1. AC Question's Avatar
    I just bought my Mate 8 with build number NXT-L29C636B103, but I have been experiencing mobile data issues with my T-mobile carrier that only when I get 4G symbol, I can go online. Whenever I am getting either 3G or H+, I can not connect to internet at all.

    I have tried my wife's T-mobile phone, at the same location, her phone will get 4G LTE, my phone will have 4G, whenever she is getting 4G, I am getting H+ or 3G, which I can not go online anymore but on her phone, it still works.

    Is is because of the version of the Mate 8 I am getting or the setting is wrong, please help. I have 5 more days to return this phone if it does not work out. (I really like this phone a lot............)
    03-08-2016 01:15 AM
  2. B. Diddy's Avatar
    Welcome to Android Central! Go to Settings>Wireless & Networks>Mobile Networks>Preferred Network Mode, and tell us what it's set to.
    03-08-2016 01:40 AM
  3. ilovejdmtoy's Avatar
    It was set as LTE/WCDMA/GSM auto
    03-08-2016 02:02 AM
  4. B. Diddy's Avatar
    Check the APN settings and make sure they're correct for T-Mobile: https://support.t-mobile.com/docs/DOC-2090
    03-08-2016 12:00 PM
  5. monty Stinson's Avatar
    I am running an AT&T and a T-Mobile sim, both show the 4G symbol.
    12-22-2016 10:28 PM

Similar Threads

  1. Lg v10 t-mobile (wts)
    By kach474 in forum Marketplace Archive
    Replies: 4
    Last Post: 03-15-2016, 01:19 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 03-08-2016, 02:06 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 03-08-2016, 02:03 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 03-07-2016, 11:25 PM
  5. Screen lock with a pin has changed?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 1
    Last Post: 03-07-2016, 11:23 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD