1. msunshine#AC's Avatar
    I picked up a Pioneer 8100nex today for Android Auto and so far I've had no luck getting it to work. Android Auto will start for a split second, the screen will go black for a second, and then it goes back to the home screen. The head unit shows the Android Auto icon for a second and then it goes away.

    I know it's new, but has anyone had any luck with an ATT G3 and Android Auto?

    I verified with a Nexus 5 that the head unit actually works with Android Auto.

    I'm running Lollipop...

    Thanks.
    03-24-2015 12:26 AM
  2. Phil Nickinson's Avatar
    A couple things to try that I've seen folks mention:

    1. Turn on USB debugging in the system developer options.
    2. Set Android Auto to developer mode. (Not just turn on the options, but use the dropdown therein to set the app to dev mode.)

    Hope that works! Swing by our Android Auto forums, too!
    03-24-2015 07:32 AM
  3. Phil Nickinson's Avatar
    Ah, also might want to try applying this new firmware update first, too!

    More here: Pioneer's NEX Android Auto units get a firmware update for better compatibility | Android Central
    03-24-2015 07:59 AM
  4. msunshine#AC's Avatar
    Thanks for the tips. I tried both, but still no luck. Same symptoms as earlier. I also upgraded the new firmware to the 8100 as well.

    It is odd. It's like it wants to work, and Android Auto pops up for a split second, and then just minimizes and/or crashes.
    03-24-2015 11:09 AM
  5. Bifman's Avatar
    Any luck yet? I swung by best by to see the 4100NEX, but my Sprint LG3 exhibited the same behavior, trying to pull up a screen but seemingly crashing out within a second.

    Pretty irritated, I want to order one but if the G3 isn't going to play ball I don't want to spend the time or money.
    03-31-2015 11:07 AM
  6. predator290's Avatar
    It's something with the LG firmware. If you load up stock lollipop it works just fine.
    03-31-2015 08:56 PM
  7. Bifman's Avatar
    Do I have to root to do that? I'm not android-savvy enough to do that and I need to warranty my phone since the earpiece stopped working...

    Also, can we expect this is just something that will get fixed? I think I'm going to pull the trigger if I can reasonably expect it to get updated with a fix.
    04-01-2015 01:15 AM
  8. predator290's Avatar
    No idea if it will get fixed. I'm hoping so, but lollipop has been out on the g3 for awhile and they havent done anything yet.
    04-01-2015 03:36 PM
  9. Bifman's Avatar
    Well, I couldn't resist the impulse and pulled the trigger. Hopefully an update to Android Auto, Lollipop, or the LG firmware fixes it. I'm pretty tech-smart but I don't understand what the problem is with the phone not playing ball. It sounds like AA is still pretty glitch for any phone, so I expect it'll get better in time.
    04-01-2015 04:38 PM
  10. msunshine#AC's Avatar
    I never got it working. I got tired of trying so I reverted back to my Nexus 5 for the near future. I'll switch back to the G3 in a few weeks regardless, however. AA is cool, but I miss the G3 - not worth keeping the Nexus 5 as my main phone for it.
    04-01-2015 06:05 PM
  11. Bifman's Avatar
    I'll be shocked if it's not fixed. From what I've read, a lot of different phones are having unique issues with it, seems like it's still in beta.
    04-01-2015 08:50 PM
  12. msunshine#AC's Avatar
    FYI this should be working on LG G3 now. I upgraded Android Auto to the latest version today and my ATT LG G3 is working perfectly on Android Auto on a 8100nex.
    05-06-2015 10:10 PM
  13. benosa562's Avatar
    FYI this should be working on LG G3 now. I upgraded Android Auto to the latest version today and my ATT LG G3 is working perfectly on Android Auto on a 8100nex.
    Stock G3 or rooted and ROM'd?
    05-07-2015 12:15 AM
  14. msunshine#AC's Avatar
    Stock G3 on ATT. Looks like G3 on Verizon doesn't work.

    From the Android Auto web site:
    LG G3

    Android Auto is not currently supported in the U.S. on the LG G3 for Verizon Wireless customers. Google is working with LG on compatibility and will announce an update when the issue is resolved.
    05-07-2015 02:33 PM
  15. Ozong's Avatar
    Tried almost anything nothing was working until i came upon this thread...
    USB debug mode and developer mode did not work until i did start the head server unit, then it opened up on the screen nice =)

    /Oz
    03-13-2016 10:25 AM
  16. Ozong's Avatar
    well worked only one time, was working 10 min the the phone did reboot, and i can't make it work again =(
    03-13-2016 10:57 AM

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 09-10-2015, 05:32 AM
  2. Android 5 Lollipop coming to the Venue 8 7840 Tablet On April 21st.
    By Willy_P in forum Dell Venue 8 7000 Series
    Replies: 73
    Last Post: 05-19-2015, 05:51 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 03-25-2015, 09:03 PM
  4. My android game is out, now what?
    By teesquared42 in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 03-25-2015, 03:25 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 03-23-2015, 09:34 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD