1. pearlfan's Avatar
    I used to have no trouble charging my phone, but anymore I have to practically shove any USB cable into the charging port and hold it there with pressure in order for it to register that it's charging. Almost like correct contact isn't being made between the cable and the port. Any USB cable I try does the same. Any way to fix it?
    10-24-2016 02:09 PM
  2. Rukbat's Avatar
    "shove any USB cable into the charging port and hold it there with pressure" diagnoses the problem. The charging port went bad and has to be replaced.
    10-24-2016 02:17 PM
  3. pearlfan's Avatar
    You can replace a charging port?
    10-24-2016 03:50 PM
  4. acejavelin's Avatar
    You can replace a charging port?
    Well, that depends how good you are with a hair dryer and a spudger... you have to remove the LCD panel.


    Personally, I think it's better to get it repaired by someone who knows what they are doing.

    I have also seen lint build-up in the USB port cause similar problems, worth a shot to clean it out.
    10-24-2016 07:46 PM
  5. paininthenuts's Avatar
    I have also had a problem with the charging port, after only a few months. I think it may be a problem with this phone
    10-25-2016 03:48 PM
  6. MotoJunkie01's Avatar
    On another note, because maximum/minimum charging current is governed by the Kernel in boot.img, try reflashing your stock boot image or a custom kernel and see if that fixes the problem.
    02-01-2017 03:47 AM

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11-07-2016, 06:42 AM
  2. Where is the graphic equalizer on my zforce, i cant find it
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 10-31-2016, 09:40 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 10-31-2016, 09:36 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 10-28-2016, 07:47 AM
  5. Finally, it worked
    By Rumblee1 in forum Google Pixel & Pixel XL
    Replies: 7
    Last Post: 10-25-2016, 10:03 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD