1. Batttlecheese's Avatar
    Hello, I updated my moto x pure edition to Marshmallow on T Mobile recently. I ran a Network detector app which showed I was on LTE yet the LTE icon doesn't show up. Is this a Marshmallow thing? Moto thing or T-Mobile thing? The LTE icon was there in Lollipop.
    12-29-2015 01:39 PM
  2. Almeuit's Avatar
    Are you on wifi? It doesn't show LTE if on wifi (even though you're still connected to it on the back end).
    12-29-2015 01:45 PM
  3. Batttlecheese's Avatar
    I'm not on WiFi
    12-29-2015 01:48 PM
  4. Jheebs's Avatar
    Hello, I updated my moto x pure edition to Marshmallow on T Mobile recently. I ran a Network detector app which showed I was on LTE yet the LTE icon doesn't show up. Is this a Marshmallow thing? Moto thing or T-Mobile thing? The LTE icon was there in Lollipop.
    LTE is a carrier brand, moto xpe will only say 4G when on LTE...Nothing to worry about.
    12-29-2015 01:56 PM
  5. Batttlecheese's Avatar
    It's on LTE that's the problem
    12-29-2015 01:59 PM
  6. hrbib21's Avatar
    LTE is a carrier brand, moto xpe will only say 4G when on LTE...Nothing to worry about.
    This is incorrect. I am on T-Mobile and mine is showing an LTE icon.

    Posted via the Android Central App
    Ntchwaidumela likes this.
    12-29-2015 02:12 PM
  7. Batttlecheese's Avatar
    Are you on Marshmallow?
    12-29-2015 02:15 PM
  8. Batttlecheese's Avatar
    I figured it out , kinda, I turned off the Enhanced LTE then turned it back on it the LTE icon appeared
    12-29-2015 02:51 PM
  9. radgatt's Avatar
    The only LTE icon you should have is the 'LTE' letters above the signal strength. There is no other LTE icon on the Moto X Pure Edition. If you don't see that and the network detector app still shows you as being under LTE coverage then you may want to wipe cache and restart the phone.
    Ntchwaidumela likes this.
    12-29-2015 02:51 PM
  10. radgatt's Avatar
    That is what you should see in the status bar.

    Posted via the Android Central App
    Attached Thumbnails No LTE icon in Status bar-29771.jpg  
    12-29-2015 02:52 PM
  11. VoltaicShock's Avatar
    LTE is a carrier brand, moto xpe will only say 4G when on LTE...Nothing to worry about.
    Incorrect. It will show LTE
    12-29-2015 02:58 PM
  12. radgatt's Avatar
    Incorrect. It will show LTE
    Exactly.
    12-29-2015 03:48 PM
  13. Jheebs's Avatar
    Exactly.
    Yes, my mistake. I was thinking of the Verizon 4G/LTE logo that used to show on Verizon phones. Now only says LTE. Sorry for that...

    Posted via the Android Central App
    12-29-2015 05:50 PM
  14. radgatt's Avatar
    Yes, my mistake. I was thinking of the Verizon 4G/LTE logo that used to show on Verizon phones. Now only says LTE. Sorry for that...

    Posted via the Android Central App
    It's all good.
    12-30-2015 08:10 AM
  15. Almeuit's Avatar
    LTE is a carrier brand, moto xpe will only say 4G when on LTE...Nothing to worry about.
    For the Moto X Style (basically the same phone) this would be correct since outside they U.S. they only show "4G" for LTE devices. Within the U.S. a phone that is on LTE will correctly show "LTE" -- mainly because the U.S. is the only one who says "4G" when they mean the HSPA networks.
    12-30-2015 12:11 PM
  16. Ry's Avatar
    For the Moto X Style (basically the same phone) this would be correct since outside they U.S. they only show "4G" for LTE devices. Within the U.S. a phone that is on LTE will correctly show "LTE" -- mainly because the U.S. is the only one who says "4G" when they mean the HSPA networks.
    FauxG.

    Posted via the Android Central App on the Moto X Pure Edition
    Almeuit likes this.
    12-30-2015 07:00 PM

Similar Threads

  1. Why don't I have a fingerprint option available?
    By AC Question in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 11
    Last Post: 01-03-2016, 02:41 AM
  2. Gallery Photos not showing in Google Photo
    By toy4rick in forum Samsung Galaxy S6
    Replies: 12
    Last Post: 12-30-2015, 12:35 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 12-29-2015, 01:35 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 12-29-2015, 01:07 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 12-29-2015, 10:57 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD