1. joser2g's Avatar
    After disabling the Google app in my brand new moto G4plus its gets stuck on the moto logo.
    I can access the bootloader by pressing VolDown and Power, but the so called Factory Mode does nothing.
    Can anyone help?
    Thanks!
    07-14-2016 06:58 AM
  2. Javier P's Avatar
    Welcome to the forums. Did you root your phone? Can you get into recovery mode from the bootloader menu?
    07-14-2016 07:22 AM
  3. joser2g's Avatar
    Welcome to the forums. Did you root your phone? Can you get into recovery mode from the bootloader menu?
    Hi Javier,

    My device is not rooted

    Recovery mode behaves like factory mode, which is getting stuck in the Moto logo while starting

    Any suggestions?

    Best
    07-14-2016 08:06 AM
  4. Javier P's Avatar
    I'll get in touch with the moderators and see if they can move your thread to the G4 plus forum, where it'll be easier getting feedback from other owners.

    One question, can you get past the 'no command' screen with the robot lying down?

    I don't have this model but with other Moto devices you couldn't disable or uninstall the Google app unless you get root access. The stock launcher was Google Now and some features were included in the Google app. Let me check with other owners.
    07-14-2016 08:28 AM
  5. LeoRex's Avatar
    I don't have this model but with other Moto devices you couldn't disable or uninstall the Google app unless you get root access. The stock launcher was Google Now and some features were included in the Google app. Let me check with other owners.
    This was my understanding as well... the Google App is in a protected space along with a few other system services and the disable function was disabled. And even if it was, I believe that flag gets cleared on a factory reset.

    How did the OP disable the Google App?
    Javier P likes this.
    07-14-2016 08:42 AM
  6. dpham00's Avatar
    The option to disable is not available on my g4.

    Factory reset Android 6.0.1 Moto G4plus-uploadfromtaptalk1468504255870.jpg
    07-14-2016 08:51 AM
  7. LeoRex's Avatar
    If you are getting stuck getting into Recovery:

    1. Ensure the device is powered off, and unplugged
    2. Press and hold the Volume Down button and Power button (located on the right edge of the device) for approximately 3 seconds then release.
    3. From the "Boot Mode Selection Menu" screen, select Recovery.

    Note: Use the Volume Down button to scroll through the menu options and the Volume Up button to select.

    4. From the "No Command" screen (Android figure lying on his back), press and hold the Power button, tap Volume Up once and then release the Power button.
    5. Select the function you wish to perform

    Note: Use the Volume buttons to highlight and the Power button to select.

    6. "Reboot system now" will be highlighted, press the Power button to select it.

    Note: Allow several minutes for the reboot process to complete.
    07-14-2016 08:53 AM
  8. dpham00's Avatar
    This was my understanding as well... the Google App is in a protected space along with a few other system services and the disable function was disabled. And even if it was, I believe that flag gets cleared on a factory reset.

    How did the OP disable the Google App?
    It depends... On my s7 edge, I tried to disable it and other things worked fine. Of course, moto could use a more integrated version.
    07-14-2016 08:55 AM
  9. joser2g's Avatar

    One question, can you get past the 'no command' screen with the robot lying down?

    I don't have this model but with other Moto devices you couldn't disable or uninstall the Google app unless you get root access. The stock launcher was Google Now and some features were included in the Google app. Let me check with other owners.
    I can not get pass the no command screen with the robot laying down

    I was able to simply uninstall updates and after disable the Google app
    07-14-2016 09:29 AM
  10. joser2g's Avatar
    Thanks LeoRex, I'll try this tonight and see what happens.
    07-14-2016 09:30 AM
  11. Javier P's Avatar
    Thanks LeoRex, I'll try this tonight and see what happens.
    Just make sure your battery is at least 60% full. You don't want that process stopped because low battery
    07-14-2016 09:33 AM
  12. Javier P's Avatar
    It depends... On my s7 edge, I tried to disable it and other things worked fine. Of course, moto could use a more integrated version.
    Yeah, with Samsung you have TW as the stock launcher. Moto devices come with Google Now as the default and only launcher installed.
    07-14-2016 09:35 AM
  13. joser2g's Avatar
    Hi everyone, all fixed, many thanks!!
    07-15-2016 03:36 AM
  14. Javier P's Avatar
    Hi everyone, all fixed, many thanks!!
    Glad you managed to fix it! What did trick? Reboot from recovery?
    07-15-2016 07:30 AM

Similar Threads

  1. Android auto mixes up voice command languages
    By ljo13 in forum Android Auto
    Replies: 1
    Last Post: 12-08-2016, 11:47 AM
  2. Android 6 Media Volume Adjustment
    By Lamensterms in forum General Help and How To
    Replies: 3
    Last Post: 07-15-2016, 03:52 PM
  3. Reviews of Moto G4 Plus?
    By ankyjorge in forum Moto G4 Plus
    Replies: 1
    Last Post: 07-14-2016, 07:23 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-14-2016, 06:53 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD