1. NicksGarage's Avatar
    Installed the OTA update earlier and now I have a speaker volume problem. The volume level is turned up but the sound fades away after a couple seconds. On a video if I paused it and then hit play again the volume would go back up and then fade. Navigation did this each time a direction was given. Bluetooth speaker and wired headphones did not have the problem.

    Anyone else have this problem?
    DrePizzle likes this.
    12-08-2015 09:34 PM
  2. bigmac429's Avatar
    I had a youtube video up after the update and the sound seemed to fade in and out as well on mine. Speaker volume was up almost all the way though. Did not try to duplicate the issue yet.
    NicksGarage likes this.
    12-09-2015 08:19 AM
  3. rushmore's Avatar
    I wonder if this relates to the missing audio / EQ settings? Perhaps the firmware needs an update to fix "missing" audio options and also impacting sound level continuity. Or maybe not.
    12-09-2015 03:24 PM
  4. Ry's Avatar
    Installed the OTA update earlier and now I have a speaker volume problem. The volume level is turned up but the sound fades away after a couple seconds. On a video if I paused it and then hit play again the volume would go back up and then fade. Navigation did this each time a direction was given. Bluetooth speaker and wired headphones did not have the problem.

    Anyone else have this problem?
    Steps to reproduce?

    Here's what I'm trying -

    1. Maximize media volume.
    2. Play YouTube video.
    3. Pause video.
    4. Play video.
    5. Notice change in speaker volume.

    ..but there is no change. There is no fade out for me.

    Also tried this with Google Play Music. And with media volume at 50%.
    12-09-2015 04:42 PM
  5. NicksGarage's Avatar
    Steps to reproduce?

    Here's what I'm trying -

    1. Maximize media volume.
    2. Play YouTube video.
    3. Pause video.
    4. Play video.
    5. Notice change in speaker volume.

    ..but there is no change. There is no fade out for me.

    Also tried this with Google Play Music. And with media volume at 50%.
    After step 2 and 4 is where I had the fading in YouTube or other videos. After a reboot in not having the problem. I'll test it with navigation tonight on the way home.
    12-09-2015 04:54 PM
  6. NicksGarage's Avatar
    Navigation worked fine last night with no fading. So if you have this problem, try a restart.
    12-10-2015 10:48 AM
  7. Stanley Kubrick's Avatar
    I wonder if this relates to the missing audio / EQ settings? Perhaps the firmware needs an update to fix "missing" audio options and also impacting sound level continuity. Or maybe not.
    The EQ settings are still there. Open the app "Play Music" go into settings and choose "Equalizer". You can adjust for wired headphones and the phones speakers. The settings appear to hold even after closing Play Music.
    12-10-2015 11:42 AM
  8. pizza_pablo's Avatar
    I have a similar issue.
    The phone has been on MM, since about 30 minutes after it came out of the box.
    I use DO NOT DISTURB every night, via an auto rule.
    After DND turns off, I don't usually get any notification sounds, until I reboot.
    01-04-2016 07:12 PM
  9. Addverb's Avatar
    Any body find a solution for this? My phone is doing this as well (Galaxy S7 Sprint) and it is so frustrating, I tried everything. Reboot, clear cache partition, safe mode, factory reset, etc. and the issue still occurs.
    03-19-2016 03:21 PM
  10. lgtomoto's Avatar
    Force quitting or disabling Audio Effects app is a fix. If I recall correctly, a reboot was also necessary. I just checked the app and is enabled, so maybe it just needed to be cycled off and then back on. this all happened about a month ago, so the fix is holding.
    03-20-2016 05:53 PM
  11. Chewbassi's Avatar
    Any body find a solution for this? My phone is doing this as well (Galaxy S7 Sprint) and it is so frustrating, I tried everything. Reboot, clear cache partition, safe mode, factory reset, etc. and the issue still occurs.
    Did you solve it yet? I have a samsung s7 edge and I'm getting the same problems. I did all the stuff you did. If anyone can help me out I will love you for ever
    04-23-2016 09:45 PM
  12. jnegrin881's Avatar
    I just read on another thread to install "soundabout" app. I did it and yahoo, it works gret now. Just set media to speaker and everything else leave on default.
    05-30-2016 06:54 PM

Similar Threads

  1. 6.0 Marshmallow: Sound Settings, Accessing the Equalizer
    By rushmore in forum Moto X Pure Edition
    Replies: 13
    Last Post: 11-06-2017, 06:02 AM
  2. Samsung Note 5 Volume to low, how can I increase it?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy Note 5
    Replies: 8
    Last Post: 08-11-2016, 01:52 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 12-09-2015, 04:07 PM
  4. Can I connect my Samsung surround sound speakers to my M8 Android box?
    By AC Question in forum General Help and How To
    Replies: 2
    Last Post: 12-09-2015, 03:32 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 12-09-2015, 02:09 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD