1. Cam G's Avatar
    I've noticed that when I use Moto Voice, I get no vocal response. I have checked all of my settings for both moto voice and google now and everything is setup correctly.

    When I use the gesture to launch it, I do get a response through the headpiece, but not when saying the launch phrase.

    Any help? Is this normal?

    UPDATE: it worked when my phone was unlocked. Does it not vocally respond when the phone is locked?
    12-29-2015 08:30 PM
  2. radgatt's Avatar
    I've noticed that when I use Moto Voice, I get no vocal response. I have checked all of my settings for both moto voice and google now and everything is setup correctly.

    When I use the gesture to launch it, I do get a response through the headpiece, but not when saying the launch phrase.

    Any help? Is this normal?

    UPDATE: it worked when my phone was unlocked. Does it not vocally respond when the phone is locked?
    Have you tried using it without bluetooth being on at all? Have you tried to change the launch phrase?
    12-30-2015 08:35 AM
  3. Cam G's Avatar
    Have you tried using it without bluetooth being on at all? Have you tried to change the launch phrase?
    -Yes bluetooth isn't on
    -No I haven't changed the launch phrase. It detects the phrase just fine, it just doesn't vocally respond when the phone is locked
    12-30-2015 08:36 AM
  4. radgatt's Avatar
    -Yes bluetooth isn't on
    -No I haven't changed the launch phrase. It detects the phrase just fine, it just doesn't vocally respond when the phone is locked
    Try clearing the cache of the Moto app. That sometimes gets rid of wonky issues like this one.
    12-30-2015 08:44 AM
  5. Cam G's Avatar
    Try clearing the cache of the Moto app. That sometimes gets rid of wonky issues like this one.
    Won't seem to clear. Does nothing when I try.

    It responded to "What's up" just fine but when I asked the whether it tried to reply then was cut off. It's definitely the pin lock that's doing it
    12-30-2015 08:58 AM
  6. radgatt's Avatar
    Won't seem to clear. Does nothing when I try.

    It responded to "What's up" just fine but when I asked the whether it tried to reply then was cut off. It's definitely the pin lock that's doing it
    That could be it. Try using it with no screen lock. Do you have a bluetooth or smartwatch that you could add as a trusted device? As long as if the device is connected and a trusted device it will bypass the screen lock.
    12-30-2015 09:09 AM
  7. Cam G's Avatar
    That could be it. Try using it with no screen lock. Do you have a bluetooth or smartwatch that you could add as a trusted device? As long as if the device is connected and a trusted device it will bypass the screen lock.
    Yeah I use my watch as a trusted device. I was testing it without it connected. Thanks for your help!
    12-30-2015 09:18 AM
  8. radgatt's Avatar
    Yeah I use my watch as a trusted device. I was testing it without it connected. Thanks for your help!
    No problem.
    12-30-2015 09:27 AM

Similar Threads

  1. Battery drain issues, no fixes help, IDEAS PLS
    By transamgrrl in forum Samsung Galaxy Note 4
    Replies: 8
    Last Post: 01-01-2016, 02:53 PM
  2. Moto X 2nd Gen - Getting International Roaming Warnings Why?
    By AC Question in forum Moto X (2014)
    Replies: 1
    Last Post: 12-31-2015, 02:38 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 12-29-2015, 06:28 PM
  4. Why files on my moto e is not appearing ?
    By AC Question in forum Moto E (2014)
    Replies: 0
    Last Post: 12-29-2015, 09:29 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD