1. BSinPDX's Avatar
    Installed the OTA update on my stock Nexus. Once the install completed I noticed my camera icon changed to an Android, then simply disappeared.

    Now I have no camera at all. From the unlock screen, a left-swipe does nothing and there's no sign of the camera as an installed app. I've shut down/restarted several times, and everything else is working A-OK.

    Anyone else had this problem? I've been googling for half an hour with no luck, and I don't know what one does to repair the install. Help!!
    07-12-2012 11:48 PM
  2. jasonjuiceon's Avatar
    Just remove that one(android icon) from your home screen. Its in the the app drawer. Drag it back again to the home screen.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
    07-12-2012 11:57 PM
  3. BSinPDX's Avatar
    Just remove that one(android icon) from your home screen. Its in the the app drawer. Drag it back again to the home screen.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
    Thanks, but the android icon was only there briefly then disappeared altogether. No can do.
    07-13-2012 12:01 AM
  4. jasonjuiceon's Avatar
    Happened to my camera icon on my home screen too. But my camera icon was still in my app drawer. That one worked fine.
    Did you check your app drawer?
    07-13-2012 12:12 AM
  5. BSinPDX's Avatar
    Doesn't appear in my app drawer at all. My list of All applications doesn't show anything camera related either.
    07-13-2012 12:29 AM
  6. BSinPDX's Avatar
    I found the problem! I'd had the stock Gallery App disabled. Once I turned it back on, the camera bits returned with it.
    Kamin and praveenriyer like this.
    07-13-2012 12:33 AM
  7. passiondave's Avatar
    Hi....I have the same problem. Where do I change the setting you spoke of?

    Thanks in advance
    07-15-2012 07:11 AM
  8. heatherh1294's Avatar
    I have no idea how to change this and I just got my Tablet today, can anyone explain this fix to me please? The person that gave it to me installed the new update as well.
    07-20-2012 01:49 AM
  9. Dhrumil Shah's Avatar
    Having the same issue, Not able to find any application of camera at home screen and in app drawer. please help me.
    07-31-2013 01:48 PM
  10. praveenriyer's Avatar
    this is exactly what I was looking upto, u r a life saver
    I found the problem! I'd had the stock Gallery App disabled. Once I turned it back on, the camera bits returned with it.
    02-18-2014 12:00 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD