04-27-2018 05:21 AM
74 123
tools
  1. Ozzyel PT's Avatar
    Just signed in to share this.. I solved it by deleting /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf .
    It will reset all your saved networks.
    I have it rooted and deleted the file through a root explorer or you can remove it via adb (adb shell rm -r /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf Im not sure).

    You may back it up before then open with a text reader to see your saved passwords.

    Hope it helps.
    10-29-2015 02:35 AM
  2. MarkColo's Avatar
    Thanks OzzyPT - will try that next time.
    Did a factory reset. Problem persisted. OzzyPT - would a factory reset blank out the file you indicate?

    After the factory reset, I fixed it by pulling the microSD card and wiggling around the SIM card. Specifically I pushed it towards the center of the phone. The SIM on this model does not have an obvious way to remove it so I went with re-positioning it.. Booted it up. It worked. Put the memory card back in. Booted up. Still working. I wanted to remove and re-seat the sim because of something someone said above about lacking hardware ID's...

    My phone was a T-Mobile Alcotel One Touch (3 months old)
    11-05-2015 11:21 AM
  3. that1techieguy's Avatar
    Just signed in to share this.. I solved it by deleting /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf .
    It will reset all your saved networks.
    I have it rooted and deleted the file through a root explorer or you can remove it via adb (adb shell rm -r /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf Im not sure).

    You may back it up before then open with a text reader to see your saved passwords.

    Hope it helps.
    Are you positive that this will solve it? Did you just browse to that file, delete it, reboot, and the wifi started to work?

    Thanks
    11-21-2015 06:15 PM
  4. jlost's Avatar
    This seems to be a sprint thing. I'm on Verizon and don't have this issue.
    11-21-2015 08:04 PM
  5. that1techieguy's Avatar
    This seems to be a sprint thing. I'm on Verizon and don't have this issue.
    I am on Verizon, and experiencing this issue. I've tried everything except rooting and deleting that file. I bought my phone off craigslist brand new, so I can't go through LG because of no proof of purchase.
    11-22-2015 01:38 PM
  6. jlost's Avatar
    Eek, this is why I only buy from credible sellers, like a store
    11-22-2015 02:11 PM
  7. that1techieguy's Avatar
    Eek, this is why I only buy from credible sellers, like a store
    Yes i agree now..
    11-22-2015 03:04 PM
  8. that1techieguy's Avatar
    Just signed in to share this.. I solved it by deleting /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf .
    It will reset all your saved networks.
    I have it rooted and deleted the file through a root explorer or you can remove it via adb (adb shell rm -r /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf Im not sure).

    You may back it up before then open with a text reader to see your saved passwords.

    Hope it helps.
    I rooted my Verizon g4 and this did not fix the issue..wifi is still broken.
    11-23-2015 01:13 AM
  9. dbacks34's Avatar
    I am also with VzW I started having this issue back in July, device was replaced and it is still having the same issue. When you call LG they say it is being worked on. I was hoping the new software released this passed weekend would fix it but it did not. LG said I could wait for a new update or mail it in to be manually repaired. From what I can read over all forums, it is effecting all carriers with this phone model as well as a Samsung s5 devices since the Lollipop update as well. I hope google gets it updated soon. As all the suggestions are not working. No wi-fi is getting annoying.
    11-23-2015 11:37 PM
  10. jlost's Avatar
    I haven't see any software update for Verizon since the 12a one.
    11-24-2015 10:18 AM
  11. Aflaaaak's Avatar
    I haven't see any software update for Verizon since the 12a one.
    Just downloaded the new Verizon Update, version 13B
    11-24-2015 04:36 PM
  12. Ozzyel PT's Avatar
    It worked for me just as described on an LG L3X. no reboot needed. Maybe it's just one of many problems that can cause the wifi get broken
    11-24-2015 10:40 PM
  13. Almighty1's Avatar
    I am on Verizon, and experiencing this issue. I've tried everything except rooting and deleting that file. I bought my phone off craigslist brand new, so I can't go through LG because of no proof of purchase.
    Just call Verizon Wireless tech support as Verizon Wireless will provide replacement warranty for 12 months from activation date of devices that they also sell regardless where you bought it. If you have Total Equipment Protection, then they will cover it anytime you still have the TEC on your account. They will send you a replacement in advance and you just either accept the new device and send the old phone back or send the new one they send you if you like it within 5 business day which realistically is 30. If you don't like it and want another replacement, call them and they will ship you another one while you still have the replacement they sent you, they provide pre-paid shipping.
    11-27-2015 12:36 AM
  14. Danadiamond's Avatar
    I bought mine at USCellular. I have the same problem with the wifi blinking. My phone keeps shutting down and won't reboot for hours. I was told I need to pay an additional $35.00 on top of the purchase price so I can return to them this defective new device that is less than 2 months old and they can send me a remanufactured device.
    11-30-2015 02:03 PM
  15. Andre Eugenio da Luz's Avatar
    Same problem in my LG G4 H818P Brazil no carrier, any workaround?
    01-04-2016 12:54 PM
  16. mccann0128's Avatar
    I had this same issue on my wife's AT&T LGG4. I turned off the battery saving mode, then restarted the phone and this fixed the problem. Hope this helps.
    01-10-2016 06:53 PM
  17. Tidebeast3991's Avatar
    So is there gonna be any update its 2016 now or replacing it is the only option. I have lg h818p model.
    01-12-2016 07:20 PM
  18. jlost's Avatar
    No update for yooouuu
    01-12-2016 11:29 PM
  19. Tidebeast3991's Avatar
    Damn never thought one of lg's device is gonna be a problem and that though the latest g4.
    01-13-2016 03:21 AM
  20. Tidebeast3991's Avatar
    Btw when are we gonna get marshmallow that might solve the issue?
    01-13-2016 03:23 AM
  21. gg2121's Avatar
    I have the same exact problem.
    Purchased the Hong Kong version H815T and using it in the UK.
    It worked fine for 5 months but then wifi and bluetooth refused to be controlled (turned off / on).
    LG is acting like they are different companies in different regions and LG G4 refuses to fix it under warranty.
    LG Hong Kong is not replying to my emails.
    Never again LG, not even a TV, not even a refrigerator, not even a pen!
    adamS82 likes this.
    01-22-2016 08:38 AM
  22. InsaneHien's Avatar
    My AT&T G4 started having the same problem 3 weeks ago. Really sucks because I've had the phone since August and was working fine then. Using a Note 3 now.

    I'm even more disappointed because I don't have the receipt for it when I got it at the AT&T store, so I can't send it to LG for repair. Can't do much for now.
    01-23-2016 09:59 AM
  23. Tidebeast3991's Avatar
    Have ur device updated to android m.Its available in honkong just try to update to android m guys and some one pls post abt it.Does android m solves this issue or not.
    01-25-2016 08:46 PM
  24. LynnBCarter73's Avatar
    Thank you so much for this! I tried the more complicated solutions (with trepidation, because I don't know the ins and outs of some of the things I was changing) to no avail, but what always works is to turn the battery saver mode on if it's off, or off if it's on, and restart. Works *every* time.

    This was supposed to be a reply to #41, but it didn't nest there, so I've clarified
    01-31-2016 03:57 PM
  25. Tidebeast3991's Avatar
    I tried battery saver on or off n restart but it aint working for me.
    Any 1 with this problem updated to android m?? Any1?
    02-09-2016 06:48 PM
74 123

Similar Threads

  1. Does the Moto G 2013 work with 3 button earphones?
    By UncleLes in forum Moto G (2013)
    Replies: 2
    Last Post: 08-12-2015, 01:30 PM
  2. How do I recover contacts on my rooted Moto E?
    By AC Question in forum Moto E (2014)
    Replies: 1
    Last Post: 08-06-2015, 02:16 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-06-2015, 12:54 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 08-06-2015, 12:35 PM
  5. How can I turn off call waiting on my Galaxy S5?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S5
    Replies: 0
    Last Post: 08-06-2015, 12:28 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD