1. this_is_nascar's Avatar
    Why would I be seeing only LTE, instead of 4G-LTE on this new X4?

    Most of this area always showed 4G-LTE on my Z-Play.

    Thanks.
    02-11-2019 10:24 AM
  2. B. Diddy's Avatar
    Different phones (and even the same phone from a different carrier) can have slight variations in their signal icons. You're getting appropriate download speeds?
    02-11-2019 11:26 AM
  3. this_is_nascar's Avatar
    Haven't really tried yet.
    02-11-2019 12:21 PM
  4. B. Diddy's Avatar
    Just go to www.fast.com for a quick measurement.
    02-11-2019 12:26 PM
  5. this_is_nascar's Avatar
    Good or bad?
    02-11-2019 12:29 PM
  6. B. Diddy's Avatar
    Depends on the carrier and where you are. Were both of those recorded in the same location, one after the other? It's a fairly wide discrepancy.

    I'm on T-Mobile, and my download speed on LTE can be anywhere from only a few Mbps to 60-70 Mbps. The signal strength doesn't always matter -- I can sometimes see slow speeds despite 4 bars.
    02-11-2019 01:41 PM
  7. this_is_nascar's Avatar
    Verizon, one after the other, while moving.
    02-11-2019 04:44 PM
  8. B. Diddy's Avatar
    The sites should give about the same reading, although it might also depend on the server being used for the speedtest. In any case, the 51.6 Mbps download speed in the second screenshot is completely consistent with normal LTE speeds.
    02-11-2019 06:44 PM
  9. this_is_nascar's Avatar
    My concern is why no 4G icon on the screen. Every other phone I own shows it.
    02-12-2019 06:31 AM
  10. B. Diddy's Avatar
    It's nothing to worry about. Pixels only say "LTE," without any "4G" mentioned. LTE is 4G by definition, so it's there.
    02-12-2019 10:44 AM
  11. this_is_nascar's Avatar
    It's nothing to worry about. Pixels only say "LTE," without any "4G" mentioned. LTE is 4G by definition, so it's there.
    Ohhhhhhhh. Is it possible that none of the X4 units show 4G on Verizon? There must be others out here running the same setup.

    Thanks.
    02-12-2019 11:16 AM
  12. B. Diddy's Avatar
    I can't say that for sure, since I don't have that phone. Hopefully someone else with the same situation can answer.
    this_is_nascar likes this.
    02-12-2019 11:35 AM
  13. this_is_nascar's Avatar
    Anyone, please?
    02-12-2019 07:42 PM
  14. Inundated's Avatar
    My X4 on Verizon also shows LTE. That doesn't bother me, since as noted, LTE is by definition 4G.

    What does bother me a bit is that unlike my previous phone (a Moto E5 Play), there are no up/down arrow indicators under the LTE legend. It is completely blank.

    It was nice to see even attempts to download or upload.
    02-14-2019 01:46 AM
  15. this_is_nascar's Avatar
    My X4 on Verizon also shows LTE. That doesn't bother me, since as noted, LTE is by definition 4G.

    What does bother me a bit is that unlike my previous phone (a Moto E5 Play), there are no up/down arrow indicators under the LTE legend. It is completely blank.

    It was nice to see even attempts to download or upload.
    Good point. I hadn't noticed that until now.
    02-14-2019 06:25 AM
  16. Inundated's Avatar
    I wonder if there is a setting or app to get the activity arrows or equivalent on the top line.
    02-15-2019 09:06 PM
  17. this_is_nascar's Avatar
    I've yet to find anything.
    02-16-2019 08:04 AM
  18. doctordwaynewilliams's Avatar
    What do the arrows do? I like that all that stuff isn't shown on my phone.
    02-18-2019 10:15 PM
  19. this_is_nascar's Avatar
    I believe they depict data coming and going from and into the device.
    02-19-2019 05:49 AM

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 02-11-2019, 12:21 PM
  2. Why can't i save an attachment from messages
    By Android Central Question in forum Ask a Question
    Replies: 2
    Last Post: 02-11-2019, 12:03 PM
  3. Why are my text message notifications for my Gear Fit2 Pro turning off all of the sudden?
    By Android Central Question in forum Samsung Gear Fit 2 Pro
    Replies: 0
    Last Post: 02-11-2019, 12:06 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 02-11-2019, 12:06 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 02-10-2019, 10:25 PM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD