1. JohnS305's Avatar
    Every morning I check my Google feed. Well this morning I swiped to the left and nothing. i can still access the feed but the swipe left option doesn't work. i checked my settings and it still shows set to Google on swipe left.
    03-30-2018 10:54 AM
  2. Scott337's Avatar
    It has happened to me twice in the past month. A reboot clears it up.
    03-30-2018 10:58 AM
  3. Scott337's Avatar
    We have a thread going about this on the Moto support forum and the development team has asked us to submit bug reports, so at least they are investigating why it happens.
    03-30-2018 10:58 AM
  4. Javier P's Avatar
    Do you have the Droid/Verizon model? For most people restarting the phone solves the problem, at least temporarily.

    There are some possible causes:

    - screen rotation enabled in the launcher settings.
    - Conflict with Verizon AppFlash of any other app.

    Take a look here.

    https://forums.lenovo.com/t5/Moto-Z-...g/td-p/3973791
    Scott337 and PartlySunny1 like this.
    03-30-2018 11:06 AM
  5. JohnS305's Avatar
    I thought about a reboot but I've rebooted my phone 3 or 4 times in the last 3 weeks for various problems. I know it's not a big deal to reboot, it's just the idea that my phone is starting to develop these glitches lately after a year of running pretty much flawlessly.

    Also I just checked with my wife and her Moto Z is doing the same thing. Google updated yesterday, maybe that has something to do with it.
    03-30-2018 12:32 PM
  6. Scott337's Avatar
    It seems to occur on my Z Force Droid a day after I receive an update to the Google app. It was working fine for me all morning and then just stopped working at 12:08. No reason why....it just will not swipe left for Google. I have AppFlash disabled, it's always been disabled. And I have my home screen set to not rotate.
    Javier P likes this.
    03-30-2018 01:09 PM
  7. JohnS305's Avatar
    I did try a reboot but no good. No big deal, maybe I'll put the search bar back on my home screen for the time being. It's funny because when I first removed the bar my screen looked empty without it, now I'm used to it being gone and like it better.
    03-30-2018 02:02 PM
  8. Javier P's Avatar
    Hmmmm, some owners from Brazil are reporting the same issue on different Moto devices. It seems the problem is definitely related to the latest Google app update. Basic troubleshooting is not working
    03-30-2018 06:04 PM
  9. beeare's Avatar
    I'm having the same exact issue and it's infuriating. I use it for everything!
    03-30-2018 07:57 PM
  10. beeare's Avatar
    I just figured out a solution to bring it back that doesn't involve rebooting (at least it worked for mine). Go into the app drawer and find the app, long press on it and drag up to the top into app info. Clear the cache (might not be necessary but I did it any way) and Force Ftop. After force stopping it started working immediately, albeit a small stutter as the screen scrolled over on the first attempt.
    03-30-2018 08:04 PM
  11. Scott337's Avatar
    Mine just started working on it's own a few hours after it stopped working. I didn't do anything, it just started working again. And yes, multiple users with multiple different phone models are now reporting this issue.
    03-30-2018 09:48 PM
  12. JohnS305's Avatar
    I went into settings - Apps - Google, forced stop. Went back to my home screen swiped left and it worked. Did the same with my wife's Z and it worked on her's too.
    Javier P and Scott337 like this.
    03-31-2018 10:35 AM
  13. Scott337's Avatar
    I'm in the Google App Beta group and receive app updates all the time. I received another Google App update this morning and so far swipe left has worked all day. Some folks think this is a Launcher 3 issue and some seem to feel it's a Google App issue. Maybe they just aren't playing well together?
    03-31-2018 02:06 PM
  14. anon(10440184)'s Avatar
    Thank you for this! I have been having the same issue and just did a Force Stop in the Google app. Feed is back when I swipe from home screen now!
    04-04-2018 07:45 AM
  15. Scott337's Avatar
    Are folks still having an issue with this working consistently? It has been working fine for me since my post three days ago.
    04-04-2018 08:46 AM
  16. Javier P's Avatar
    Are folks still having an issue with this working consistently? It has been working fine for me since my post three days ago.
    I haven't seen any new report here or in other communities that I follow. There was a recent update for the Google app, so I guess it was fixed.
    04-04-2018 08:51 AM
  17. Scott337's Avatar
    Thanks Javier, that's kind of what I was wondering & thinking.
    04-04-2018 08:53 AM
  18. JohnS305's Avatar
    No, mine still doesn't work. If I force stop the app it will work for awhile but goes away again. One day it worked once and I thought it was good but later it failed again. I got the update this morning and had hopes that it would be fixed, but still no good.
    Javier P likes this.
    04-04-2018 09:18 AM
  19. Javier P's Avatar
    No, mine still doesn't work. If I force stop the app it will work for awhile but goes away again. One day it worked once and I thought it was good but later it failed again. I got the update this morning and had hopes that it would be fixed, but still no good.
    Oh well, there goes the theory
    04-04-2018 09:21 AM
  20. Quintin Clark's Avatar
    I had the same problem. I have a Moto G4. To get the swipe left feature back again I went to my widgets and moved Google's "Feed 4 X 4" to my last page. I then clicked on it to load the page with updated info. Afterwards I tried swiping left and "voila", it magically reappeared :-)
    04-19-2018 04:26 PM
  21. JayKizzle's Avatar
    I have a Pixel 2 and have the same problem
    04-21-2018 06:59 PM
  22. JohnS305's Avatar
    I had the same problem. I have a Moto G4. To get the swipe left feature back again I went to my widgets and moved Google's "Feed 4 X 4" to my last page. I then clicked on it to load the page with updated info. Afterwards I tried swiping left and "voila", it magically reappeared :-)
    If it lasts. Mine will work at times but then goes away again.
    04-22-2018 10:21 AM
  23. BAAAST's Avatar
    Hi, I recently changed from a P20 PRO to a Mate 20 PRO, I used to check my google feed every now and then and I loved it, never had a issue, but since I made the change the feed is blank and in the options or configuration part the letters of the options are gray. I restarted the phone, installed older versions of google, etc. Some help please!
    11-26-2018 09:30 AM

Similar Threads

  1. Google email notifications numbers are wrong, can't fix
    By Ed Penny in forum Samsung Galaxy Note 8
    Replies: 11
    Last Post: 05-10-2018, 07:59 PM
  2. have google pixel xl have personal google account with personal contacts
    By Android Central Question in forum Google Pixel & Pixel XL
    Replies: 1
    Last Post: 03-30-2018, 11:41 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 03-30-2018, 10:01 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD