1. chucks-the-one's Avatar
    I have paired and used 2-3 bluetooth devices (mostly ear buds) and they show in my "paired devices" list. Not sure why, but when I turn them on to use again, they do not connect automatically. I have to go to the device list and force connect while putting device in pair mode. No fun to do that every time.

    I know there are apps out there to manage bluetooth devices, but thought this was native to the phone. Am I doing something wrong?
    01-13-2017 11:22 AM
  2. N4Newbie's Avatar
    I have paired and used 2-3 bluetooth devices (mostly ear buds) and they show in my "paired devices" list. Not sure why, but when I turn them on to use again, they do not connect automatically. I have to go to the device list and force connect while putting device in pair mode. No fun to do that every time.

    I know there are apps out there to manage bluetooth devices, but thought this was native to the phone. Am I doing something wrong?
    Are you also using those earbuds with other devices?

    Many Bluetooth "end" devices (speakers, earbuds, etc.) can only pair with one device at a time; if you re-pair with a different device (let's say your tablet) and then want to return to the original device (your phone) you have to re-pair them.

    This is particularly true of older and/or less expensive earbuds/speakers/etc.
    01-13-2017 11:26 AM
  3. chucks-the-one's Avatar
    No, I have only paired them with this phone. I checked and my tablet bluetooth is turned off. My PC does not have bluetooth built in, but is using it for mouse & keyboard. That shouldn't affect this device, but one never knows.
    01-13-2017 11:29 AM
  4. N4Newbie's Avatar
    You might want to take a look at this thread, starting from the end and work your way back up-thread. Interesting stuff about CVS app, Gas Buddy, and similar shopping apps causing problems.

    https://forums.lenovo.com/t5/forums/.../15341/page/16
    01-13-2017 11:36 AM
  5. chucks-the-one's Avatar
    Thanks, I worked back through 3-5 pages. Thankfully, I don't have the apps cited with BLE problems. I am on Android 6.0 and saw a comment that it fixed the issue for some older devices. Sadly, not Moto G '15.
    01-13-2017 12:26 PM

Similar Threads

  1. Since the update its not working
    By LG360CAMTL in forum 360 & 180 Degree VR Cameras
    Replies: 1
    Last Post: 01-14-2017, 07:04 PM
  2. outside speaker of phone not working.
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 01-13-2017, 06:10 PM
  3. SGX 7 Edge: Bluetooth stays on, calls muted
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 01-13-2017, 09:43 AM
  4. How do stop someone I live with from hacking my devices?
    By Ladysovereign Sanctified in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 01-13-2017, 08:44 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD