1. mike31082's Avatar
    I got an Evo 4g 2 days ago, it's been running sluggish, and stalling/freezing the past 12 hours. When I bring up the Task Killer I have around 160 mb free.

    I have wiped it down a hand full of times with a WetOne to keep it clean. Could it be water logged? Which also brings me to another point the water log indicator is actually missing on my device. Could it be a refurbished unit I was sold? When I went down to buy it, the sales rep said they where expecting more to be shipped in from another store later that day, and ended up calling me back 15 mins after i left the store that they had gotten it in. If so does anyone know what's Sprint's exchange policy for a new 1? I have the insurance on the phone, but I don't want to pay $100 deductible for a new unit it's only been 2 days.
    07-26-2010 08:30 PM
  2. Gekko's Avatar
    my guess is user error. bad settings or apps.

    i bet a hard reset clears it up.
    07-26-2010 08:34 PM
  3. prdstm0nke's Avatar
    and stop wiping it down with Wet Ones...
    07-26-2010 11:01 PM
  4. vader4633's Avatar
    My 11 day old Evo is working fine without a task killer
    07-26-2010 11:03 PM
  5. prEvo's Avatar
    It's most likely your task killer that is messing it up.
    07-26-2010 11:57 PM
  6. Rudementry's Avatar
    Hmm... have you tried a luna restart? Maybe a trip to the doctor is due.
    07-27-2010 02:12 AM
  7. scoobdude's Avatar
    What apps have you installed. Tried a factory reset?
    07-27-2010 02:13 AM
  8. 2CupsWithString's Avatar
    I as well would suggest a hard reset. As an old habit that dies hard back from my Windows Mobile days, it seems a hard reset when you first get the device is a great way to kick things off.
    07-27-2010 06:51 AM
  9. CrashPush's Avatar
    I believe it is the apps installed. I've been using the Advanced Task Killer from day one and mine still runs smooth.
    07-27-2010 07:09 AM
  10. meyerweb#CB's Avatar
    Apps, apps, apps. Almost certainly it's something you've installed, or the way you have something configured.
    07-27-2010 10:04 PM
  11. njbianco#AC's Avatar
    Have you tried to reboot your phone a reboot can do wonders
    07-27-2010 10:48 PM
  12. RedhddOne's Avatar
    I agree with the hard reset... then use an appropriate cleaner instead of a WetOne. This isn't a child's butt you know!
    07-28-2010 06:52 AM
  13. ewilson620's Avatar
    Wet ones haha what in the world going on these days. Root your phone uninstall Sprint bloat ware. If you do not want to root then install start up auditor to keep them apps that you are not using from starting up. Also you can check the box to keep from starting later. I use task panel it kills apps on the blacklist when screen cuts off.

    Sent from my PC36100 using Tapatalk
    07-28-2010 11:25 AM
  14. meyerweb#CB's Avatar
    All that Sprint "bloatware" does nothing. It sits in memory using 0 cpu, unless you actually use the app to do something.
    07-28-2010 03:22 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD