11-01-2016 08:37 PM
29 12
tools
  1. spwexler's Avatar
    So, there was an update Android system view, this update added 2 z play apps, which is fine. However, when I now plug in the phone I get this annoying display that comes up, telling me the percentage charged, and I have to swipe away to get rid of it. I don't want the phone to do anything when I plug it in. Furthermore, if I get a text when plugged in, I get that annoying screen again and have to swipe it away. There used to be an option to control what the phone does when plugged in. Called moto, they blamed Google and said can't change it. Help!
    10-16-2016 02:28 PM
  2. spwexler's Avatar
    Found the fix in developer options.
    10-16-2016 03:05 PM
  3. spwexler's Avatar
    Well, sorta. When phone goes to sleep, still getting that annoying screen.
    10-16-2016 03:09 PM
  4. KoukiFC3S's Avatar
    Can you take a screenshot? Power + volume down.
    10-16-2016 06:43 PM
  5. spwexler's Avatar
    Yes.
    Attached Thumbnails New action when charging, please help me fix-3860.jpg  
    10-16-2016 06:57 PM
  6. YAYTech's Avatar
    I've never seen that screen on my Z Force. What launcher are you using?
    10-16-2016 07:38 PM
  7. spwexler's Avatar
    Google now
    10-16-2016 07:45 PM
  8. YAYTech's Avatar
    The advertisement makes me wonder if it's being done by some app that's installed. Here's a screenshot of my lock screen, which will come up for several seconds when I plug the phone in, then go back to black. I'm using Nova Prime launcher.
    *edit* just switched over to Google Now launcher temporarily to test. It looks & behaves the same when plugged in.
    *edit2* same goes for "launcher 3", the stock launcher on the Z force.
    New action when charging, please help me fix-lock-screen.jpg
    10-16-2016 07:55 PM
  9. spwexler's Avatar
    It looks like it was the z play camera app that recently appeared on my phone. Uninstalled it and that seems to have fixed it. Thanks for the help.
    YAYTech likes this.
    10-16-2016 08:46 PM
  10. svknet's Avatar
    That screenshot I have seen for CM Security app. It has some battery saver feature which brings this screen while charging. It can be disabled through app setting.
    10-17-2016 04:58 AM
  11. Sailindawg's Avatar
    @OP, Are you on a Verizon phone?
    10-17-2016 07:38 AM
  12. spwexler's Avatar
    I don't have CM security. I am on Verizon. Once I Uninstalled z play gallery and z play camera the issue went away.
    10-17-2016 03:56 PM
  13. YAYTech's Avatar
    I don't have CM security. I am on Verizon. Once I Uninstalled z play gallery and z play camera the issue went away.
    Were they specifically named "Z Play Camera" and "Z Play Gallery"? The stock apps should be "Camera" and "Google Photos".
    10-17-2016 04:55 PM
  14. spwexler's Avatar
    Yes. They appeared after updates to some moto system apps.
    10-17-2016 06:53 PM
  15. spwexler's Avatar
    See
    Attached Thumbnails New action when charging, please help me fix-4314.jpg  
    10-17-2016 06:54 PM
  16. maxman1's Avatar
    What browser(s) do you have installed? There's a couple of them that updated a couple of months ago that do precisely this. The one I experienced it with personally could be disabled in it's menu options but it pretty well steamed me so I just uninstalled it. Who puts a "battery saver" in a browser & installs without warning?
    10-17-2016 07:48 PM
  17. maxman1's Avatar
    Llama??
    10-17-2016 08:05 PM
  18. spwexler's Avatar
    Chrome Beta
    10-17-2016 08:24 PM
  19. Sailindawg's Avatar
    @maxman1

    What 3rd party browser did you use that had the battery notifications?
    10-18-2016 07:33 AM
  20. spwexler's Avatar
    It wasn't a browser. After a recent moto update z play gallery and z play camera got put on my phone and it appears it came from those.
    10-18-2016 11:50 AM
  21. YAYTech's Avatar
    The only "moto" apps I have (Z Force) are "Moto", "Moto Mods Manager", and "Moto Mods Projector". The others seem redundant.
    10-18-2016 07:03 PM
  22. Clocks's Avatar
    It wasn't a browser. After a recent moto update z play gallery and z play camera got put on my phone and it appears it came from those.
    Not saying your lying, but you are wrong. If it was an official moto app that was putting ads on your lockscreen it would be on the front page of every blog.

    You installed another app that did that.
    benjamminh likes this.
    10-19-2016 06:48 PM
  23. spwexler's Avatar
    OK. If you say so.
    10-19-2016 07:00 PM
  24. YAYTech's Avatar
    Have you looked into disabling DT Ignite? It's a bloatware program that allows the installation of other bloatware. Could be where this came from...
    benjamminh, Sailindawg and jbhenry like this.
    10-19-2016 07:48 PM
  25. spwexler's Avatar
    Any idea why I am getting brought to this site when I go to phonearena.com? I've already cleared cookies.
    Attached Thumbnails New action when charging, please help me fix-5724.jpg  
    10-20-2016 10:34 AM
29 12

Similar Threads

  1. New Member
    By Scout7000 in forum Samsung Galaxy S7 edge
    Replies: 18
    Last Post: 10-18-2016, 10:14 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 10-16-2016, 11:55 PM
  3. What's the cheapest Android tablet that can fast charge? Or a cheap endurance champ?
    By The Hebrew Barrister in forum General News & Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-16-2016, 08:11 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-16-2016, 06:15 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 10-16-2016, 11:42 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD