1. Crazy Yankee's Avatar
    Can anyone shed some light on why? Cellular network type was set to "Global" and it still wouldn't give me anything. I turned off Data Roaming and Cellular Data like I always do when I'm in Canada, but this phone wouldn't catch a signal. I even turned both on to see if I could get a signal, but it still wouldn't.
    11-30-2015 07:50 AM
  2. radgatt's Avatar
    Can anyone shed some light on why? Cellular network type was set to "Global" and it still wouldn't give me anything. I turned off Data Roaming and Cellular Data like I always do when I'm in Canada, but this phone wouldn't catch a signal. I even turned both on to see if I could get a signal, but it still wouldn't.
    Before you left, did you check with your carrier to see if the part of Canada you were visiting would be covered? Did you try a prepaid sim from a carrier in Canada?
    Ntchwaidumela likes this.
    11-30-2015 08:38 AM
  3. Crazy Yankee's Avatar
    Before you left, did you check with your carrier to see if the part of Canada you were visiting would be covered? Did you try a prepaid sim from a carrier in Canada?
    No, I was only across the border. My friend with a G5 had great service. I've never had this problem with any other phone that I've bought from VZ before.
    11-30-2015 08:40 AM
  4. radgatt's Avatar
    No, I was only across the border. My friend with a G5 had great service. I've never had this problem with any other phone that I've bought from VZ before.
    That is interesting. It could have been something temporarily wrong at that moment. If you're right across the border you should have still been able to get a signal, especially if its something that you've done in the past. How often do you cross the border? If often enough I'd try again to see what happens. If the same thing happens then it may be something with the phone because the phone is supposed to pick up any Verizon tower in the area if you have a Verizon sim in it.
    11-30-2015 08:54 AM
  5. vn33's Avatar
    I also brought a MXPE (back) to Canada and it's working without any issues.
    Try setting the Cellular network to "LTE", not "Global"

    Sorry, forgot my phone at home today so cannot check for you right now. If the above doesn't work, I'll check my setting when I am home.

    Edit: I'm with Telus, and I get LTE service, with fallback to HSPA+
    12-02-2015 11:21 AM
  6. Patrick Matteson's Avatar
    I have the mxpe and go into Canada 5 x a week, never had a problem with signal. I use Verizon.
    12-05-2015 09:07 AM
  7. Crazy Yankee's Avatar
    Thanks guys! I'll have to try and figure it out.
    12-08-2015 10:24 AM
  8. Crazy Yankee's Avatar
    So, I was in Canada earlier this week and the phone still wouldn't work. I called Verizon and they are telling me that because it's an unlocked phone, and they didn't sell it, that I'm gonna have to deal with it. Kind of frustrated. Think it could be my SIM card? Although, this is a new SIM card from my previous experience back in November.

    I'm on Verizon BTW
    04-01-2016 01:54 PM

Similar Threads

  1. TMobile pushing out 5.1.1 to Note 4 N910T
    By MrMorgado in forum T-Mobile
    Replies: 6
    Last Post: 01-25-2016, 10:17 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 12-02-2015, 07:29 AM
  3. TMobile pushing 5.1.1 to Note 4 N910T
    By MrMorgado in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 14
    Last Post: 12-01-2015, 05:53 PM
  4. LG V10 coming to germany
    By huungryshark in forum LG V10
    Replies: 2
    Last Post: 11-30-2015, 03:03 PM
  5. Why doesn't my phone work with both ear and headphones?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy Core
    Replies: 1
    Last Post: 11-30-2015, 06:41 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD