1. mountainman15's Avatar
    Anybody else notice consistent static noise in the background during calls? The other person is loud and clear, but there's a background static noise whenever they talk that's kind of annoying.

    I'm on Verizon and have a strong signal pretty much every where in town so don't think reception is the issue.

    Thanks!
    09-17-2015 07:30 PM
  2. WhatIsThis1024's Avatar
    I bought a "Moto X Pure" phone in Austin, TX on 12/18/15.

    I used the phone for 3 days and I heard a constant static noise during phone calls.
    static noise is CONSTANTLY present even when
    - using a headset
    - when I use a different sim on the phone
    - used in different parts of the town with varying network coverage

    My sim is from T-Mobile and my previous phone was 2nd Gen Mot-X. I did not face any such problems with my previous phone so the problem here is NOT the network.
    I spoke to Motorola customer-care and they offered a replacement phone. I chose to get a refund. I am not sure I want to buy this phone again.
    12-27-2015 09:42 PM
  3. Ry's Avatar
    I using the Moto X Pure Edition on Verizon and I am not experiencing this issue.

    Posted via the Android Central App on the Moto X Pure Edition
    davidnc likes this.
    12-27-2015 09:46 PM
  4. Laura Knotek's Avatar
    I have a Moto X Pure Edition on AT&T, and I've never heard static noises during phone calls.
    davidnc likes this.
    12-27-2015 10:30 PM
  5. bad1550's Avatar
    Just received my Moto X Pure ..I'm on ATT and have static during calls. My Nexus 6 P does not have any static.
    12-30-2015 08:41 AM
  6. Ntchwaidumela's Avatar
    I recently began hearing a sort of burbling sound, on and off speaker, when the other party speaks. I'm on T-Mobile. Didn't experience this before 6.0.

    ADD: I made a call tonight using the speaker and the other party told me there was a lot of static and some of my words were cutting out. And there was static coming in on my speaker, as well. When I took the phone off speaker the other party said the static was gone, but I was still getting static coming through the earpiece. I was on my home wifi at the time. I just made another call using the LTE TMO network, and there was no static on either end. So who knows.
    12-30-2015 11:03 AM
  7. awerner9's Avatar
    Same garbled/burbling problem here. I updated to 6 before I got the tmobile sim/account tho, so I don't know if it would've happened before the v6 update.

    Twice now, I've been able to quickly cycle it in/out of speakerphone 3-4 times to stop the strange burbling of the incoming voice. Does that work for you? (aka- not sure if cycling the speakerphone on/off is a coincidence or a legit workaround to software bug...)
    12-30-2015 08:12 PM
  8. davidnc's Avatar
    I have had my Moto X Pure on both AT&T and VZW and haven't had the static noise issue. Im currently on MM 6.0
    01-01-2016 07:50 PM
  9. sulla1965's Avatar
    M 6.0 used on Verizon and now Selectel, no issues for me.
    01-04-2016 10:54 PM
  10. Angelo G65's Avatar
    I've had my Moto X Pure for three days and have definitely noticed crackling/interference during in-call usage. It does not have happen during speaker calls. I am on the T-Mobile Network. I will call Motorola this evening and will keep you posted.
    02-18-2016 06:57 PM
  11. robybaggio10's Avatar
    I have the same issue too on T-Mobile... was there any conclusion from Motorola?
    04-23-2016 05:06 PM
  12. n0_0b's Avatar
    Anyone solved this issue somehow? My friend is also having a similar issue.
    06-21-2016 11:34 AM
  13. Packolypse's Avatar
    Anyone solved this issue somehow? My friend is also having a similar issue.
    I had the same problem. I fixed it by disabling the enhanced 4g LTE mode. Its VoLTE so you don't get bumped down to 3g on calls. MM update had some kind of bug in it when the screen is off the calls would get garbled. You should try that and see if it fixes your issues too
    07-30-2016 10:47 PM
  14. mark233's Avatar
    I had the same problem. I fixed it by disabling the enhanced 4g LTE mode. Its VoLTE so you don't get bumped down to 3g on calls. MM update had some kind of bug in it when the screen is off the calls would get garbled. You should try that and see if it fixes your issues too
    This took care of the issue for me also (t-mobile)
    07-31-2016 06:24 AM

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 10-09-2015, 09:33 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 09-18-2015, 12:08 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 09-18-2015, 10:31 AM
  4. S4 issues post Factory Reset
    By maurocampos in forum Verizon Samsung Galaxy S4
    Replies: 0
    Last Post: 09-18-2015, 10:29 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD