1. Andrew Blackburn's Avatar
    Since the latest update 4.4.4 on EE WiFi keeps dropping out, usual restarts ,but issue continues,

    Posted via the Android Central App
    11-09-2014 08:26 AM
  2. johnmcc0710's Avatar
    I have had the same issue on mine, it has been since before 4.4.4. It doesn't happen at work, only at home. I am still trying to figure it out.
    11-09-2014 09:05 AM
  3. Andrew Blackburn's Avatar
    Mine only since Friday, doubt they'll issue an update until 5.0

    Posted via the Android Central App
    11-09-2014 09:41 AM
  4. mfreeland's Avatar
    Mine only since Friday, doubt they'll issue an update until 5.0

    Posted via the Android Central App
    What network are you on? Mine's always been and still is very stable. (Sprint)
    11-09-2014 01:35 PM
  5. johnmcc0710's Avatar
    I am on Verizon. I don't think it is network related since my wireless at work is rock solid. I moved my wireless router to see if that helps. It was on the bottom of a shelf covered with other things.

    Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
    11-09-2014 01:46 PM
  6. mfreeland's Avatar
    I am on Verizon. I don't think it is network related since my wireless at work is rock solid. I moved my wireless router to see if that helps. It was on the bottom of a shelf covered with other things.

    Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
    You're probably right. I was just curious because we've seen issues with carrier specific versions of updates.
    11-09-2014 03:23 PM
  7. Poseign's Avatar
    I had constant WiFi dropping issues at home a while back, it turned out being the wireless on my home router. I got a new router (netgear nighthawk) and haven't had a single drop since.

    If it's an older router that may be your issue.
    11-10-2014 12:37 AM
  8. johnmcc0710's Avatar
    The router is a couple of years old, not ancient for sure. It only seems to happen at farther distances.
    11-10-2014 06:45 AM
  9. blacksplat's Avatar
    I have a similar (although possibly not identical issue). Since the 4.4.4 update, my M8 (on EE) will no longer connect to my home WiFi. It can see it fine and all other devices are connected including my HTC One Mini running 4.4.2

    Switching WiFi off and on again does not help, neither does forgetting the network and then re-entering it.

    I tap 'connect' and nothing happens...

    11-11-2014 08:27 AM
  10. Andrew Blackburn's Avatar
    Seems your issue is the same, it will connect, but when it drops, reconnecting is not possible unless you restart the phone.

    Posted via the Android Central App
    11-11-2014 09:27 AM
  11. johnmcc0710's Avatar
    I did some testing and some router shopping yesterday and here is what I found so far. I have a Linksys E2500 and went in the config and set the first setting to wireless A, I think that was for 5 Mhz. It was in mixed mode before which I believe was going between A and N and last night there were no drops on wireless. I also went to dd-wrt and found I can update the firmware with theirs which I may not need to do.

    Bottom line is look in the set up config and check the settings, the default may not always work. On the phone settings in advanced I keep network mode set to auto. If anyone has questions let me know, I can post some screen shots of my router config.

    I hope this helps..I am pretty happy now.
    11-12-2014 07:09 AM
  12. BenJTimmons's Avatar
    Same for me - after the upgrade phone would not connect to any saved wifi. If I turn off and on again it then connects as normal, but only when that wifi is available - frustrating
    11-12-2014 11:49 AM
  13. Mike Pumford's Avatar
    Seeing a similar issue here although I have found a couple of workrounds that don't require a power off.

    1. Toggle the phone in and out of Airplane mode.
    2. Turn on the wifi hotspot and turn it off again.

    Irritating and I'm still looking for other fixes but at least it sorts things without rebooting the phone all the time.

    Mike
    11-13-2014 10:22 AM
  14. Martin John's Avatar
    Same problem here since EE finally updated to 4.4.4.

    WiFi doesn't reconnect when I get home. Restart fixes it but obviously not ideal.

    Posted via Android Central App
    11-17-2014 12:56 PM
  15. Nicky Rongen's Avatar
    Hi everyone,

    i had the same issues for a few days(after update 4.4.4. i think).
    my htc one m8 would drop the wifi connection to my modem. The weird thing was that every other wifi device (iphone/ipad/chromecast) did not have this issue. I tried every option giving above (and more..) , but it did not resolve.

    The solution for me was to change the wifi bandwith settings on my router (devices used different "protocols" to connect to your 2,5 / or 5 Ghz wifi)
    The setting i had on my 2,5Ghz was:
    802.11n only

    and i changed it to
    Mixed: 802.11n and 802.11g

    That resolved the problem immediately.
    I think the HTC one only uses 802.11g after the update??

    I hope this helps other people as well!
    12-12-2014 02:14 AM

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 11-09-2014, 07:38 PM
  2. Solid WIFI line in the battery graph?
    By tonroe in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 7
    Last Post: 11-09-2014, 07:33 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 11-09-2014, 04:10 PM
  4. OS Update
    By EJM_WP in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 11-09-2014, 08:50 AM
  5. <SOLVED> Wifi speed drop !
    By Devaaiah Kusha in forum HTC One M7
    Replies: 0
    Last Post: 11-09-2014, 01:25 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD