1. Freddy Daniel Garcia's Avatar
    Hello,

    I have a Moto G3 and I have been using dual sim for last 2 months. But since last week the SIM on the slot 2 is not getting detected. I tried swapping the SIMs in both slots, turns out the 2 SIM cards are working but the SIM in slot 2 is not getting signal. When I dial *#06# it shows me 2 IMEI.

    Android Version: 6.0

    Moto G 3rd generation doesn't recognize SIM card on slot 2-simcard2.png

    Can someone help please? Is a hardware damage or it can be solve with some trick?

    Thanks.
    02-04-2016 04:17 PM
  2. NucleBAH's Avatar
    When did it stop working? Try clearing the cache or since youre on 6.0 resetting the device (the new backup agent is better from what I've heard).

    Posted via the Android Central App
    02-04-2016 04:35 PM
  3. krazyatom's Avatar
    Mine doesn't have dual sim? I got US version.
    02-04-2016 05:00 PM
  4. NucleBAH's Avatar
    Mine doesn't have dual sim? I got US version.
    Most models don't.

    Posted via the Android Central App
    02-04-2016 05:02 PM
  5. Freddy Daniel Garcia's Avatar
    When did it stop working? Try clearing the cache or since youre on 6.0 resetting the device (the new backup agent is better from what I've heard).

    Posted via the Android Central App
    It was the last week, but it was suddenly, no update or some app caused the damage.

    I cleared the cache and made a factory reset but the SIM card still is not recognized.

    Help please!
    02-04-2016 06:54 PM
  6. NucleBAH's Avatar
    It was the last week, but it was suddenly, no update or some app caused the damage.

    I cleared the cache and made a factory reset but the SIM card still is not recognized.

    Help please!
    Since the sims work I think you may need to reflash 5.1.1 to see if the slots work, if not I'm afraid it would probably be a hardware issue. (To find the factory firmware look on the XDA developers forum for the Moto G (2015) and download the firmware for YOUR SKU ONLY. If you flash the wrong firmware you may brick your phone. The instructions flash it are in that forum too).

    Posted via the Android Central App
    02-05-2016 04:24 PM
  7. NucleBAH's Avatar
    Hold on, the slot is working. It must be a coverage issue or software issue.

    Posted via the Android Central App
    02-05-2016 04:24 PM
  8. Maljunulo's Avatar
    How did you discover that it is "working"?
    02-05-2016 08:20 PM
  9. Freddy Daniel Garcia's Avatar
    Thanks for the reply. Before reflashing the device, do you think is worth send it back for warranty, to discard a hardware issue first? I don't wanna void the warranty maybe for nothing.

    And how do you know is working? I don't think is a coverage issue because when I put any SIM on slot 1 it works fine.
    02-05-2016 10:25 PM
  10. NucleBAH's Avatar
    How did you discover that it is "working"?
    If the slot was not working there would be a no sim card icon in place of the triangle which is empty. It may however be an antenna issue.

    Posted via the Android Central App
    02-06-2016 05:00 AM
  11. NucleBAH's Avatar
    Thanks for the reply. Before reflashing the device, do you think is worth send it back for warranty, to discard a hardware issue first? I don't wanna void the warranty maybe for nothing.

    And how do you know is working? I don't think is a coverage issue because when I put any SIM on slot 1 it works fine.
    I would say it depends on where you bought the phone. If it is from Amazon or something similar, yes, however if you bought it from Motorola their support is known to be ridiculously poor. I don't think flashing stock firmware will void your warranty however it is possibly an antenna issue and not the slot itself, if you feel safer sending it to the retailer for a replacement/repair do that first.

    Posted via the Android Central App
    02-06-2016 05:03 AM
  12. nnaveen kumar reddy Patil's Avatar
    Try this:Install clean master app.clean each and every junk data in (mb) and restart your mobile.

    Regards
    PK Nhaveen


    Hello,

    I have a Moto G3 and I have been using dual sim for last 2 months. But since last week the SIM on the slot 2 is not getting detected. I tried swapping the SIMs in both slots, turns out the 2 SIM cards are working but the SIM in slot 2 is not getting signal. When I dial *#06# it shows me 2 IMEI.

    Android Version: 6.0

    Click image for larger version. 

Name:	simcard2.png 
Views:	41 
Size:	49.6 KB 
ID:	215497

    Can someone help please? Is a hardware damage or it can be solve with some trick?

    Thanks.
    05-04-2016 12:39 AM
  13. NucleBAH's Avatar
    Try this:Install clean master app.clean each and every junk data in (mb) and restart your mobile.

    Regards
    PK Nhaveen
    Don't do this. Clean Master is just a placebo act.

    Posted via the Android Central App
    05-04-2016 12:15 PM

Similar Threads

  1. does the galaxy s6 come with a screen protector on
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 02-29-2016, 04:11 PM
  2. I want my alarm clock app to stay on all night.
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 02-25-2016, 02:33 AM
  3. Strange white icon on my screen
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 02-04-2016, 03:48 PM
  4. Keeping an app from closing while on wireless charger
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 02-04-2016, 03:45 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 02-04-2016, 02:39 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD