Galaxy Note 10 Deal: BOGO at Verizon!
  1. Android Central Question's Avatar
    I have this increasingly irritating issue where if I open any link via an email in the gmail app or Discord the 'Open with' 'Just Once' and 'Always' prompt pops up every single time no matter which browser I set as default.

    I have a Huawei P30, with the standard Browser and Chrome installed.

    Any ideas on how to troubleshoot this? Thanks!
    stefanbusch likes this.
    07-20-2019 03:16 AM
  2. stefanbusch's Avatar
    Same here with a Samsung sm t520 Tablet, running Android 4.4.2
    07-20-2019 07:54 PM
  3. mustang7757's Avatar
    I have this increasingly irritating issue where if I open any link via an email in the gmail app or Discord the 'Open with' 'Just Once' and 'Always' prompt pops up every single time no matter which browser I set as default.

    I have a Huawei P30, with the standard Browser and Chrome installed.

    Any ideas on how to troubleshoot this? Thanks!
    Hi, if you can register a account here , me or other members be happy to assist you.

    I'll provide a link to register so you can communicate here
    https://forums.androidcentral.com/as...community.html
    07-20-2019 07:57 PM
  4. mustang7757's Avatar
    Same here with a Samsung sm t520 Tablet, running Android 4.4.2
    Can try in settings reset app preference
    07-20-2019 07:57 PM
  5. Paganister's Avatar
    Hi, if you can register a account here , me or other members be happy to assist you.

    I'll provide a link to register so you can communicate here
    https://forums.androidcentral.com/as...community.html
    I just registered as you suggested (I am the OP). Anything else I need to do? Cheers.
    07-21-2019 03:50 AM
  6. mustang7757's Avatar
    I just registered as you suggested (I am the OP). Anything else I need to do? Cheers.
    Hi thanks for registering.
    Is there anything else by that menu to reset
    07-21-2019 09:29 AM
  7. Paganister's Avatar
    Hi thanks for registering.
    Is there anything else by that menu to reset
    Nah I don't, I only see this:
    Attached Thumbnails Browser Open With 'Always' or 'Just Once' is always triggered when opening links-screenshot_20190721_153033_com.huawei.android.internal.app.jpg  
    07-21-2019 09:45 AM
  8. mustang7757's Avatar
    Nah I don't, I only see this:
    When choose always will it stay after reset app preference?
    07-21-2019 10:01 AM
  9. Paganister's Avatar
    When choose always will it stay after reset app preference?
    Sorry thought you were talking to the other chap. I just tried this - seemed to be fixed after trying a couple of different links, but the prompt came back again after I re-started the phone opening the same links (exactly like in the screenshot). I selected Chrome then Always.
    07-21-2019 10:10 AM
  10. mustang7757's Avatar
    Sorry thought you were talking to the other chap. I just tried this - seemed to be fixed after trying a couple of different links, but the prompt came back again after I re-started the phone opening the same links (exactly like in the screenshot). I selected Chrome then Always.
    Under reset what other options was there?
    07-21-2019 10:16 AM
  11. Paganister's Avatar
    Under reset what other options was there?
    Attached Thumbnails Browser Open With 'Always' or 'Just Once' is always triggered when opening links-screenshot_20190721_161811_com.android.settings.jpg  
    07-21-2019 10:19 AM
  12. mustang7757's Avatar
    Yeah that app preference should of worked
    07-21-2019 10:23 AM
  13. mustang7757's Avatar
    In the 3 Dots no where says to set defaults?
    07-21-2019 10:25 AM
  14. mustang7757's Avatar
    This settings on my phone a Samsung , you can choose default Apps in there as you can see in the screenshot.Browser Open With 'Always' or 'Just Once' is always triggered when opening links-screenshot_20190721-112739_settings.jpeg
    07-21-2019 10:28 AM
  15. Paganister's Avatar
    In the 3 Dots no where says to set defaults?
    So it is setting Chrome as the default browser when I press Always. First screenshot is the default apps screen then the second is what is inside the browser default option. So still not sure what is going on...
    Attached Thumbnails Browser Open With 'Always' or 'Just Once' is always triggered when opening links-screenshot_20190721_193836_com.android.settings.jpg   Browser Open With 'Always' or 'Just Once' is always triggered when opening links-screenshot_20190721_193847_com.android.settings.jpg  
    07-21-2019 01:42 PM
  16. mustang7757's Avatar
    So it is setting Chrome as the default browser when I press Always. First screenshot is the default apps screen then the second is what is inside the browser default option. So still not sure what is going on...
    Yeah this is strange , everything looks good from screen shot. See if I can come up with anything.
    07-21-2019 01:47 PM
  17. Paganister's Avatar
    Yeah this is strange , everything looks good from screen shot. See if I can come up with anything.
    Yep it is.... I tried several Google searches with no luck - everything it just leading to the prompt never appearing and requiring to reset it, rather than the other way around.
    07-21-2019 03:54 PM
  18. mustang7757's Avatar
    Yep it is.... I tried several Google searches with no luck - everything it just leading to the prompt never appearing and requiring to reset it, rather than the other way around.
    When did this start happening?
    07-21-2019 04:03 PM
  19. Paganister's Avatar
    When did this start happening?
    I honestly don't know. I think only within the last few weeks, but it's only recently I've been opening a lot more links on my phone so could have been doing it for longer.
    07-21-2019 04:15 PM
  20. mustang7757's Avatar
    I honestly don't know. I think only within the last few weeks, but it's only recently I've been opening a lot more links on my phone so could have been doing it for longer.
    I think a app installed causing this , anything you can think of you installed lately?
    07-21-2019 04:20 PM
  21. Paganister's Avatar
    I think a app installed causing this , anything you can think of you installed lately?
    OK I think I solved it. I think Nova Launcher was confusing it.

    I had a hunch to just backup my current Nova layout, uninstall it, reinstall it and restore the backup. All seems to be good now after a few restarts.

    Cheers for the help, much appreciated. Hopefully the issue won't come back again!
    mustang7757 likes this.
    07-21-2019 04:37 PM
  22. mustang7757's Avatar
    OK I think I solved it. I think Nova Launcher was confusing it.

    I had a hunch to just backup my current Nova layout, uninstall it, reinstall it and restore the backup. All seems to be good now after a few restarts.

    Cheers for the help, much appreciated. Hopefully the issue won't come back again!
    Awesome your welcome
    07-21-2019 04:40 PM

Similar Threads

  1. What exactly is a thread
    By Reynoldswrap in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 07-22-2019, 12:55 PM
  2. Checking for date and time when an app was downloaded and installed ?
    By android_freak1 in forum General Help and How To
    Replies: 4
    Last Post: 07-21-2019, 01:55 AM
  3. Automatic two-way sync/backup over wifi with a PC
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2019, 04:17 PM
  4. How do I stop the echo with my case
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2019, 04:12 PM
  5. Moto g6 - Open Port ...
    By overdroid33 in forum Moto G (2018)
    Replies: 0
    Last Post: 07-19-2019, 11:13 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD