1. storino03's Avatar
    Sometimes it takes a good 5 minutes for the downoad to start. What gives? On the Pre it was instant. Why does it take a while for an app to actually start downloading?
    06-07-2010 05:01 PM
  2. drdrewdown's Avatar
    i'm mostly on wifi, but its damn near instant for me.. perhaps a few more details may help us
    06-07-2010 05:02 PM
  3. storino03's Avatar
    when you select download, sometimes nothing happens for a couple of minutes and then it queues in and downloads it.
    06-07-2010 05:19 PM
  4. Android Believer's Avatar
    Sorry, I personally have no problem with downloading apps from the Market on my Evo; it's takes 10 seconds most for it to be downloaded and installed.
    06-07-2010 05:24 PM
  5. Edge767's Avatar
    It's so fast for me that most times, the app is downloaded and installed before I can hit the home screen button and swipe down the notifications curtain (or whatever it's called).
    06-07-2010 05:27 PM
  6. jhamilton3#CB's Avatar
    Mine are always quick to download also...
    06-07-2010 05:29 PM
  7. ldostang's Avatar
    mine download pretty quick
    06-07-2010 05:39 PM
  8. scott_0's Avatar
    my downloads start immediately and are completely DL'd very fast as well.
    06-07-2010 05:40 PM
  9. vikingjunior's Avatar
    No problem ! Try loading an app from BB app world now that's slow with a 10 min. re boot.
    06-07-2010 05:44 PM
  10. D3on's Avatar
    no problems here either.
    06-07-2010 05:52 PM
  11. Droidus Maximus's Avatar
    i'm mostly on wifi, but its damn near instant for me.. perhaps a few more details may help us
    Ditto...in seconds I'm done!
    06-07-2010 05:54 PM
  12. storino03's Avatar
    maybe its my wifi
    06-07-2010 05:54 PM
  13. 2CupsWithString's Avatar
    maybe its my wifi
    How is it on 3G / 4G ?
    06-07-2010 05:56 PM
  14. storino03's Avatar
    on 3g it's instant. i guess my wifi has bad ping times? lol
    06-07-2010 06:05 PM
  15. ArkAngel06's Avatar
    Instantaneous for me.
    06-07-2010 06:27 PM
  16. nkawal's Avatar
    works fine for me...it's really quick and im only on 2 bar in my apartment
    06-07-2010 06:34 PM
  17. pwnst_r's Avatar
    Mine have been super fast, even with 3G at the lowest bar. A lot faster than my iPhone was.
    06-07-2010 06:51 PM
  18. IIJBII's Avatar
    I've noticed the same thing. It does seem to take a while to download apps from the market compared to my Hero. I've tested this on WiFi and 3g data. It's not a huge deal for me but I have noticed this.
    06-07-2010 08:08 PM
  19. Rudementry's Avatar
    Mine are done by the time I pulled down the curtain and click on them.
    06-07-2010 08:36 PM
  20. DxTcmix's Avatar
    If its on wifi it could be a hardware firewall issue, i had a Moto CLIQ XT for a few weeks and had trouble downloading on wifi, enabled DMZ mode on my XT, and that fixed it. I do not have that issue on my EVO 4G, but i also have a new router now
    06-07-2010 08:44 PM
  21. Jerry Hildenbrand's Avatar
    It's not just you OP.

    Your phone needs a forced check-in while it's on Wifi. Unfortunatley I have no idea how to do it on the Evo yet lol.

    Eventually, one of the times while you're using the market you'll see your 3G flash and upload even while wifi is connected. Then wifi works as well as 3G. The Market needs to verify the network you're on is what's going on.
    06-07-2010 09:03 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD