1. Lugz6002's Avatar
    Hey all,

    I've had a quick look through a number of forums for an answer to this, but my problem seems to be a little more specific...

    Basically, my cell / network signal bars are grey whenever my wifi is switched on. The wifi signal is blue, so all fine there. When I toggle the Wifi to 'off', the mobile network signal bars turn blue. Toggling the wifi back on again, makes the mobile network signal bars turn grey again.

    I've read that the blue bars signify connection to the Google servers, whereas grey bars means that there is still a data connection, but no direct connection to the Google servers.

    Is anyone else having this issue? Does this mean that, when I am connected by Wifi, I am still connected to the Google servers and, when I switch Wifi off, the connection to the Google servers switches to the network connection?

    I'm interested to hear if anybody else is having this issue.

    Cheers!
    12-02-2013 07:09 AM
  2. Nicole Summers's Avatar
    Hi Lugz6002,
    That is normal as far as I know. If it switches back without problems, then you should be fine.

    Cheers,
    Nicole
    Lugz6002 likes this.
    12-02-2013 07:45 AM
  3. Wez Knowles's Avatar
    Mine is the same. It's perfectly normal. I think it's just Moto's way of saying "we're using WiFi rather than your mobile data".

    Posted via Android Central App
    Lugz6002 likes this.
    12-02-2013 11:17 AM

Similar Threads

  1. Nexus 7 Won't Turn on (Hard brick)
    By Jared Black in forum Google Nexus 7 (2013) Rooting, ROMs, & Hacks
    Replies: 5
    Last Post: 11-20-2014, 04:26 PM
  2. Nexus 5, poorness or signal absence
    By marchino81 in forum Google Nexus 5
    Replies: 7
    Last Post: 02-01-2014, 11:11 AM
  3. Galaxy S4 i9505 Network Problems
    By meritonchutra in forum Samsung Galaxy S4
    Replies: 0
    Last Post: 12-02-2013, 02:51 AM
  4. What benchmark score do you get on your Z1s ?
    By stalemate1 in forum Sony Xperia Series
    Replies: 0
    Last Post: 12-02-2013, 02:06 AM
  5. Video issues on Note 3
    By norbstangell88 in forum Samsung Galaxy Note 3
    Replies: 0
    Last Post: 12-02-2013, 01:37 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD