1. AC Question's Avatar
    Ok guys, I serched all the internet for a solution and couldn`t find...

    I found a couple of topics about hotspot problems here and there but none of them were exactly my problem or would fix my problem...

    I have a Moto X Play, and when I create an wi-fi hotspot to use the internet on my laptop, every few seconds, sometimes minutes, the hotspot signal is gone, and than it comes back by itself... after a while it doesn`t come back at all and I have to reset my phone,

    When I enter my hotspot configs there's no such thing as "timeout option", as there are in other Androids,

    I saw a guy saying that he fixed his problem by removing the screen block pattern and changing the sleep time to 15s. For me it doesn`t work..

    What it looks like is that when my 4g signal is a bit low, the hotspot turns off and on again, maybe to try to get a better signal, but I don`t know.

    Somewhere I found people saying that it was some config about battery-saving. I tried to change some of those configs on my battery options, as to change Android System for example from 'saving battery' to 'not save battery' but it also didn`t work..

    If anyone has a tip or know how to fix it please let me know, Im desperate already. My laptop has few USB sockets and it`d be good if I didn't have to use 1 for USB-tethering.

    Thanks in advance,
    09-23-2016 06:10 PM
  2. itguyjax8430's Avatar
    Ok guys, I serched all the internet for a solution and couldn`t find...

    I found a couple of topics about hotspot problems here and there but none of them were exactly my problem or would fix my problem...

    I have a Moto X Play, and when I create an wi-fi hotspot to use the internet on my laptop, every few seconds, sometimes minutes, the hotspot signal is gone, and than it comes back by itself... after a while it doesn`t come back at all and I have to reset my phone,

    When I enter my hotspot configs there's no such thing as "timeout option", as there are in other Androids,

    I saw a guy saying that he fixed his problem by removing the screen block pattern and changing the sleep time to 15s. For me it doesn`t work..

    What it looks like is that when my 4g signal is a bit low, the hotspot turns off and on again, maybe to try to get a better signal, but I don`t know.

    Somewhere I found people saying that it was some config about battery-saving. I tried to change some of those configs on my battery options, as to change Android System for example from 'saving battery' to 'not save battery' but it also didn`t work..

    If anyone has a tip or know how to fix it please let me know, Im desperate already. My laptop has few USB sockets and it`d be good if I didn't have to use 1 for USB-tethering.

    Thanks in advance,
    Welcome to Android Central!

    Did you ever figure out the issue? Are you able to change the hotspot to 5GHZ?
    09-28-2016 06:54 AM

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 09-30-2016, 05:12 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 09-30-2016, 05:10 AM
  3. VZW September update killing my battery
    By mundo472 in forum Samsung Galaxy S7 edge
    Replies: 9
    Last Post: 09-29-2016, 03:59 PM
  4. Why is my note7's battery draining
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2016, 06:05 PM
  5. How can I turn on my s7 edge with a broken power button
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2016, 06:54 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD