04-11-2016 03:42 PM
33 12
tools
  1. KenPKK's Avatar
    I am definitely experiencing intermittent and laggy response when using apps like Instagram and browsing sites in Chrome like news.google.com. While textual elements come down pretty quick, images lag by 5-10 seconds. Even images in the Play Store are really slow to load.

    I have tried this on my local 5GHz and 2.4GHz SSIDs with no noticeable difference. My LG G2 browses all these same sites/apps smoothly and without any delays/lags.

    Taking my V10 off wifi and onto 4GLTE and everything works nicely. Definitely something not right with the wifi. Others are complaining about it, too.

    Anyone here see this too? Trying to make this surface so LG gets word of it.
    muse480 likes this.
    11-10-2015 06:43 PM
  2. G8tors's Avatar
    I will occasionally lose Wi-Fi but I don't have any kind of lag
    11-10-2015 08:42 PM
  3. jamdmyers's Avatar
    Try fully disabling mobile data when you are home and see how the wifi acts.
    11-11-2015 06:31 AM
  4. KenPKK's Avatar
    Try fully disabling mobile data when you are home and see how the wifi acts.
    Thanks, but that made no difference.
    11-11-2015 11:49 AM
  5. Mickfl's Avatar
    Same issue here with wifi. Google store is very slow when scrolling it takes 15 - 20 seconds to load images. I pull it up on my tablet, no problem and the same on my wife's moto.

    Posted via the Android Central App
    11-17-2015 10:06 AM
  6. Samsung.Galaxy.S3's Avatar
    No issues here.
    11-17-2015 01:56 PM
  7. Kdroid's Avatar
    Try removing the sim chip and see if that helps. Before sending the phone back that was the only way the Wi-Fi would work on that device.
    11-17-2015 07:45 PM
  8. lrrowley's Avatar
    I'm starting to wonder if this is a Lollipop problem. I've had wifi issues on a Samsung Tab S 8.4, a GS6 Edge, a G4 and now the V10. The Samsung models have been the worst, especially after I updated the tablet from kitkat to Lollipop. Although the tablet just barely updated again to 5.1 and I think it's been better.

    But like I said, the S6 edge was horrible, and I've had problems with the two LG phones as well. I've found that sometimes I just have to toggle the wifi on and off to fix it, and it's really annoying. I get the feeling that the problem is caused by the device trying sleep when the screen is off, and then it struggles and gets worse and worse after that until wifi is reset.
    drenfree likes this.
    11-18-2015 12:09 AM
  9. IHateMyTreo's Avatar
    Same issue here. On WiFi, Instagram and twitter hang on loading for up to 20 seconds, but load instantly if on data. Other phones have never and don't have the issue. Interestingly, this occurs on other WiFi networks, not just home.

    So seems a phone problem and not the network.

    Posted via the Android Central App
    11-19-2015 09:33 AM
  10. denarok's Avatar
    I am bumping this because i just got the phone and having similar issues, but intermittent, it seems to be only on 5G from what I can tell. I will be surfing and occasionaly get a DNS err timeout, but then hit refresh and it works fine.

    The icon does not show I am losing wifi but it could be dropping and reconnecting so quick. Never had any of these problems with LG G2 on same router
    12-02-2015 09:29 AM
  11. Vizi's Avatar
    Same issue here. Intermittent Wi-Fi drop.
    12-02-2015 02:04 PM
  12. michael hester1's Avatar
    same here thinking a new router
    12-02-2015 07:36 PM
  13. ansa82's Avatar
    I will occasionally lose Wi-Fi but I don't have any kind of lag
    Same here. Occasionally I look down to see my home wifi off (odd) yet it's turned on.

    Posted via the Android Central App
    12-04-2015 11:46 AM
  14. denarok's Avatar
    So I am still having DNS issues, and has nothing to do with being on 2.4 ghz or 5ghz

    I am using a ASUS RT-AC68P, which is top of the line and have no issues with the 10 other devices in my house. I also tried switching to my old Verizon fios router same thing

    There has to be something up with this wifi and DNS, I am not going to bother exchange, since everything else is working fine and hoping they come out with an update
    12-07-2015 11:30 AM
  15. michael hester1's Avatar
    hope lg has a download update .untill then no wifi for me
    12-07-2015 08:18 PM
  16. anon(782252)'s Avatar
    Only had the V10 for 2 days but it is already exhibiting the 5ghz issues of the G4 that I had before it. My fix for the G4 was changing channels on my router (Netgear Nighthawk) which worked like a charm. Might have to try changing again for this phone. I'll report back in that helps.
    12-07-2015 08:34 PM
  17. anon(782252)'s Avatar
    So just to follow up, I switched channels for the 5ghz band and immediately saw improvement. Back to getting the full speed that I pay for (200/20).
    12-07-2015 11:22 PM
  18. michael hester1's Avatar
    I will be getting the nighthawk thanks
    12-08-2015 08:34 PM
  19. KenPKK's Avatar
    I'm the original poster on this thread, and I discovered that it was due in some part to IPv6 being enabled on my router. I disabled IPv6 and it works flawlessly on WiFi. Also, my ISP is Comcast; some time back they had some IPv6 issues; not sure it's related.
    12-09-2015 06:36 PM
  20. mcostajr's Avatar
    I'm having the same problem, but it is pretty regular. I'm having this problem at home and at work, where we have WiFi hubs throughout the building. I have my WiFi set to switch to mobile data when the WiFi connection is weak. This switch happens regularly throughout the day even though I have a strong connection. I have changed the settings but still drop WiFi.

    I find the upload speeds are pretty slow. I came from a Note 5 and the upload lag was terrible. But the WiFi connection and range were incredible. I could walk a block away from my house and still have a solid connection. With my V10, if I go upstairs I start dropping the connection.

    This is really starting to bother me since I stream a lot of content and without a steady connection I'm starting to eat up data like crazy.

    I'm tempted to return the phone but am not sure what I'd replace it with.

    Posted via the Android Central App
    12-15-2015 11:18 AM
  21. denarok's Avatar
    well I am not 100% sure it fixed my problem , but I factory reset my phone for a completely different reason, and as far as I can tell issue has not happened on wifi that I noticed, but will have to see over time
    12-15-2015 01:23 PM
  22. SaintlySins's Avatar
    I'm the original poster on this thread, and I discovered that it was due in some part to IPv6 being enabled on my router. I disabled IPv6 and it works flawlessly on WiFi. Also, my ISP is Comcast; some time back they had some IPv6 issues; not sure it's related.
    Hmmm ... I'm on Comcast/XFinity also. They rebooted my router a week or so back and I've had slow since too. Mostly on an old Samsung Tablet that I push NetFlix through, but sometimes when clicking links through a first page it happens on my phone(s) too. Once the page is loaded it's fine and responsive without delays or lag, but the initial page load isn't what it used to be.

    I'll do this when I get home and report back.

    Thanks KenPKK
    12-17-2015 02:58 PM
  23. botie1's Avatar
    So I am still having DNS issues, and has nothing to do with being on 2.4 ghz or 5ghz

    I am using a ASUS RT-AC68P, which is top of the line and have no issues with the 10 other devices in my house. I also tried switching to my old Verizon fios router same thing

    There has to be something up with this wifi and DNS, I am not going to bother exchange, since everything else is working fine and hoping they come out with an update
    Go to the Play Store and get the free app called DNSet worked for me.
    12-20-2015 06:25 PM
  24. SaintlySins's Avatar
    I'm the original poster on this thread, and I discovered that it was due in some part to IPv6 being enabled on my router. I disabled IPv6 and it works flawlessly on WiFi. Also, my ISP is Comcast; some time back they had some IPv6 issues; not sure it's related.
    I'm reporting back ... disabling IPv6 was the solution to all my WiFi problems at home on EVERY device in the house!

    There's nothing wrong with this phone, or any of the others for that matter ... disable IPv6 on your modems and on your computers and watch how fast your phones, tablets and the like, go right back to the speeds you used to have.

    Hope this helps!
    12-22-2015 12:19 AM
  25. NickA's Avatar
    I was having issues with wi-if too, so much so that I wouldn't get emails. Web pages would not load at times, and images wouldn't come through. I just disabled IPv6 and I test sent an email to myself from another device. Came through instantly.

    However, this is an issue with the phone and how it connects. I can't have everyone and every place I go that I use wi-if disable IPv6.
    12-22-2015 01:03 AM
33 12

Similar Threads

  1. Wifi problem on my Nexus 6p
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 11-17-2015, 07:16 AM
  2. Why is there no Hex or Meid on a Verizon Note 3?
    By 1 stephanielingle in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 1
    Last Post: 11-11-2015, 02:41 AM
  3. How do I recover a missing trash icon on T-Mobile Prism?
    By AC Question in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 11-11-2015, 01:41 AM
  4. How can I recover a missing trash icon on my T-Mobile Prism phone?
    By KamraWheeler in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 11-10-2015, 06:37 PM
  5. What's going on with my music!!??
    By AC Question in forum General Help and How To
    Replies: 1
    Last Post: 11-10-2015, 05:56 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD