05-08-2018 01:43 PM
36 12
tools
  1. Mike-Mike's Avatar
    Anyone notice audio issues when listening to Bluetooth? Just to clarify:

    I have a Moto Z Force Droid connected to Samsung Level U headphones via Bluetooth.

    I have used the same headphones with a Nexus 6, Samsung S7 Edge, LG V20, and now the Moto Z. Definitely did not have this issue with other devices. Although I do not have this issue 100% of the time. The Moto Z Force is also connected to my Samsung Gear S2, but that has been the same for all the other devices.

    I have tried both and with and without the battery mod on. I have tried various internet fixes, but still no luck. I dont remember if I had this issue pre-Nougat.
    11-28-2016 09:58 AM
  2. Mike-Mike's Avatar
    i restarted and it has cleared up for the time being, however this is not the first time i have had this issue
    11-28-2016 10:16 AM
  3. YAYTech's Avatar
    I've had some issues occasionally, particularly when my phone is being jostled, but a very occasional hiccup here & there without jostling. Most of the time it does great, and when it's really bad it has something to do with vibration (mowing).
    11-28-2016 05:05 PM
  4. Mike-Mike's Avatar
    my stutter just came back. I listened to audio on and off for the past 24 hours without issue. Not sure why it came back. Currently listening to Google Play Music when it started, but I was listening to GPM & SiriusXM without issue earlier.
    11-29-2016 01:37 PM
  5. doogald's Avatar
    Are you carrying the phone in a pocket? If yes, does switching from one pocket to another help with this?

    My BT headphones for best when I have my phone in my right front pocket rather than my left front pocket, as I believe the BT receiver is in the right earbud.
    11-29-2016 07:52 PM
  6. Mike-Mike's Avatar
    Are you carrying the phone in a pocket? If yes, does switching from one pocket to another help with this?

    My BT headphones for best when I have my phone in my right front pocket rather than my left front pocket, as I believe the BT receiver is in the right earbud.
    No, I have it laying on my desk in front of me. Probably no more than 2 to 3 feet from my head.

    Once again, rebooted the phone and cleared it right up
    11-29-2016 08:45 PM
  7. doogald's Avatar
    Likely an app running in the background?
    11-29-2016 10:00 PM
  8. AngD11's Avatar
    I looked at another post on this page and restarted the device in safe mode. I am running spotify and I was have problems with the audio "skipping." For now it is ok. It did not skip in safe mode. When I restarted it had removed widgets from my home screen and my theme was gone. I selected another theme and things seem to be fine. Someone also suggested turning Location off. I also did that. I have the LG HBS-910 with Samsung Galaxy S6.
    12-02-2016 10:06 AM
  9. veedo's Avatar
    Anyone figure this out? The stuttering is driving me nuts
    01-01-2017 11:29 AM
  10. Ry's Avatar
    0 issues with Bluetooth skipping in the car.
    01-01-2017 12:02 PM
  11. mwbryant1977's Avatar
    I have had this issue on occasion while using Google Play Music but it's infrequent. However I noticed it does it most is when WiFi is scanning, connecting, or jumping between networks (like scanning while driving) Turning wifi off seems to fix it, or at least turn wifi scanning off. Also rebooting the phone every day... Maybe two days, also seems to help a lot.
    01-01-2017 01:00 PM
  12. fr4nk1yn's Avatar
    This is incredibly annoying. I had bluetooth issues with MM but not like this. However I'm t may be a Play Music 7.1 issue more than the phone. The infotainment tablet in my car, that's stripped of even Google/system apps, still stutters. That pretty much eliminates the cache or slow adoptable storage I initially suspected. After the security update friday it's been signifigantly better though.
    01-01-2017 09:12 PM
  13. Mike-Mike's Avatar
    i have not had this issue in awhile, maybe the update fixed it...

    not necessarily related, I uninstalled Spotify

    I just use Google Play Music or Podcast Addict, still connected to the Samsung Level U
    01-03-2017 02:40 PM
  14. Technified's Avatar
    i have not had this issue in awhile, maybe the update fixed it...

    not necessarily related, I uninstalled Spotify

    I just use Google Play Music or Podcast Addict, still connected to the Samsung Level U
    I had this issue too. I did just the opposite. I uninstalled Google play music and downloaded Spotify. I haven't had the issue anymore. It was getting on my nerves skipping while driving in the car.
    01-04-2017 05:35 AM
  15. Mike-Mike's Avatar
    i have not had this issue in awhile, maybe the update fixed it...

    not necessarily related, I uninstalled Spotify

    I just use Google Play Music or Podcast Addict, still connected to the Samsung Level U
    well, I jinxed myself, came back today while listening to SiriusXM
    01-04-2017 09:38 AM
  16. Sniperking's Avatar
    I have had this issue on occasion while using Google Play Music but it's infrequent. However I noticed it does it most is when WiFi is scanning, connecting, or jumping between networks (like scanning while driving) Turning wifi off seems to fix it, or at least turn wifi scanning off. Also rebooting the phone every day... Maybe two days, also seems to help a lot.
    I'm sitting in a laundry mat that has free wifi and it was skipping like crazy while I was on 4G listening through my LG tone platinums. I completely shut the wifi off and it has not skipped one time since! Motorola needs to fix this bug BAD!
    01-18-2017 05:37 PM
  17. doogald's Avatar
    I'm sitting in a laundry mat that has free wifi and it was skipping like crazy while I was on 4G listening through my LG tone platinums. I completely shut the wifi off and it has not skipped one time since! Motorola needs to fix this bug BAD!
    Or maybe the laundromat needs to get better WiFi? (WiFi isn't always faster than LTE, and is in fact usually slower at public places.)
    YAYTech likes this.
    01-23-2017 02:13 PM
  18. YAYTech's Avatar
    Yup, sounds like crap WiFi, not a Moto problem, unless you have it happen on multiple WiFi networks, and with known good speeds. You can run the SpeedTest app (or probably just the SpeedTest.net website) on your phone to find out for sure.
    01-23-2017 06:05 PM
  19. Mike-Mike's Avatar
    Still don't know what causes it, no rhyme or reason to it.

    Reboot clears it up
    01-26-2017 08:49 PM
  20. italianotampa's Avatar
    My regular Moto Z does the same thing. My Bluetooth headphones have to be in close proximity, if I put my phone in my back pocket it will skip. It occasionally does it in my car as well and when I restart the phone seems to correct it temporarily.
    01-27-2017 07:14 AM
  21. doogald's Avatar
    My Bluetooth headphones have to be in close proximity, if I put my phone in my back pocket it will skip.
    Since your body is basically a bag of water and radio signals at the frequency used by Bluetooth (essentially the same as a microwave oven) don't really travel through water all that well, that's not surprising. It may be better if you know that the receiver in your headphones are in which ear and put the phone in the pocket on that side of your body. Or try a front pocket even.
    01-27-2017 09:48 AM
  22. Mike-Mike's Avatar
    My phone is on my desk when I have the issue, couldn't be more than 3 feet from me, no obstruction
    01-27-2017 09:50 AM
  23. doogald's Avatar
    My phone is on my desk when I have the issue, couldn't be more than 3 feet from me, no obstruction
    Wasn't replying to you...
    Ry likes this.
    01-27-2017 10:29 AM
  24. italianotampa's Avatar
    Since your body is basically a bag of water and radio signals at the frequency used by Bluetooth (essentially the same as a microwave oven) don't really travel through water all that well, that's not surprising. It may be better if you know that the receiver in your headphones are in which ear and put the phone in the pocket on that side of your body. Or try a front pocket even.
    True, but I didn't have a problem with my Turbo. I have skipping audio with my vehicle as well.
    01-28-2017 09:05 PM
  25. kf6kmx's Avatar
    What players is everyone thats hearing the skipping using?
    I'm wondering a little if this is software related?
    I have the Z Force linked to a bluetooth fm modulator in my Suburban, and I get one or two 'skips' a day playing music from Google Music... When in the vehicle I exclusively use it to play music that is downloaded onto local storage from Google Music...so it isnt caused by a drop in the cell signal.
    I have also heard it when using my BT desktop speaker. I THINK it has happened on the JBL Moto Mod tho also, and it isnt BT.
    BUT, I have a set of Sony BT headphones, and currently they are paired to my Nexus 7 (2012) tablet, using it as a 'music source/storage'... I am hearing the same skipping on the headphones IF I am playing from Google Music Player... I have determined it happens on there both with downloaded music and music streaming..
    Not sure if the Z Force and 7 tablet are having the same issue, or just coincidentally they both do it for separate reasons... So far it hasnt gotten annoying enough on either to dig deep into it
    02-06-2017 05:12 PM
36 12

Similar Threads

  1. Bluetooth pairing problem moto e3 power
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2017, 09:57 AM
  2. Audio and video not synced
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 11-28-2016, 01:36 AM
  3. how do I connect my phones media to my Bluetooth
    By AC Question in forum Ask a Question
    Replies: 1
    Last Post: 11-27-2016, 10:55 PM
  4. Audio Apps pausing every five minutes, help!
    By Erw9 in forum Ask a Question
    Replies: 0
    Last Post: 11-27-2016, 10:53 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 11-27-2016, 05:11 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD