1. bstarr3's Avatar
    The drive assist feature isn't working on my Verizon moto x. It's supposed to come on when I'm driving but doesn't. I've got it turned on in settings. Ideas?

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    09-03-2013 08:49 AM
  2. bstarr3's Avatar
    Am I the only one having this problem? Does anyone have any troubleshooting suggestions?

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    09-03-2013 08:37 PM
  3. guesswhat_567's Avatar
    are you using 3rd party apps for text messages?
    09-03-2013 08:39 PM
  4. thegrants82's Avatar
    Am I the only one having this problem? Does anyone have any troubleshooting suggestions?

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    Mines working with Verizon.

    Posted via Android Central App
    09-04-2013 07:28 PM
  5. bstarr3's Avatar
    No third party apps. It just never goes into drive mode. Doesn't show up in the notification bar

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    09-04-2013 07:29 PM
  6. inkmantpa's Avatar
    I'm sorry you're having that issue. I'm on VZW and haven't had the issue. I've had a number of text messages sent to me and sent quick replies.

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    09-04-2013 07:48 PM
  7. Kamron Erani's Avatar
    The drive assist feature isn't working on my Verizon moto x. It's supposed to come on when I'm driving but doesn't. I've got it turned on in settings. Ideas?

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    Is your gps on?
    09-04-2013 07:51 PM
  8. bstarr3's Avatar
    Yes. Gps and location settings are all on. I've looked at every setting I can think of that would be causing an issue with assist, but nothing.

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    09-04-2013 07:53 PM
  9. guesswhat_567's Avatar
    Yes. Gps and location settings are all on. I've looked at every setting I can think of that would be causing an issue with assist, but nothing.

    Sent from my XT1060 using Tapatalk 4
    May be factory reset? ..also make sure you are able to get gps location and all your sensors are working OK..You can download simple sensor test app from play store to test sensors

    Posted via Android Central App
    09-04-2013 08:36 PM
  10. john grant2's Avatar
    I am having the same problem. The meetings and sleep functions are not working either so I don't think it is the sensors. I have chatted with motorola 2x and called once but still not working. Considering factory reset or going to vzw for an exchange! Love the phone otherwise!
    09-05-2013 09:08 AM
  11. john grant2's Avatar
    I did a factory reset. It was painful but now moto assist is working. Not sure what I did differently during set up this time.
    09-06-2013 08:43 AM
  12. Amylase453's Avatar
    I have Assist setup to read my text messages, it has yet to do that on my VZW MX. I get a notification sound via Bluetooth, that's it.
    09-12-2013 07:45 AM
  13. travo1978's Avatar
    The only issue I've had with it is one day I was standing at my friend's house and all of a sudden it kicked on and started playing music at full volume. I had the auto start music setting checked so it would play in my car and for some reason it thought I was driving even though I was standing in one spot. I unchecked that and have had no other problems with it.
    09-12-2013 08:11 AM
  14. H2o's Avatar
    Assist was working flawlessly at first, until I was a passenger and clicked the 'I'm not driving' option. After several reboots and clearing of data on the app, Assist started working again as intended for several days... Until...... I was a passenger and clicked the 'I'm not driving' option. I repeated the same as above, and for the last couple of days, it's worked as intended. I'm gonna try clicking 'I'm not driving' option again.. I'm thinking that might be my problem.

    Posted via Android Central App
    09-12-2013 08:56 AM

Similar Threads

  1. Sim 1 not working on Micromax Ninja 3
    By Sundar Scorp in forum General Help and How To
    Replies: 10
    Last Post: 05-23-2014, 10:54 PM
  2. Nexus 4 screen crack - Home/Back/RecentApps bar not working
    By Prasanchand Shantilal in forum Google Nexus 4
    Replies: 5
    Last Post: 09-13-2013, 03:09 PM
  3. htc one compass sensor don't work correctly
    By Andres Klaar in forum HTC One M7
    Replies: 1
    Last Post: 09-12-2013, 03:24 PM
  4. LED Indicator Light Not Turning On
    By CursiveTea in forum General Help and How To
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2013, 02:39 PM
  5. Keyboard issue the period button (.) doesn't work at all
    By nova808 in forum Samsung Galaxy S3
    Replies: 4
    Last Post: 09-04-2013, 01:38 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD