02-12-2016 01:45 PM
39 12
tools
  1. alphabets's Avatar
    Since updating, both Chrome and Boat Browser are lagging terribly. Swiping up and down is brutal as well as just using almost any functions within each app. Anyone notice browser issues since Marshmallow, or have any suggestions?

    Posted via the Android Central App on my Moto X Pure
    12-12-2015 09:28 AM
  2. Javier P's Avatar
    Have you already tried wiping the cache partition on recovery? Also, clear cache for the browsers and see if it makes a difference.
    12-12-2015 09:31 AM
  3. Channan's Avatar
    Have you already tried wiping the cache partition on recovery? Also, clear cache for the browsers and see if it makes a difference.
    I did this and also get much worse browser lag than on Lollipop.
    12-13-2015 10:08 PM
  4. tk42one's Avatar
    I'm noticing browser lag on a few particular websites that I visit often - this site being one of them.
    12-14-2015 01:23 PM
  5. LongbranchPennywhistle's Avatar
    I'm noticing browser lag on a few particular websites that I visit often - this site being one of them.
    I have noticed this as well. But it only seems to be on certain sites.....not all. Perhaps it's a chrome bug with Marshmallow? Has anyone seen other users of 6.0 reporting it on other devices?
    12-14-2015 01:31 PM
  6. alphabets's Avatar
    Have you already tried wiping the cache partition on recovery? Also, clear cache for the browsers and see if it makes a difference.
    I did do this and I'm still getting the lag. Boat browser is almost unusable and chrome is not far off. I'm not sure what to do at this point. I'm just going to uninstall Boat, shame too bc I paid for the pro version, and uninstall/install chrome. Maybe that will help.
    12-14-2015 02:54 PM
  7. Javier P's Avatar
    I did do this and I'm still getting the lag. Boat browser is almost unusable and chrome is not far off. I'm not sure what to do at this point. I'm just going to uninstall Boat, shame too bc I paid for the pro version, and uninstall/install chrome. Maybe that will help.
    Have you already tried booting your phone in safe mode? Maybe there's just a conflict with a third party app. I've read some reports of similar issues after the Marshmallow update and in some cases the culprit was an antivirus app. Do you have any installed in your phone? Check what's listed under settings - security - device administrators.
    12-14-2015 04:48 PM
  8. Sullie714's Avatar
    I am getting the same thing with Dolphin. Today I wanted to read a story on AndroidCentral and was forced to shut the browser and search the app for the story.
    12-14-2015 05:44 PM
  9. jetskijd1100's Avatar
    I'm having really bad lag with Videos on Facebook. To the point where I don't watch Facebook videos anymore. It's driving me crazy!
    12-14-2015 06:32 PM
  10. alphabets's Avatar
    Have you already tried booting your phone in safe mode? Maybe there's just a conflict with a third party app. I've read some reports of similar issues after the Marshmallow update and in some cases the culprit was an antivirus app. Do you have any installed in your phone? Check what's listed under settings - security - device administrators.
    I did not boot into safe mode as of yet. I checked device administrators, it's Android device manager, which is checked, and Android pay and Action Launcher, both not checked.

    Posted via the Android Central App on my Moto X Pure
    12-14-2015 08:22 PM
  11. 312MotoGus's Avatar
    I too am seeing this lag in Chrome. Some sites, not all (this is one of them). I tried wiping the cache, no good. I'm hoping a Chrome update will fix it.
    12-14-2015 10:22 PM
  12. matty032's Avatar
    I'm curious, did any of you with the lag format an SD card as internal storage?
    12-14-2015 10:42 PM
  13. tk42one's Avatar
    I'm curious, did any of you with the lag format an SD card as internal storage?
    Nope.
    12-15-2015 12:23 AM
  14. 312MotoGus's Avatar
    Nope. Anybody try eBay, it's really bad on mine, keeps crashing Chrome.
    12-15-2015 12:31 AM
  15. n8prkr's Avatar
    No browser lag whatsoever. Flies through eBay and other sites.

    Posted via the Android Central App
    12-15-2015 12:49 AM
  16. alphabets's Avatar
    I'm curious, did any of you with the lag format an SD card as internal storage?
    No sd card here.

    Posted via the Android Central App on my Moto X Pure
    12-15-2015 05:30 AM
  17. matty032's Avatar
    Well, there goes that theory.
    pankaj981 likes this.
    12-15-2015 06:31 AM
  18. n8prkr's Avatar
    I have my sd card adopted.

    Posted via the Android Central App
    12-15-2015 03:07 PM
  19. asherking's Avatar
    I am getting the same thing with Dolphin. Today I wanted to read a story on AndroidCentral and was forced to shut the browser and search the app for the story.
    Hello, You can send them a report about your lag issue to support@Dolphin.com for assistance. It works on me
    12-17-2015 09:22 PM
  20. Ry's Avatar
    I have yet to experience this issue.
    12-28-2015 03:00 PM
  21. Amy wineBerry's Avatar
    I wouldn't say that I'm experiencing browser lag, but more like scrolling lag here and there. It can be rather annoying. I've cleared the cache and what not. I hope a minor update will work this link out.
    12-28-2015 08:07 PM
  22. thefever23's Avatar
    I was having the same problem with Chrome Beta and by going into the phones "Accessibility" settings and then under "Services" turning off Moto Voice and Nova Launcher fixed the issue. Both Moto Voice and Nova Launcher still work fine with those settings turned off. Apparently it's a known bug that's causing browser issues.
    12-30-2015 08:30 AM
  23. alphabets's Avatar
    I was having the same problem with Chrome Beta and by going into the phones "Accessibility" settings and then under "Services" turning off Moto Voice and Nova Launcher fixed the issue. Both Moto Voice and Nova Launcher still work fine with those settings turned off. Apparently it's a known bug that's causing browser issues.
    I turned off Moto Voice and Action Launcher 3. I'll report back if that seems to work.

    Posted via the Android Central App on my Moto X Pure
    01-04-2016 05:54 AM
  24. jchapman01's Avatar
    I turned off Moto Voice and Action Launcher 3. I'll report back if that seems to work.

    Posted via the Android Central App on my Moto X Pure
    Did it work?

    Posted via the Android Central App
    01-10-2016 11:07 AM
  25. Channan's Avatar
    I'm noticing browser lag on a few particular websites that I visit often - this site being one of them.
    Android Central is the main site I have issues with. Causes Chrome to freeze up constantly and makes the pop up to close Chrome or wait come up constantly.
    01-10-2016 03:27 PM
39 12

Similar Threads

  1. extremely bad lag
    By JoBudden in forum Samsung Galaxy Note 5
    Replies: 26
    Last Post: 01-11-2016, 04:04 PM
  2. Note 4 in Europe gets marshmallow
    By Revyaanshu in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 4
    Last Post: 12-15-2015, 12:35 AM
  3. Why I can't install Android Auto on Nexus 5 Marshmallow?
    By AC Question in forum Google Nexus 5
    Replies: 1
    Last Post: 12-14-2015, 03:28 PM
  4. messages lag (s6 edge +)
    By AreyTabing in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-13-2015, 04:53 PM
  5. Can i install marshmallow rom on my Galaxy Note 2 (n7100)?
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 12-12-2015, 11:55 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD