021 04:11 PM
  7. mustang7757's Avatar
    One more thing to try , go settings>system>reset>reset network
    12-09-2021 04:15 PM
  8. srfoot's Avatar
    Thank you for the suggestions.
    Doesn't add icon or 5G.
    Have a good night.
    mustang7757 likes this.
    12-09-2021 04:33 PM
  9. mustang7757's Avatar
    Thank you for the suggestions.
    Doesn't add icon or 5G.
    Have a good night.
    ok only thing left is factory reset.
    Same to you .
    12-09-2021 04:34 PM
  10. srfoot's Avatar
    As a follow up. An interesting finding.
    When I connect my phone via cable to my car via Android auto, the 5G, lte, etc will appear depending on what service I'm receiving. It will show at first when disconnect from my car, then goes away.
    A mystery I will not solve.
    The solid triangle symbol is always there showing strength of the signal just not the 5g, etc.
    12-12-2021 10:49 AM
  11. B. Diddy's Avatar
    Which carrier are you on? If you're using an older SIM, make sure you get a new one that supports 5G. I had to do that on T-Mobile.
    12-12-2021 11:38 PM
  12. mustang7757's Avatar
    As a follow up. An interesting finding.
    When I connect my phone via cable to my car via Android auto, the 5G, lte, etc will appear depending on what service I'm receiving. It will show at first when disconnect from my car, then goes away.
    A mystery I will not solve.
    The solid triangle symbol is always there showing strength of the signal just not the 5g, etc.
    Not a mystery to be solved , it's stuff you have to be willing to try .
    srfoot likes this.
    12-12-2021 11:39 PM
  13. srfoot's Avatar
    Hi.
    I went to T-Mobile today and they put in a 5g sim free of charge. I see 5g when connected to car. Not when disconnected.
    Thank you for the suggestion.
    I should now be set for 5g service.
    mustang7757 and B. Diddy like this.
    12-13-2021 09:23 PM
  14. mustang7757's Avatar
    Hi.
    I went to T-Mobile today and they put in a 5g sim free of charge. I see 5g when connected to car. Not when disconnected.
    Thank you for the suggestion.
    I should now be set for 5g service.
    You don't use developer settings?
    12-13-2021 09:36 PM
  15. srfoot's Avatar
    I do have developer settings activated?
    12-13-2021 09:41 PM
  16. mustang7757's Avatar
    I do have developer settings activated?
    Did you change anything like tiles , try turning it off to see if 4g shows up
    12-13-2021 09:44 PM
  17. srfoot's Avatar
    Quick settings developer tiles are all off.
    12-13-2021 09:51 PM
  18. mustang7757's Avatar
    Quick settings developer tiles are all off.
    Hole punch cutouts set to default?
    12-13-2021 09:52 PM
  19. srfoot's Avatar
    When I set device default, half the time is cut off. When I set corner cut out, full time is shown.
    12-13-2021 10:00 PM
  20. srfoot's Avatar
    Thank you for your help. I don’t want to take up any more of your time.
    mustang7757 likes this.
    12-13-2021 10:01 PM
  21. mustang7757's Avatar
    Thank you for your help. I don’t want to take up any more of your time.
    No problem, try with developer settings off , probably will need factory reset when u ready.
    12-13-2021 10:02 PM

Similar Threads

  1. How to pay by gpay (Pixel 4XL, Android 12)
    By Android Central Question in forum Google Pixel 4 & Pixel 4 XL
    Replies: 2
    Last Post: 12-13-2021, 02:49 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 12-13-2021, 02:47 AM
  3. Cant get my messages back on gmail
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 12-13-2021, 02:42 AM
  4. How To Disable 5G On Pixel 6 Phones
    By Smokeaire01 in forum Google Pixel 6 & Pixel 6 Pro
    Replies: 20
    Last Post: 12-10-2021, 01:27 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD