1. alpha752's Avatar
    For a dual core phone, I was expecting much less, or no lag at all. This thing is slow and stuttery. My Dinc2, and even old DX was better then this.

    Is it all VZWs crap they installed on it? I tried to factory reset, and it didnt help. I love the phone but its so slow its almost unusable, waiting 1 second from button press to action isnt acceptable on something this advanced.

    Am I alone?
    07-15-2011 10:04 AM
  2. ninjataint's Avatar
    The only thing I have come upon is redrawing the home when coming out of massive apps. It does it so quick that I had to look for it after someone else posting about it. I have heard that LauncherPro does not have this issue.

    Nothing else resembling lag for me.
    07-15-2011 10:11 AM
  3. akronevan2's Avatar
    I get lag only when I have the app memory filled up.
    07-15-2011 10:13 AM
  4. Suntan's Avatar
    Can't say as I have noticed anything I'd call lag.

    Although I (only) have about 600 MB of apps loaded and I'm not a big widget guy.

    Anyone complaining of lag, it would be a lot easier to understand what you are seeing if you can videotape it and put it on Youtube or somewhere so we can see what your getting.

    -Suntan
    07-15-2011 10:26 AM
  5. ninjataint's Avatar
    I'm certainly not complaining, it's like a millisecond before it redraws the home.
    07-15-2011 10:34 AM
  6. ninjataint's Avatar
    I'm trying launcherpro on this right now but, and I never though I would say this, blur is sexier. The transitions are better than all the options and I like my sorted app drawer and my group "No VZW BS"
    07-15-2011 10:36 AM
  7. alpha752's Avatar
    My app space is no where full, about half a GB, and I only had a couple of widgets. As an experiment, I put LauncherPro on it, and Boom, almost no lag. That just shows me that Motorola and Verizon screwed the pooch once again. How can the people that actually make the phones, cripple them with such bad software?

    Id rather use stock, but if LP works better, I guess ill stick with it.
    07-15-2011 11:00 AM
  8. ninjataint's Avatar
    My app space is no where full, about half a GB, and I only had a couple of widgets. As an experiment, I put LauncherPro on it, and Boom, almost no lag. That just shows me that Motorola and Verizon screwed the pooch once again. How can the people that actually make the phones, cripple them with such bad software?

    Id rather use stock, but if LP works better, I guess ill stick with it.
    A word of caution, the 3d drawer option sent my phone haywire, I had to reboot three times to get to where I could turn it off.
    07-15-2011 11:05 AM
  9. alpha752's Avatar
    A word of caution, the 3d drawer option sent my phone haywire, I had to reboot three times to get to where I could turn it off.
    Thats strange, I have it on and its working great. I wonder why we are seeing such inconsistency?
    07-15-2011 11:16 AM
  10. ninjataint's Avatar
    Thats strange, I have it on and its working great. I wonder why we are seeing such inconsistency?
    I'll try it again later, it is listed as an experimental feature so it in itself could be buggy.
    07-15-2011 12:13 PM
  11. aaronhdtv's Avatar
    My app space is no where full, about half a GB, and I only had a couple of widgets. As an experiment, I put LauncherPro on it, and Boom, almost no lag. That just shows me that Motorola and Verizon screwed the pooch once again. How can the people that actually make the phones, cripple them with such bad software?

    Id rather use stock, but if LP works better, I guess ill stick with it.
    I was experiencing terrible lag too so I did a factory reset. Now the device is as quick and snappy as it should be.



    Sent from my DROID3 using Tapatalk
    07-15-2011 12:14 PM
  12. alpha752's Avatar
    Guess ill have to keep messing with it. Im willing to bet my firstborn that its some piece of crap VZW software thats causing a problem.
    07-15-2011 12:23 PM
  13. ninjataint's Avatar
    No problem with the 3d app drawer any more

    Sent from my DROID3 using Tapatalk
    07-15-2011 01:03 PM
  14. alpha752's Avatar
    I did another factory reset, and its working much better. I think Backup Assistant was part of the problem. The first 2 times, it wasnt set up right, and would hang on connecting. I dont use it so I just left it. This time I went through and set it up properly and got it to connect, and the phone is working much better.
    07-15-2011 03:59 PM
  15. johnnyshinta's Avatar
    I was experiencing terrible lag too so I did a factory reset. Now the device is as quick and snappy as it should be.
    what kinda of lag were you experiencing
    07-15-2011 04:47 PM
  16. aaronhdtv's Avatar
    Text input was waaaaay behind. Opening apps, menus within apps, closing apps, returning to the home screen, turning the screen on and off...pretty much any action you could think of was lagging behind. I was ready to throw the device at the wall!

    Sent from my DROID3 using Tapatalk
    07-15-2011 06:04 PM
  17. johnnyshinta's Avatar
    yeah i'm not experiencing anything like that
    07-15-2011 06:07 PM
  18. alpha752's Avatar
    Text input was waaaaay behind. Opening apps, menus within apps, closing apps, returning to the home screen, turning the screen on and off...pretty much any action you could think of was lagging behind. I was ready to throw the device at the wall!

    Sent from my DROID3 using Tapatalk
    Yep that was pretty much my experience. Much better now.
    07-15-2011 06:30 PM
  19. johnnyshinta's Avatar
    i'm not experiencing any lag. just a couple reboots
    07-15-2011 06:40 PM
  20. Joe the Insider's Avatar
    No lag here.

    Sent from my HTC Flyer P512 using Tapatalk
    07-15-2011 11:15 PM
  21. rushmore's Avatar
    No lag here and with 150 apps installed.
    07-16-2011 12:18 AM
LINK TO POST COPIED TO CLIPBOARD