1. snag11's Avatar
    I have a LG Optimus S

    Long story short:

    - A while ago I rooted the phone with CM7, but had bluetooth problems with my Ford Sync. So I flashed back to the stock rom and downloaded a new Gbread rom.

    - I flashed what was supposed to be an update for GBread but something went wrong (irrelevent) and I was stuck with a brick that would not load past the black LG boot screen. Cannot get into the factory reset menu or anything either. I had a custom Android Recovery boot menu, but nothing else besides Emergency Mode or the black LG screen of death will show up.

    - I can get into Emergency Mode, but to try any of the methods to fix the brick wont work because while it is plugged in to my computer, my CPU finds it...but it keeps disconnecting/flashing on and off from E-Mode every 1 minute or so it won't stay connected long enough to try anything.

    - Since it won't keep a solid connection to my CPU (as well as any other CPU I plug it in to) I cannot use KDZ or LGNPST or any other method I found.

    - I have downloaded all the current drivers from LG, and have tried disabling the Modem in device manager, no help.

    So, here are my questions:

    1. Anyone have any suggestions to keep it connected to my PC?

    2. If I get a solid connection, from all the different methods in this forum has anyone tried one with a similar problem that they got to work?

    If anyone can help or have fixed a similar problem, PLEASE let me know how you fixed it. I am willing to try anything to get this thing working again.

    Thanks!
    09-27-2011 07:50 PM
  2. mcasas's Avatar
    Just curious did you have a custom recovery when you flashed the gb update or did you force flash v9 recovery before updating
    09-27-2011 08:10 PM
  3. snag11's Avatar
    Yea I had a Custom Recovery discussed in this video installed and it was working fine when all this went down last night:

    cusinndzl's Channel - YouTube

    Like I said I cannot access the recovery, and I am stuck with either the black LG screen or the Emergency Mode screen that has the LG logo and the words "Download is in progress. Do not disconnect cable", regardless if I'm plugged in or not.

    Thanks!
    09-27-2011 08:19 PM
  4. blackops1125's Avatar
    What recovery do you have installed?

    sent from my CM7/Reborn w/ 1 Gb internal storage Optimus S

    Always happy to help, hit that thanks button if I did
    09-27-2011 10:23 PM
  5. snag11's Avatar
    recovery RA optS 2.2.1 GNM
    09-27-2011 10:48 PM
  6. mcasas's Avatar
    have you tried to boot into recovery by holding volume dwn,home and power at the same time until it goes into recovery
    09-27-2011 10:49 PM
  7. snag11's Avatar
    yes it won't do anything but show the LG screen, will not boot into any recover method. I'm assuming there is some utility I can run, but again it won't keep a consistant connection to a computer to work with anything I've seen here in the forum.
    09-27-2011 10:54 PM
  8. mcasas's Avatar
    to be honest with you i myself dont know if it can be reversed u needed to force flash stock recovery before applying the update.you might be able to try this http://forums.androidcentral.com/lg-...gency+mode.but before trying it you might see if someone with more knowledge can tell you if it will or will not work


    EDIT : post what was done to resolve the problem just in case i ever get into the same situation
    09-27-2011 11:11 PM
  9. eliment's Avatar
    Did you ever find a fix..?? Cuz my phone is doing the exact same thing now
    01-02-2012 09:59 PM
  10. dsuffern's Avatar
    I'm working on a fix for my friends Optimus S that just had the same thing happen. I was just going to abd push the original firmware back to the phone but I'm not able to get the usb connection to stick either.
    01-03-2012 08:40 PM
  11. aaronrw's Avatar
    to be honest with you i myself dont know if it can be reversed u needed to force flash stock recovery before applying the update.you might be able to try this http://forums.androidcentral.com/lg-...gency+mode.but before trying it you might see if someone with more knowledge can tell you if it will or will not work


    EDIT : post what was done to resolve the problem just in case i ever get into the same situation
    You can toggle off signature verify while in xionia and flash the update zip twice. Worked for me but probably not in this case.....
    01-04-2012 06:29 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD